Jeans

Husk dette når du kjøper ny bukse

Plasseringen av lommene har alt å si.

STORE NOK: Sørg for at lommene er store nok når du skal kjøpe bukse med høyt liv. Da får rumpa di det nødvendige løftet for å se best mulig ut. Foto: Aina Kristiansen
STORE NOK: Sørg for at lommene er store nok når du skal kjøpe bukse med høyt liv. Da får rumpa di det nødvendige løftet for å se best mulig ut. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Olabukser går aldri av moten, og grunnene til at vi elsker basisplagget er mange. I tillegg til at hver eneste bukse kan styles på et uendelig antall måter, finnes det fasonger og vasker i hopetall.

Finn riktig bukse for deg

Men det kan være vanskelig å finne den perfekte jeansen. – Det verste vi kvinner kjøper, er faktisk bikini og jeans, sier Camilla Hagen hos Only. Hun mener lommene er det aller viktigste. – Du kan ha den perfekte rumpa, men med feil lommer, blir den helt feil, sier hun.

Dette bør du se etter

– Se på at buksene har bra lommer. Det er det aller viktigste, sier Camilla Hagen. Hun forklarer at selve lommene bør være ganske store for å gi rumpa et visuelt løft. I tillegg er plasseringen av lommene viktig.– For høye lommer kan gjøre at rumpeballene ser ut som de henger, sier Camilla Hagen.Også for lavt plasserte lommer kan i hengerumpe, så sørg for at de sitter der de gir rumpa mest mulig løftet utseende.

 • Velg riktige lommer
 • Uansett om den henger, står rett ut eller er bitteliten, så ligger mye av hemmeligheten for hvor fin rumpa blir i hva slags lommer buksa har, og hvor de er plassert.Er drømmerumpa større? Gå for små lommer. Jo mindre lommer, desto større virker rumpa.Er drømmerumpa mindre? Unngå lommer med masse finesser og stash, som sømmer, klaffer og knapper. Detaljer tiltrekker seg nemlig oppmerksomhet. Velg heller en bukse med enkle og små lommer. Vil du se tynnere ut? Lommer som sitter tett vil gjøre at du ser smalere ut. Har du brede hofter og smal midje? Gå for skrå lommer i stedet for firkantede. De vil følge fasongen og gi illusjonen av smalere hofter.Vil du legge på deg litt? Lommer som sitter langt fra hverandre gjør rumpa bredere. Vil du gi den et løft i tillegg, velger du en bukse med store lommer som sitter tett og lavt. Er du liten av vekst kan det ellers være fint å velge bort bukser med store lommer og legg. Tenk enkelt.

  Sjekk lengden

  Skinnyjeans kan gjerne stoppe ved anklene, men hvis buksene har sleng, bør de være lange nok til å gå helt ned til bakken. Prøv dem med høye hæler hvis du planlegger å bruke dem med pumps eller høye kilehæler. Flere triks for å finne buksa som gir deg den perfekte jeansrumpa, finner du i denne og denne saken.

  Viktig til våren

  Også i kommende sesong spiller denim en viktig rolle, men hvilke snitt og vasker kommer til å dominere vårens motebilde?Camilla Hagen hos Only ser tre store trender som peker seg ut:60-70-tallsinspirasjon: – Vi ser at slengbuksetrenden fortsetter, sier hun. Men vidden på slengen vil reduseres en del, så buksene blir litt lettere å bruke.Skinnyjeans: – Også denne trenden fortsetter, sier hun. De smale buksene er super å kombinere med pumps og ankelstøvletter.Høyt liv: – Vi ser at dette er veldig mye mer populært her i Norge enn i for eksempel Spania, hvor de gjerne liker bukser med lavere liv, forteller Camilla Hagen.LES OGSÅ: Slik skal vi kle oss i 2012

  Kan virke slankende

  Bukser med høyt liv har mange fordeler. Sitter de riktig, kan de faktisk få deg til å se slankere ut og gi inntrykk av lengre bein. Det sier seg selv at trange bukser med lavt liv fort kan gi såkalt «muffin top», hvor mageflesket tyter litt over buksekanten. Går du for en modell med høyere liv, kan du unngå denne noe uheldige effekten. Også skinnyjeans kan ha høyt liv, noe som kan hjelpe deg å styre unna looken faren til ei venninne kaller «kvessa nepe» – smale bukser, vide hofter og litt for lavt bukseliv.

  Slik styler du den

  Bukser med høyt liv kommer best til sin rett med kortere topper. Til hverdags kan du kombinere den med en deilig, myk strikkegenser for en avslappet stil.Er du ikke komfortabel med korte topper, kan du selvsagt gå for en tøff skjorte eller en søt bluse. Til fest kan du gjerne bruke olabuksene med en enkel singlet, pumps og en skikkelig partyjakke dekket av paljetter. Eller gjør som artist Hanna Kolstø og kombinér jeans med høyt liv og en søt bluse med sløyfe i halsen.

  Mer vårmote 2012

  Sjekk også KK.no sin store trendrapport for våren/sommeren 2012. Vi har også fått en sniktitt på hvordan våren blir hos kleskjedene H&M, Cubus, KappAhl og Monki.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer