Pigmentflekker

Husk å dekke til pigmentflekkene nå

Spesielt viktig hvis du skal på fjellet.

HØY FAKTOR: Det er ekstra viktig å bruke høy solfaktor om du skal unngå pigmentflekker. Har du allerede fått dem, er det bare et tidsspørsmål før du får flere, så beskytt deg og forebygg med det samme, råder ekspertene. Foto: KK
HØY FAKTOR: Det er ekstra viktig å bruke høy solfaktor om du skal unngå pigmentflekker. Har du allerede fått dem, er det bare et tidsspørsmål før du får flere, så beskytt deg og forebygg med det samme, råder ekspertene. Foto: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Mange av oss eksponerer huden for sol nå fremover. Endelig har vi tid til å nyte de varme strålene, kanskje til og med i idylliske omgivelser på snøkledde fjell. 

Det er fort gjort å la seg rive med og glemme solkremen, men det bør du virkelig ikke gjøre. Har du pigmentflekker bør du dessuten være ekstra forsiktig. Og det gjelder selv om det er litt overskyet!

OBS: Er du på fjellet i påsken, så bør du huske på at solen og UV-strålene er sterkere i høyfjellet og jo nærmere ekvator du er.

LES OGSÅ: Pigmentflekker – hva slags behandling er best?

Hva er pigmentflekker?

– Pigmentflekker i ansiktet, som man ofter kaller melasmer, kommer på grunn av økt aktivitet av cellene som lager pigment, nemlig melanocytter, forklarer Michael Zangani, hudlege og akneekspert ved Rikshospitalet og Hud & Akne Klinikken.

Melanocyttene ligger i den øvre del av huden, også kjente som epidermis, og dette hudlaget utgjør også hudbarrieren vår.

Zangani forklarer at det er tre hovedelementer som utgjør de utløsende faktorene for om du får pigmentflekker eller ei: gener, sol-/UV-eksponering og hormoner. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer