<strong>IKKE NØDVENDIGVIS SLIK:</strong> - Unngå de minste trusene, pynt som fjær og store smykker, det skal både være anvendelig og sexy, sier KKs egen mote- og skjønnhetsredaktør, Silje Pedersen. Foto: All Over PressAll Over Press
IKKE NØDVENDIGVIS SLIK: - Unngå de minste trusene, pynt som fjær og store smykker, det skal både være anvendelig og sexy, sier KKs egen mote- og skjønnhetsredaktør, Silje Pedersen. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Undertøy

Huskelista til menn som skal kjøpe undertøy

Unngå pinlige øyeblikk foran juletreet. Følg heller disse rådene.

Publisert
Sist oppdatert
Ønsker du å overraske henne med lekkert undertøy i år? Pakke inn franske blonder og lingerie i rødt silkepapir, og legge det under edelgranen?

Vel, du er ikke alene. Er det noe menn gjør rett før jul, så er det å hamstre inn bh-er og truser til kjæresten.

LES OGSÅ: Historisk lekkert fra Triumph

Ofte bomkjøp

Men det er ikke så lett å treffe blink. Ifølge den engelske avisen The Daily Mail viser en ny undersøkelse at halvparten av de over 24 millionene undertøysettene som gis bort i høytiden, faktisk ender opp bakerst i skapet. Ingen grunn til å tro det er annerledes her hjemme.

For enten er det for smått, stort, kinky eller RØDT. En vanlig felle mange menn går i, er nemlig at de gjerne kjøper det de helst vil se kjæresten sin i, isteden for å tenke seg til hva hun egentlig vil ha.

Hvor store er egentlig puppene?

Og ikke minst bommer de på størrelsen, og tror at puppene til sin utkårede er plommer når de egentlig er meloner, og omvendt.

Et godt sted å starte for å unngå bomkjøp, er derfor undertøysskuffen hennes. Kanskje du rett og slett skal tjuvlåne noe derfra, og ta med til butikken?

 • Men vær obs på at så mange som 7 av 10 kvinner bruker feil bh-størrelse. Og i de fleste tilfellene har de større pupper enn de tror.

 • De fleste tror dessuten at de er større rundt bysten og velger derfor en for vid bh.

  Oppskriften til suksess

  Når så cup-er og bystemål er på plass, er trinn 2 å finne noe hun faktisk liker. Men selv om du selv elsker forførende franske åpninger og pikante Moulin Rogue-inspirerte kreasjoner, er det ikke sikkert hun er like begeistret.

  Og valg av materialer er selvsagt også viktig.

  - Undertøy i god kvalitet er alltid en sikker vinner under juletreet. Sats gjerne på et elegant sett med blonder, gjerne i rødt eller svart, sier KKs egen mote- og skjønnhetsredaktør, Silje Pedersen, til KK.no.

  Kanskje du vil gi henne noe av dette?


  Sexy og lett å bruke

  Det er mange feller å falle i, så husk at det skal være lekkert, ikke smakløst.

  - Unngå de minste trusene, pynt som fjær og store smykker, det skal både være anvendelig og sexy, tipser Pedersen.

  - Om du er i tvil, så tenk på hva du ønsker svigermor skal se når kjæresten din åpner pakken foran alle på julaften.

  Sjekk mennenes ultimate huskelapp nederst i saken.

  Trendene som gjelder nå

  Lyse pasteller er høstens hit på fargefronten. Tenk vaniljekrem, dueblått og lyserosa.

  Dette gjelder også for undertøyet. Nå er det utrolig mye lekkert å få tak i i de duse deilige nyansene.

  Men de rike klassiske fargene er også helt riktig.

  - Trendene denne sesongen går i svart, rødt, grått, men også duse paletter som rosa og blått. Det skal gjerne være både blonder og tekstur, eller ganske minimalistiske snitt og skjæringer, sier Pedersen.

  Om du vil gå for noe mørkt og sensuelt, eller søtt og yndig er opp til deg.

  Hvor skal du lete?

  Nå er valget ditt om du vil dra i spesialforretninger eller ikke. Her vil du få kyndig hjelp, men du kan også risikere å ende opp med et La Perla-sett til over 3000 kroner.

  Billigere er det naturligvis i kjedebutikker som Hennes & Mauritz, Lindex og Cubus.

  Triumph lanserte også nylig en egen Vintage Collection, som er verdt å sjekke ut.

  Huskelisten du trenger i undertøysbutikken:

  Det danske nettstedet Fri.dk spurte undertøysprodusentene Triumph og Agent Provocateur om hvilke fallgruver menn lett kan gå i når de skal ut for å kjøpe undertøy til sine kjære.

  KK.no har latt seg inspirere og laget denne listen:

  1) Gjør research. Kvinner blir både imponert og smigret når partneren lærer seg hvilke størrelse hun har. Ta en smugtitt i undertøysskuffen hennes, og sjekk størrelsen på truse og BH. Samtidig kan du sjekke om hun foretrekker forede BHer eller ikke, og hvorvidt hun bruker BH med spiler.

  2) Når du står i butikken, ikke gjør kardinalfeilen å se etter det DU liker. Tenk heller på hva du tror hun vil like. Med litt flaks finner du noe begge to vil få glede av.

  3) Det går en hårfin grense mellom det som er tacky, og det som er rålekkert. Balanser gjerne langs grensen og kjøp noe som er en smule mer sexy enn det hun bruker til daglig, men pass på at det ikke blir vulgært.

  4) Tenk på personligheten hennes og stilen hennes. Er hun romantisk og jentete? Eller en vågal catwoman som liker å overraske? En body i skinn er kanskje ikke tingen hvis hun har lyserosa blonder i skuffen fra før.

  5) Husk på gjestene! Er undertøyet svært sexy blir hun kanskje forlegen av å åpne det foran svigermor og grandtanter. Kanskje du heller skal gi det som morgengave 1. juledag? Husk da å kjøpe en annen ting som kan ligge under treet, så hun ikke blir pakkeløs på selveste julekvelden.

  6) Kvinner skifter størrelse mange ganger i løpet av livet; når hun er ferdig utviklet, når hun er gravid, etter fødselen og lenge etter det.....Ikke tro at den lappen du har hatt i lommeboken i 15 år nødvendigvis gjelder for alltid. Hold deg oppdatert!

  7) Tenk over anledningen. Kjøper du undertøy som en overraskelse? Eller har hun det på ønskelisten sin? Hvis hun har sagt at hun trenger undertøy, så kan det rett og slett være fordi det hun har fra før er modent for utskiftning, og at hun trenger undertøy til hverdagsbruk. En løsning kan være å kjøpe ett sett du vet hun vil sette pris på til vanlig, og ett mer pikant du håper å se henne i på soverommet.

  8) De fleste kvinner forventer at du kan lese tankene hennes! Så PRØV ikke bli lei deg hvis hun utbryter «du burde kjenne meg bedre!», når hun pakker opp gaven.

  9) Hvis hun ikke er helt sikker på om sexy undertøy er noe for henne, så husk at mange kvinner gjerne har en liten drøm om å være pikant kledd helt innerst. Hun får gjerne en helt spesiell selvtillit og måte og gå på hvis det kun er dere som vet det.

  10) Hvis du er helt i villrede, husk at personalet i undertøysbutikken er opplært i å finne det kundene vil ha. Fortell hvor gammel din kjære er, hvilke farger hun liker og litt om personligheten hennes, så vil helt sikkert ekspiditrisen kunne hjelpe deg å finne noe som passer.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer