Festival

Hunter-støvlene er fortsatt de hotteste!

Sjekk ut fesitvaltrendene fra Glastonbury og få tips til hvordan du selv kan holde deg tørr og varm.

GJØRMETE KLASSIKERE PÅ GLASTONBURYFESTIVALEN: Popstjerne Florence Welch tar som så mange andre stjerner en Kate Moss anno 2005 når hun traver rundt på det gjørmete festivalgresset. Foto: All Over Press
GJØRMETE KLASSIKERE PÅ GLASTONBURYFESTIVALEN: Popstjerne Florence Welch tar som så mange andre stjerner en Kate Moss anno 2005 når hun traver rundt på det gjørmete festivalgresset. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gummistøvler er ikke hva de en gang var, litt trauste, anonyme og kjønnsløse. Det praktiske fottøyet har for lengst blitt en moteklassiker på lik linje med svarte pumps, den lille sorte og trenchcoaten.

Det var sommeren 2005, da supermodell Kate Moss dukket opp i svarte Hunter-støvler på Glastonbury-festivalen, at gummi ble trendy for alvor - også til skjørt, shorts og kjole.

Og flere år senere er de fortsatt noe av det mest moderne du kan ha på deg. Da samme festival gikk av stabelen denne helgen, og regn og gjørme gjorde seg gjeldende, var de gode gamle traverne å se på føttene til stilikoner som Sienna Miller, Florence Welch og Alexa Chung.

(Kate Moss, derimot, har kanskje blitt litt lei av dem? Hun stilte i alle fall i et par av sine svarte skinnstøvletter...)

LES OGSÅ: - Disse kan du også bruke som vanlige boots
Dropper muntre farger

Det sier seg selv at når du skal på festival, er det ingenting annet som gjelder enn gummistøvler når regnet høljer ned. Å trøkke rundt i sølepytter i myke tøysko eller sandaler er ikke særlig behagelig.

Denne sesongen er det mange fargerike støvler å velge mellom, men det er forsatt de sorte og grå som gjelder, ifølge stjernene. Og de er gjerne i matt gummi.

HATTEFIN FESTIVALMOTE: Skuespiller og stilikon Sienna Miller i brodert jakke, fluffy hatt og vadestøvler på Glastonbury-festivalen. Etnisk vest (kr 1000) og blått halskjede (kr 250, begge fra Zara) og svart hatt (kr 250, Vila). Foto: All Over Press/Produsenter
HATTEFIN FESTIVALMOTE: Skuespiller og stilikon Sienna Miller i brodert jakke, fluffy hatt og vadestøvler på Glastonbury-festivalen. Etnisk vest (kr 1000) og blått halskjede (kr 250, begge fra Zara) og svart hatt (kr 250, Vila). Foto: All Over Press/Produsenter Vis mer

Varmt tøy med bohemsk tvist

Men mens fottøyet er sobert i fargen, tar stilikonene det igjen i resten av antrekket, med mønster, entisk print og «bling bling».

Looken pimpes opp med Chanel-vesker, statementsmykker og kule jakker i bohostil.

Tips: Gjør som Sienna Miller og Alexa Chung, og gjør antrekket enda mer spennende med en stor og fluffy filthatt.


SLIK HOLDER DE SEG VARME: Fra venstre supermodell Cara Delevingne, skuespiller Sienna Miller, stilikon Poppy Delevingne og artist Florence Welch - alle på årets Glastonbury-festival. Foto: All Over Press
SLIK HOLDER DE SEG VARME: Fra venstre supermodell Cara Delevingne, skuespiller Sienna Miller, stilikon Poppy Delevingne og artist Florence Welch - alle på årets Glastonbury-festival. Foto: All Over Press Vis mer

Holder varmen i strikk og skinn

Hvis du vil la deg inspirere ytterligere av kjendisene, går du for skinnjakker, bomberjakker og frynseponchoer. I en etnisk inspirert broderivest er du også helt i tiden.

Med en hatt eller en kapteinslue, som vi ser på hodet til Sienna Miller, er du dessuten helt med. Og ikke glem den lune gode kabelstrikkegenseren eller kardiganen.

LES OGSÅ: Det perfekte festivalantrekket


BLI GLAD MED BLOMSTERKRANS PÅ HODET: Katherine Jenkins og svært mange andre festivalgjengere, gikk for lysegule blomster i håret på årets Glastonbury... Foto: All Over Press
BLI GLAD MED BLOMSTERKRANS PÅ HODET: Katherine Jenkins og svært mange andre festivalgjengere, gikk for lysegule blomster i håret på årets Glastonbury... Foto: All Over Press Vis mer

Piff opp med hodepynt

Dersom det regner og du må trekke i ponchoer og regntøy, kan du alltids også piffe opp stilen med litt hodepynt. Her er en blomsterkrans i håret sommerens hotteste tips.

Solbriller er selvsagt også et must. Selv når sola ikke stråler, kan lyset være temmelig skarpt her til lands. Dersom du vil være supertrendy nå, går du for et par briller med oljefargede glass.

LES OGSÅ: Seks ting som redder festivaldagen


REGNTØYET SOM REDDER DAGEN: Fra venstre i olivengrønt (kr 850, Rains), i oransje (kr 1200, Ilse Jacobsen) og i sort (kr 850, Rains). Foto: Produsenter
REGNTØYET SOM REDDER DAGEN: Fra venstre i olivengrønt (kr 850, Rains), i oransje (kr 1200, Ilse Jacobsen) og i sort (kr 850, Rains). Foto: Produsenter Vis mer

Regntøy som funker

Når det gjelder regnfrakker, vil selvfølgelig det mest praktiske være en lang modell som dekker til rumpa. Hvis du ikke sverger til sydvest, vil også en god, stor hette være kjekk å ha.

Sørg også for at regnjakka er såpass vid at du får plass til tykkere klær under. Regnjakker er ofte svært tynne, uten noen form for isolasjon.

Vil du holde stilen på festival, er derimot en gjennomsiktig poncho en god ide. I denne kan du fortsatt vise fram festivalantrekket ditt.


Men ikke ta helt av - se heller an været. Kanskje du slipper unna med en tynn ponchopose i veska?

SE OGSÅ: Løsningen for deg som hater regnbukser

Bli en lykkelig gummistøvelbruker

Et godt tips når du skal kjøpe gummistøvler, er dessuten å kjøpe dem en halv størrelse for store, slik at du kan bruke tykke sokker oppi dem.

Dersom du er lei av å bli klam på føttene, styrer du unna billige pvc-støvler, og går heller for naturgummi.

Sørg alltid for å lufte ut støvlene når du ikke bruker dem, og ta alltid ut ullsokkene av støvlene når du har brukt dem.


Vil du sette litt farge på en grå regnværsdag? Et par støvler i en frisk farge som rosa, solgul eller mandarin er perfekt.

La også jakken matche støvlene for sommerens trendy ton-ton-stil.

...og dette må du ha i veska!

Selv om antrekket i utgangspunktet er topp, bør du putte noen ekstra plagg og ting i veska for å sikre deg en god festivalopplevelse.

KK.no har tidligere gitt deg disse tipsene til hva du bør ha med i festivalveska:

  • Poncho eller regntøy – vi bor tross alt i Norge. Med en tynn poncho i gjennomsiktig plast kan du fortsatt vise fram festivalantrekket ditt. Legg igjen paraplyen hjemme; de fleste festivaler tillater ikke at du tar med disse inn på området.
  • Ekstra sokker – enten du blir våt eller kald, kan sokker være kjekt å ha.
  • Strømpebukse – har du valgt skjørt, kjole eller shorts, bør du ha ei strømpebukse i veska om temperaturen plutselig synker. Gåsehud er ikke spesielt sexy eller behagelig.
  • En tynn jakke – blir du kald, kan det være deilig med en lett cardigan i veska.
  • Er du mer bekymra for dokøen enn antrekket? Da kan denne dingsen være midt i blinken for deg.


SLETTES IKKE LEI AV DEM ENNÅ: Fra venstre ser vi Alexa Chung, Florence Welch og Millie Mackintosh i hvert sitt identiske par Hunters... Foto: All Over Press
SLETTES IKKE LEI AV DEM ENNÅ: Fra venstre ser vi Alexa Chung, Florence Welch og Millie Mackintosh i hvert sitt identiske par Hunters... Foto: All Over Press Vis mer
STILLER IKKE I HUNTER-STØVLER: Supermodell Kate Moss, som satte gummistøvlene trygt på motekartet i 2005, går heller for skinnstøvletter på årets Glastonbury-festival... Foto: All Over Press
STILLER IKKE I HUNTER-STØVLER: Supermodell Kate Moss, som satte gummistøvlene trygt på motekartet i 2005, går heller for skinnstøvletter på årets Glastonbury-festival... Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer