Trender

Husker du disse? Nå er de tilbake

– Min mormors valgte vintersko, minnes motejournalist.

NOSTALGISK STAYER: Snowjoggen er tilbake i motebildet. FOTO: Prada.
NOSTALGISK STAYER: Snowjoggen er tilbake i motebildet. FOTO: Prada. Vis mer
Publisert

Hvem husker vel ikke snowjoggen? Den varme, men litt stygge følgesvennen som mora di insisterte på at du skulle ha på fra medio september, og som mot all overbevisning faktisk holdt deg både varm og tørr på beina. Hvor kul den var, er en annen sak. Men aldri si aldri.

For nå er faktisk den utskjelte vinterskoen tilbake i motebildet.

– Snowjoggen! Først og fremst gir den minner til at det var min mormors valgte vintersko, sier MinMote-journalist Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen til KK.

Hun mener trenden føyer seg inn i rekken av 2000-tallstendenser som Crocs, Uggs og Moon Boots som alle har gjort comeback.

MOTEJOURNALIST: Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen er journalist i MinMote. FOTO: privat.
MOTEJOURNALIST: Elise Alexandra Årnes Gulbrandsen er journalist i MinMote. FOTO: privat. Vis mer

– Om man vil tilbake til snowjoggen har jeg tro på en litt sporty hverdagsstyling. Her gjelder det å ikke prøve å finne opp kruttet. Det er en komfortabel sko, så den gjør seg med jeans og boblejakke.

Og ettersom det er nettopp en praktisk og komfortabel sko, tror Gulbrandsen den absolutt har potensialet til å virkelig slå an.

VARM OG GOD: Inspirert av 90-tallets snowjoggs og Moon Boots kommer disse leggvarmerne fra Holzweiler. FOTO: Calle Hulth.
VARM OG GOD: Inspirert av 90-tallets snowjoggs og Moon Boots kommer disse leggvarmerne fra Holzweiler. FOTO: Calle Hulth. Vis mer

– Men jeg tror den skal kjempe hardt mot både Uggs og Moon Boots, som virkelig har markert seg i trendbildet nå.

En av de som reintroduserer vinterskoen er norske Kastel som satser på en modernisert utgave som ikke skal være trendy nå, men heller vintage i fremtiden.

Et par gamle snowjoggs stuet bort på hytta ble utgangspunktet for merkets nye konsept, og en modernisert utgave av klassikeren som på sikt skal bli vintage.

MODERNE VARIANT: Norske Kastel vil blåse nytt liv i snowjoggen. FOTO: Ane Gyllstrøm.
MODERNE VARIANT: Norske Kastel vil blåse nytt liv i snowjoggen. FOTO: Ane Gyllstrøm. Vis mer
MINNER: Andreas Malo Dyb bak skomerket Kastel minnes den nostalgiske snowjoggen. Nå har han laget sin egen. FOTO: privat.
MINNER: Andreas Malo Dyb bak skomerket Kastel minnes den nostalgiske snowjoggen. Nå har han laget sin egen. FOTO: privat. Vis mer

– Når du er gått lei av produktet, må det være mulig for noen andre å ta det i bruk, sier Kastel-grunnlegger Andreas Malo Dyb.

– Jeg minnes at mamma og pappa gikk i snowjoggs da jeg var barn, men at jeg selv ikke hadde et par. Det var ikke før jeg ble gammel nok til å tjuvlåne deres snowjoggs at jeg forsto hvor deilig det var å gå med.

– De senere årene var det nettopp pappas snowjogg jeg stjal når vi var på hytta, og selv frem til for kort tid siden tok jeg pappas snowjogg på beina når jeg skulle ut å leke i snøen med datteren min, sier han.

LUKSUSVARIANT: Svenske Acne Studios vintersko er en slags hybrid mellom snowjoggen og Moon Boots. FOTO: produsenten.
LUKSUSVARIANT: Svenske Acne Studios vintersko er en slags hybrid mellom snowjoggen og Moon Boots. FOTO: produsenten. Vis mer

Det er ikke første gang snowjoggen gjør comeback. For helt i tråd med motens vesen har den dukket opp i trendbildet med mer eller mindre jevne mellomrom.

I 2017 regjerte den også her hjemme omtalt som «høstens styggeste sko» i KK.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer