Skjønnhet:

- Hudproblemene hindret meg i å få jobber

Da Emma Wiklund var modell i Paris, slet hun med huden. Fransk hudpleie hjalp - og inspirerte henne til selv å satse på hudpleie senere.

SKJØNNHETSGURUEN: Tidligere toppmodell Emma Wiklund har jobbet med skjønnhet i mange tiår, både som modell og gründer av hudpleiemerket Emma S. Foto: Astrid Waller
SKJØNNHETSGURUEN: Tidligere toppmodell Emma Wiklund har jobbet med skjønnhet i mange tiår, både som modell og gründer av hudpleiemerket Emma S. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Ja, hva er skjønnhet, sånn egentlig? Dette noe udefinerbare, men samtidig kommersielt sett ganske så standardiserte, og kanskje av og til skikkelig frustrerende. Dette som de fleste av oss ser ut til å være på evig jakt etter.

For tidligere toppmodell, skuespiller og beauty-gründer Emma Wiklund (53), har store deler av livet handlet om skjønnhet. Men hun koser seg med en «nerdete» lidenskap for hudpleie, godtar litt rynker her og der, og leter etter lommer i hverdagen dedikert til att bara vara.

- Min definisjon på skjønnhet er en person som trives med seg selv, er trygg i seg selv, og liker seg selv. Det handler liksom ikke om perfekt hud. Det er bare det ytre, det er ikke det som er ekte skjønnhet, sier Wiklund til KK.

- Kunne bli et skikkelig problem

Mange vil nok likevel være enige i at fin hud kan sies å være en viktig del av skjønnhet. Wiklund kan fortelle at hun gjennom hudpleiemerket Emma S. har møtt mange fortvilte kunder som innrømmer at det kan være vanskelig å gå ut døren når huden er på sitt verste.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.