Gucci

Hun elsket ham så mye at hun fikk ham drept

Patrizia Reggiani godtok ikke at eksmannen Maurizio Gucci dumpet henne for en annen kvinne.

GUCCI: Motearvingen Maurizio Gucci og kona Patrizia Reggiani var 70-og 80-tallets hotteste motepar - men kjærlighetshistorien skulle få en heftig avslutning. FOTO: NTB
GUCCI: Motearvingen Maurizio Gucci og kona Patrizia Reggiani var 70-og 80-tallets hotteste motepar - men kjærlighetshistorien skulle få en heftig avslutning. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Morgenen mandag 27. mars 1995 er som alle andre. Den pliktoppfyllende dørmannen Giuseppe Onorato sørger for orden utenfor motehuset Guccis hovedkvarter Via Palestro 20 i Milano, samtidig med at solen er på vei opp.

Onorato trekker på smilebåndet i det han ser Gucci-arving Maurizio Gucci sprette opp trappene med en slags barnlig glede over seg - til tross for sine 46 år.

I hendene holder han flere motemagasiner, og dørmann Onorato gir sjefen et vennlig nikk i det Maurizio ønsker ham en god morgen med et klingende «buongiorno» - slik han har gjort så mange morgener tidligere.

Ingen av de to vet at dette skal bli siste gang de ønsker hverandre god morgen.

For i løpet av noen sekunder slår idyllen sprekker. Fire skudd blir avfyrt i retning Maurizio. Han havner på bakken i fosterstilling. Og også dørmann Onorato får kjenne den fremmede mannens kuler i kroppen.

Klokken 08:30 ebber moteikonet Maurizio Guccis liv ut. Hvem kan ha ønsket tobarnsfaren død? Forretningsforbindelser? Mafiaen? Eller hva verre er - noen i hans nærmeste familie?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer