Bli ny:

– Hun vil finne seg selv igjen

Etter noen tøffe år fortjener Shaghayegh å bruke tid på egenpleie, mener venninnen Farnaz.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Min venninne Shaghayegh har brukt minimalt med tid på seg selv og utseendet de siste fire–fem årene. Det har vært en tøff tid, der hun har mistet flere av sine nærmeste etter å ha pleiet dem gjennom langvarig sykdom.

Jeg besøkte henne for noen dager siden, og da ga hun uttrykk for at hun ønsket å se freshere ut. Hun vil finne igjen den «gamle seg», men vet ikke hvordan hun skal gå fram.

Shaghayegh trenger veiledning og tips fra fagfolk om makeup, hårfrisyre og klesstil. Hun bruker sjelden sminke og kler seg mest i mørke farger.

Dagene er fylt med jobb, lekser med barna, middag, husarbeid og ungenes fritidsaktiviteter. En gang i uka trener hun squash for å komme seg ut av huset, få positivt påfyll og ha egentid.

Shaghayegh er omtenksom, snill og tar mye hensyn til alle andre enn seg selv. Hun fortjener virkelig en dag der hun kan få inspirasjon, overskudd og se seg selv med nye øyne.

Før. FOTO: Astrid Waller
Før. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Stiltips

- Shaghayegh er slående vakker. Hun må tillate seg selv å stråle, sier Cecilie Krogh, som er stylist.

  • Dongeri fargelegger garderoben. Du behøver slett ikke å begrense stoffet til buksene. En dongerishorts med høyt liv og en kortere jakke med puffermer framhever midjen og skaper en tydelig timeglassfigur.
  • En dongerikjole kan brukes hele året. Velg lette sandaler og en strandveske for et mer sommerlig uttrykk. Til høsten kan den brukes med strikkejakke, strømpebukse og støvletter.
  • Bruk gjerne dongeri med stretch. Det sitter bedre, er deilig å ha på seg og plagget får tilbake til sin opprinnelige form etter bruk.
ETTER: Jakke (kr 3200) og shorts (kr 2400, begge fra Pia Tjelta), singlet (kr 200, H&M), armbånd (kr 400, Jwls) og sko (kr 600, Jean Paul). Tips! Dongeriplagg skaper en god base i enhver garderobe. De kan styles opp og ned, og finner du en modell med stretch, er du sikret komfort også. FOTO: Astrid Waller
ETTER: Jakke (kr 3200) og shorts (kr 2400, begge fra Pia Tjelta), singlet (kr 200, H&M), armbånd (kr 400, Jwls) og sko (kr 600, Jean Paul). Tips! Dongeriplagg skaper en god base i enhver garderobe. De kan styles opp og ned, og finner du en modell med stretch, er du sikret komfort også. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Hårtips

- Shaghayegh fikk en eksklusiv, mørk farge, sier Cecilie, som er hårstylist og eier av Vest.

  • Shaghayegh hadde stripet håret, slik at det ble dominert av oransje og gult. Jeg ville få fram gløden hennes med en dypere farge, som likevel beholder spillet i håret. For å dekke de små grå la vi en bunnfarge ganske lik hennes naturlige tone.
  • Slitte tupper ble klippet bort, men mye av lengden beholdt. Ved å skråklippe rundt ansiktet fikk frisyren et ekstra løft, og den blir lettere å style pent hjemme.
  • En god hårkur gjør underverker. Fargen og blankheten holder seg lenger. Bruk gjerne en sjampo med proteiner og en hårkur med fuktighet, så får du i både pose og sekk.
Kjole (kr 2100, Camilla Stenberg), veske (kr 700, Jean Paul), armbånd (kr 400, Nettgullsmeden) og sko (kr 1000, Jean Paul). Tips! En sommerkjole i tynt dongeristoff er en sikker vinner, til både hverdag og fest. FOTO: Astrid Waller
Kjole (kr 2100, Camilla Stenberg), veske (kr 700, Jean Paul), armbånd (kr 400, Nettgullsmeden) og sko (kr 1000, Jean Paul). Tips! En sommerkjole i tynt dongeristoff er en sikker vinner, til både hverdag og fest. FOTO: Astrid Waller Vis mer

Makeuptips

- Øyesminken skal skinne, akkurat som Shaghayegh selv, sier Cecilie.

  • Basen er det viktigste når sminken skal holde seg fin hele dagen. Legg en primer i ansiktet før du påfører foundation.
  • På øyelokkene gikk vi for gulltoner som spiller på lag med varmen i håret. For å skape ekstra dybde til øynene markerte vi med en mørk øyeskygge i ytterkant og på globallinjen. Påfør litt og litt av gangen, da unngår du at øyeskyggen drysser.
  • Godt verktøy er halve jobben. Bruk riktige koster til de forskjellige produktene. Bruker du en for kompakt kost til å påføre skygger, er det nesten umulig å få et sømløst resultat. Bruk en fluffy, ren kost til å lage myke overganger.
FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Slik lager du krøllene

1. Husk å bruke varmebeskyttende produkter i håret først. Finn fram krøllstaven, en krølltang uten klypen som holder håret fast. Snurr en lokk rundt tangen. La håret bli gjennomvarmt før du slipper det ned.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

2. Du trenger ikke mange produkter, men riktige produkter. Bruk en god hårspray, og lås krøllene godt før du grer dem. Da vil de holde lenger enn ut baderomsdøra.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

3. En grov kam er suveren for å gre ut krøllene. Da separerer du håret godt nok til at krøllene flyter sammen, men det mister ikke bevegelsen eller fallet. Avslutt med en ekstra runde hårspray.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer