Anna Wintour

Hun bestemmer hva du skal ha på deg

Denne dama avgjør hvilke trendplagg du skal kjøpe.

Her er Anna Wintour på Proenzas visninger under moteuka i New York, flankert av skuespiller Rachel McAdams (t.v.) og datteren Bee Shaffer.   Foto: All Over Press
Her er Anna Wintour på Proenzas visninger under moteuka i New York, flankert av skuespiller Rachel McAdams (t.v.) og datteren Bee Shaffer. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Hvis du ikke har møtt henne før - hils på Anna Wintour.

Anna Wintour (59) er redaktør for det amerikanske magasinet Vogue, og er en av de mest innflytelsesrike kvinnene i fashionbransjen.

Hun ble nylig kåret av Forbes som den mektigste moteredaktøren i fashionbransjen. Anna Wintour har ledet Vogues moteseksjon siden 1988.

Blir hørt verden over

Ifølge motemytene starter aldri et show under en av de store moteukene før designeren har fått bekreftet at Anna Wintour er på plass.

De trendene og designerne amerikanske Vogue velger å gi spalteplass, blir lest av både butikk-innkjøpere og andre motejournalister.

Modellene Vogue velger å ha på coveret får raskt it-status. Men velger Anna Wintour å slakte en kolleksjon, da kan designeren like gjerne stenge dørene med en gang.

Les også: De bestemmer trendene. Slik ser de ut selv.

Skummel dame

Designerne beskriver henne som den skumleste dama i verden, og en iskald perfeksjonistisk arbeidsnarkoman. Fra sitt luksuriøse kontor i 12. etasje ruvende over Times Square i New York har Vogue-redaktør Anna Wintour styrt sin motebibel med jernhånd.

Anna-sveisen


Men kvinnen som har mest motepeiling i hele verden skifter ikke stil etter trendene. Hun har nemlig hatt den samme pasjeklippen siden hun var tenåring.

Defor vant hun

- Medieomtale har vært spesielt viktig i 2009, fordi hver redaktør på vår liste har jobbet hardt med å få oppmerksomhet i en tid med økonomisk krise og nedgang i omsetningen, melder Forbes i en pressemelding.

Går til filmen

Anna Wintour er i år aktuell med dokumentarfilmen «The September Issue», som følger henne og redaksjonen under arbeidet med septemberutgaven av Vogue.

Hun sies også å være rollemodell for den eksentriske og ubehagelige moteredaktøren i filmen «The Devil Wears Prada» fra 2006.

Her er de mektigste moteredaktørene i verden:

1. Anna Wintour, Vogue.
2. Cindi Leive, Glamour.
3. Roberta «Robbie» Myers, Elle.
4. Lesley Jane Seymour, More.
5. Linda Wells, Allure.

Se New Yorks motemafia her:

Anna Wintour er nemlig ikke den eneste som betyr noe.


Se hvem som kom på moteukas første dag.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer