Sminke

Husk å sminke deg på hals og bryst

Spesielt viktig hvis du har fått farge i ansiktet.

GYLLENT: For å jevne ut forskjellen på brunfargen mellom ansiktet og halsen, kan du gjerne gå for et gyllent mineralpudder eller et solpudder, foreslår makeupartisten.  Foto: auremar - Fotolia
GYLLENT: For å jevne ut forskjellen på brunfargen mellom ansiktet og halsen, kan du gjerne gå for et gyllent mineralpudder eller et solpudder, foreslår makeupartisten. Foto: auremar - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke til å komme unna: Vi gjør alle sminkefeil som får oss til å se alt annet enn bedre ut enn da vi sto med nakent fjes foran speilet. Selv kjendisene bommer med sminken, og i motsetning til oss andre, dokumenteres dette ofte til minste detalj. 

Vi ikke-kjendiser kan selvsagt også få en vekker når vi ser oss selv i dagslys, og veldig ofte er feilen vi gjør å ikke matche huden i ansiktet med huden på halsen og brystet. 

Noen ganger er det nemlig ikke produktene du legger feil, men produktene du ikke legger som er problemet. Akkurat som du ikke skal glemme å rense, pleie og beskytte huden på halsen og brystet, bør du faktisk også sminke disse områdene så de matcher ansiktet. 

LES OGSÅ: Unngå denne sminketabben

Jevn ut kontrasten

– Overgangen mellom årstidene kan være en utfordring når det kommer til valg av foundation, sier Ingrid Presttun Eide, som er både makeupartist og hudpleier - og nå jobber som daglig leder ved makeupskolen Art Complexion. 

Kanskje fikk du noen etterlengtede solstråler i fjeset i påsken eller har nytt godt av vårsola de siste ukene. Nå som temperaturen stiger og vi kaster skjerfet, blir det imidlertid svært tydelig at huden på halsen og brystet fortsatt er vinterblek og rett og slett ikke matcher ansiktet. 

Har du fått litt farge i ansiktet, men ikke på brystet, kan kontrasten fort bli stor og se unaturlig ut. 

LES OGSÅ: Husk å rense og pleie halsen

JEVN UT FARGEN: Om du har fått fin farge i fjeset, men fortsatt har vinterblek hud på halsen og brystet, kan du bruke sminke til å jevne ut fargen for et mer helhetlig resultat. Foto: Thinkstock
JEVN UT FARGEN: Om du har fått fin farge i fjeset, men fortsatt har vinterblek hud på halsen og brystet, kan du bruke sminke til å jevne ut fargen for et mer helhetlig resultat. Foto: Thinkstock Vis mer

Prøv et mineralpudder

– For å jevne det ut kan det være fint å bruke et mineralpudder i en gylden farge på brystet for å matche ansiktet, sier makeupartisten. 

Hun understreker at du slett ikke trenger så mye produkt for å få et bedre samsvar mellom fargen i fjeset og fargen på brystet. 

– Ikke alle liker å smøre på mye kremfoundation på halsen og brystet siden det kan smitte på klær. 

– Et mineralpudder går fort å legge på, samtidig som du enkelt kan tone det naturlig ut mot tøyet uten at det blir skarpe skiller. 

Siden produktet er tørrere, vil det naturligvis ikke smitte på samme måte eller like mye. Dessuten slipper du å sette den flytende foundationen med et pudder etterpå, så du sparer både tid og penger. 

LES OGSÅ: Slik sminker du vekk rødfargen

IKKE STOPP HER: Påfør sminke også nedover halsen og på delen av brystet som synes, så får du en jevn farge.  Foto: Valua Vitaly - Fotolia
IKKE STOPP HER: Påfør sminke også nedover halsen og på delen av brystet som synes, så får du en jevn farge. Foto: Valua Vitaly - Fotolia Vis mer

Prøv solpudder og highlighter

Om det ikke er særlig stort skille fra ansiktet til bryst, har makeupartisten et annet råd: 

– Det kan hjelpe å bare påføre litt higlighter på brystet for å ta opp noe av sommergløden du har fått i ansiktet. 

Plasser litt ekstra highlighter på kragebeina og legg litt solpudder rett under dem for å fremheve formen og gi glød. 

– Det kan også hjelpe å gå lett over med solpudder på bryst og hals for å varme opp området. Bruk en stor kost med myk bust slik at det blir et tynt og jevnt lag, sier Presttun Eide. 

LES OGSÅ: 15 tips du bør få med deg

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer