Levi's:

Husker du disse Levi's reklamene?

Her er det mange kjente kjekkaser!

1991: Brad Pitt var blant stjernene som stilte opp i reklamefilmene for det populære klesmerket. FOTO: Skjermdump/Youtube
1991: Brad Pitt var blant stjernene som stilte opp i reklamefilmene for det populære klesmerket. FOTO: Skjermdump/Youtube Vis mer
Publisert

Selskapet «Levi Strauss & Co» ble grunnlagt i 1853 av Levi Strauss, en tyskfødt amerikansk klesprodusent. Det var ikke før rundt 1870 at han og Jacob W.Davis (fast kunde hos Strauss og skredder) begynte å samarbeide om den velkjente jeansen, eller på godt norsk «olabuksa».

Det som først og fremst startet som et plagg for de amerikanske arbeiderne, ble til slutt brukt av gruvearbeidere, cowboys, opprørere, rockestjerner, presidenter og til hverdagslig bruk av både kvinner og menn.

I 1905 lage selskapet også en av de første dongerijakkene. Dette skulle også være en type arbeidsjakke, og ble kalt for «Levi's Blouse». Den satte standarden for alle dongerijakkene opp gjennom tidene.

FØRSTE MODELLEN: Nummeret 501 var nummeret på den aller første Levi's jeansen. Modellen er like populær i dag som den var den gang. Foto: NTB Scanpix
FØRSTE MODELLEN: Nummeret 501 var nummeret på den aller første Levi's jeansen. Modellen er like populær i dag som den var den gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke til å legge skjul på at Levi's viste hva de drev med når det kom til markedsføring av merket. Gjennom tidene har vi blant annet fått se de ikoniske Levi's reklamene, og det er type reklamer man ikke glemmer med det første.

Markedsføringsavdelingen til Levi's var flinke til å lage reklamene rundt temaene som var relevante på den tiden, i tillegg til å bruke mange kjente personer i reklamene sine. Slagord var deres sterke side, og var noe man så på slutten av hver reklamesnutt.

Jentene måtte låne jeans fra mennene sine

I videoen under kan vi se Levi's sine ikoniske reklamer fra 1980 til 1990. På den aller første reklamen kan vi se at det blir reklamert for dame-jeansen, noe som var veldig revolusjonere på den tiden.

På slutten av 1800-tallet var kvinnemoten fortsatt svært fokusert på at kvinnene skulle gå i kjoler eller skjørt, og helst vise frem kvinnefasongen så mye som mulig. Stramme korsetter og belter rundt midjen var veldig populært.

Likevel stopper ikke det opprørske kvinner fra å låne menns Levi's jeans for å ri på hestene, jobbe på gårdene eller delta i andre fysiske aktivitet, og dette var lenge før vestlige samfunnet anså det som passende.

Det var ikke før i 1934 at Levi's introduserte den første kolleksjonen av jeans for kvinner. De var kjent som «Lady Levi».

I den første reklamevideoen kan vi se en jente i 501-modellen for damer, legg merke til slagordet på slutten!

Som vi ser har reklamene mye «sexy» innhold, og det er ofte både en mann og en kvinne med i reklamene. Som for eksempel i andre reklamen hvor vi ser den velkjente modellen og sangeren Nick Kamen kle av seg inne på et vaskeri for å vaske klærne sine. Han heller først noen stener inn i vaskemaskiner for å så legge jeansen nedi, dette kan symbolisere den kjente «stone washed» jeansen, som også var svært populær på den tiden.

La oss ikke glemme unge og kjekke Brad Pitt som stilte opp for Levi's sin reklame på begynnelsen av 90-tallet. En reklame man sent glemmer. (Levi's reklamen med Brad Pitt kan du se fra minutt 4:03).

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer