Hull i klær:

Hull i t-skjorten? Her er grunnen til at det skjer

Det er flere faktorer som spiller inn.

HULL I T-SKJORTEN: Visste du at knappen på buksen din og beltet du bruker kan være blant årsakene til at det skjer? FOTO: NTB Scanpix
HULL I T-SKJORTEN: Visste du at knappen på buksen din og beltet du bruker kan være blant årsakene til at det skjer? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Hvor irriterende er det ikke når du tar på deg t-skjorten din, som ikke er spesielt gammel, og så er det massevis av små hull i den? Og det er alltid på ett bestemt sted!

Der hvor t-skjorten faller like under navlen, har det en tendens til å komme et par hull. Men hvorfor skjer dette egentlig? Vi har hørt flere teorier her i redaksjonen - deriblant at det skyldes belter, knapper på bukser og glidelåser, men ifølge Malin Skaar leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram Plusstid.no, kan det også skyldes noe annet.

- Du har helt rett i at hull kan komme av knapper, belter og glidelåser. I tillegg kan de komme dersom det ligger noe i vaskemaskinen som forårsaker det. Det vanligste i dette tilfellet er bh-en. Den kan være litt vanskelig å oppdage i og med at den kan ligge bak trommelen og kun stikke ut når den er i bevegelse. Måten du kan sjekke om det er en bh-spile der er å trykke trommelen inntil veggen i maskinen mens du undersøker. Det er også veldig lurt å bruke vaskepose på bh-er, sier Skaar og fortsetter:

- Maskinen i seg selv kan ikke forårsake hull, men jeg har vært borti tilfeller hvor hullene først oppstår etter vask. I disse tilfellene har man til slutt kommet frem til at plagget har vært borti syre, for eksempel batterisyre. Opplever man ofte hull i klær så er det derfor også viktig å tenke over om man kan ha kommet borti noe i garasjen, for eksempel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer