Ansiktsmaske:

Husker du å gjøre dette før du tar ansiktsmaske?

- Det er lite vits å legge en maske over hud som er full av dagens svette, sminke og annet smuss, sier ekspert.

ANSIKTSMASKER: Det er viktig å forberede huden før du tar en ansiktsmaske. FOTO: NTB Scanpix
ANSIKTSMASKER: Det er viktig å forberede huden før du tar en ansiktsmaske. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten er her og mens vi elsker å bytte ut tynne jakker med lekre kåper, er det ikke fult så gledelig å se sommergløden forsvinne blant regndagene. Heldigvis finnes det produkter som hjelper oss med alt fra fet til gusten hud - og ansiktsmasken er alltid en favoritt.

Vi har derfor spurt ekspertene om deres beste masketips, og siden fyringen (eventuelt de kåpene) krever sitt økonomisk, ba vi om noen hjemmelagde varianter. Pssst! Slik blir håret ditt høstklart!

Uansett hvilken maske du ønsker å gå for – en anti-age maske, en maske for fet eller tørr hud, eventuelt en partymaske, så har de én ting til felles: De krever at du forbereder huden. Ifølge daglig leder og hudterapeut hos Néroli Hudpleie, Emma Modén får maskene best effekt dersom du først gjør huden mottakelig.

- Det er lite vits å legge en maske over hud som er full av dagens svette, sminke og annet smuss. Da vil den legge seg som et lokk over huden og gjøre det umulig for maskens ingredienser å trenge gjennom, forklarer hun.

LES OGSÅ: Derfor bør du ALDRI sove med sminke

Husker du disse forberedelsene?

Modén anbefaler derfor å starte med en rens, helst en som er tilpasset hudtypen din. Deretter går du i gang med en peeling. Den vil nemlig fjerne døde hudceller og øke sirkulasjonen i huden. Dette bidrar til at masken får enda bedre effekt, forklarer hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer