Trend

Husker du denne? Nå er den tilbake

– Joggedressens festdrakt, mener motejournalist.

SAMARBEID: Ganni og Juicy Couture slår hodene sammen for årets kanskje mest hypede designersamarbeid. FOTO: Ganni.
SAMARBEID: Ganni og Juicy Couture slår hodene sammen for årets kanskje mest hypede designersamarbeid. FOTO: Ganni. Vis mer
Publisert

Tidlig 2000-tallet har allerede stått sterk i motebildet en stund nå, og det er ingenting som tyder på at trenden er i ferd med å snu. Heller snarere tvert imot.

Nå slår Ganni seg sammen med Juicy Couture om en kolleksjon som ville fått Paris Hilton til å utbryte: «That's hot».

Det er på mange måter designersamarbeidet vi ikke så komme. Samtidig ligger det an til å bli årets kanskje mest hypede samarbeidskolleksjon. For mange et klart minne fra tidlig 2000-tallet er tracksuiten både elsket og hatet. Og hvem skulle vel tro at vi etter to år med hjemmekontor og sosial distansering var klare for å hoppe i nok en joggedress?

Y2K: 2000-tallsmoten gjelder fortsatt. FOTO: Ganni.
Y2K: 2000-tallsmoten gjelder fortsatt. FOTO: Ganni. Vis mer

– Da tracksuitene ble ikoniske på begynnelsen av 2000-tallet, var jeg i tjueårene og jobbet i butikk i København. Jeg husker jeg var helt besatt med looken. I dag er det så gøy å se våre yngre team-medlemmener omfavne Y2K-trendene, sier Gannis Ditte Reffstrup til Vogue.

TREND: Tracksuiten er både elsket og hatet – nå er den tilbake. FOTO: Ganni.
TREND: Tracksuiten er både elsket og hatet – nå er den tilbake. FOTO: Ganni. Vis mer

– Så da muligheten bød seg, føltes det umiddelbart som en perfekt match (...) Jeg tror det er noe uventet i sammenstillingen av de to merkene som gjør at det fungerer og det føles som et frisk pust, sier hun.

TO GODE VENNER: Også Kim Kardashian prøvde å ta tracksuiten tilbake da hun lanserte sin versjon av klassikeren under merket Skims. Her med venninne Paris Hilton. FOTO: Skims.
TO GODE VENNER: Også Kim Kardashian prøvde å ta tracksuiten tilbake da hun lanserte sin versjon av klassikeren under merket Skims. Her med venninne Paris Hilton. FOTO: Skims. Vis mer

Det var Paris Hilton som for alvor gjorde tracksuiten kjent. Hun skal visstnok ha et hundretalls varianter i garderoben. Kanskje ikke så overraskende da at hun tidligere i år annonserte sitt eget tracksuit-merke.

Ganni har på sin side gitt aughts-estetikken en grønn makeover med tracksuits laget i økologiske og resirkulerte materialer. Velurdressen kommer i fargene svart, brun og lilla med glitrende Juicy- og Ganni-logoer – akkurat slik vi husker det – og kolleksjonen omfatter også en kjole, gensere, t-skjorter og topper samt capser.

LOGO: Kolleksjonen er logopreget – en annen stor trend nå. FOTO: Ganni.
LOGO: Kolleksjonen er logopreget – en annen stor trend nå. FOTO: Ganni. Vis mer

– Jeg ser for meg at det er noe man kan glede seg ekstra mye over om man ikke var med på den første Juicy-bølgen selv, sier Elise Alexandra Gulbrandsen i MinMote.

Hun kaller den ikoniske velurdressen «joggedressens festdrakt» og litt bling på rumpa er ikke feil om man vil svinge seg.

MOTEJOURNALIST: MinMotes Elise Alexandra Gulbrandsen mener velurdressen er joggedressens festdrakt. FOTO: privat.
MOTEJOURNALIST: MinMotes Elise Alexandra Gulbrandsen mener velurdressen er joggedressens festdrakt. FOTO: privat. Vis mer

– Også er det jo et ganske så ikonisk merke å samarbeide med. Det kan kanskje være med på å introdusere Ganni til en ny kundegruppe, legger motejournalisten til.

– Jeg husker at jeg stolt fikk en Juicy-jakke fra en tante på ferie i Los Angeles da merket peaket. Jeg følte meg rimelig kul da.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer