<strong>HOLD VARMEN:</strong> En kort ullcardigan kan kombineres med de fleste av høstens trender. Denne med dyremotiv og flettestrikk fra iiS koster kr 1699. Foto: Produsenten
HOLD VARMEN: En kort ullcardigan kan kombineres med de fleste av høstens trender. Denne med dyremotiv og flettestrikk fra iiS koster kr 1699. Foto: Produsenten Vis mer

Ull

Husk å sjekke merkelappen

Ekte ull koster kanskje litt mer, men er mye varmere. Syntetiske strikkplagg har dessuten én kjedelig ulempe...

Publisert
Sist oppdatert
Takket være designere som Dolce & Gabbana, har strikkeplagg blitt sexy igjen. Det passer jo ypperlig for oss som bor i et land hvor temperaturen krever varme plagg store deler av året.

I en mønstret, strikket overdel holder du deg ikke bare varm. I tillegg til flettegenseren er det et av høstens sikreste trendkjøp.

Og hva er vel bedre enn en cardigan? Den kan enkelt kombineres med kjoler, skjørt, jeans, bluser, pologensere og skjorter for en moteriktig look som lar deg holde varmen.

Ull varmer best

Syntetiske plagg, som hovedsakelig består av akryl og polyester, blir fortere nuppete og stygge.

- I tillegg holder ull bedre på varmen og føles mye bedre på kroppen. Ull «puster», i motsetning til syntetiske stoffer som gjør deg klam, poengterer tidligere moteekspert og journalist på KK.no, Kjersti Skar Staarvik i denne artikkelen.

LES OGSÅ: Ti gode grunner til å velge ull

Men en forholdsvis lav prosentandel syntetisk er lov, understreker hun.

– Det kan faktisk være gode grunner for det. For eksempel kan det hjelpe plagget med å holde formen eller gjøre det mer slitesterkt.

Se noen av høstens strikkejakker her:


Ta vare på plaggene

Du bør alltid sjekke merkelappen på klær du kjøper, så du vet hva de inneholder og hvordan de skal vaskes.

Det er fort gjort å vaske dem feil, så lær deg triksene for å unngå å vaske hull i ullklærne dine.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer