Sminke

Husk å sminke deg på hals og bryst

Spesielt viktig hvis du har fått farge i ansiktet.

GYLLENT: For å jevne ut forskjellen på brunfargen mellom ansiktet og halsen, kan du gjerne gå for et gyllent mineralpudder eller et solpudder, foreslår makeupartisten.  Foto: auremar - Fotolia
GYLLENT: For å jevne ut forskjellen på brunfargen mellom ansiktet og halsen, kan du gjerne gå for et gyllent mineralpudder eller et solpudder, foreslår makeupartisten. Foto: auremar - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å komme unna: Vi gjør alle sminkefeil som får oss til å se alt annet enn bedre ut enn da vi sto med nakent fjes foran speilet. Selv kjendisene bommer med sminken, og i motsetning til oss andre, dokumenteres dette ofte til minste detalj. 

Vi ikke-kjendiser kan selvsagt også få en vekker når vi ser oss selv i dagslys, og veldig ofte er feilen vi gjør å ikke matche huden i ansiktet med huden på halsen og brystet. 

Noen ganger er det nemlig ikke produktene du legger feil, men produktene du ikke legger som er problemet. Akkurat som du ikke skal glemme å rense, pleie og beskytte huden på halsen og brystet, bør du faktisk også sminke disse områdene så de matcher ansiktet. 

LES OGSÅ: Unngå denne sminketabben

Jevn ut kontrasten

– Overgangen mellom årstidene kan være en utfordring når det kommer til valg av foundation, sier Ingrid Presttun Eide, som er både makeupartist og hudpleier - og nå jobber som daglig leder ved makeupskolen Art Complexion. 

Kanskje fikk du noen etterlengtede solstråler i fjeset i påsken eller har nytt godt av vårsola de siste ukene. Nå som temperaturen stiger og vi kaster skjerfet, blir det imidlertid svært tydelig at huden på halsen og brystet fortsatt er vinterblek og rett og slett ikke matcher ansiktet. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.