Artikkelen kan inneholde annonselenker

Hva er ampuller og hvordan kan de hjelpe huden din?

Ampuller kan være en god løsning for dem som er interessert i hudpleie, men er utålmodige.

AMPULLER: Ampuller kommer ofte i pakker som skal vare en uke eller to, og gi relativt kjappe resultater. FOTO: Helt Krem
AMPULLER: Ampuller kommer ofte i pakker som skal vare en uke eller to, og gi relativt kjappe resultater. FOTO: Helt Krem Vis mer
Publisert

En ampulle er en forseglet glasskapsel som inneholder flytende innhold. Innenfor hudpleie selges ampuller ofte som en kur, eller som en «booster». Serum og ampuller er ganske like. Den største forskjellen er at serum er ment for å brukes hver dag, mens ampuller kan være mer konsentrert, og skal brukes i en kortere periode.

Avhengig av ingredienser kan ampullene brukes som en del av en hudpleierutine som også inneholder serum og andre aktive ingredienser. Om man bruker produkter fra samme merke er dette ofte lagt til rette for, men om man bruker produkter fra ulike merkevarer bør man være litt obs på hva man kombinerer. Vær spesielt oppmerksom for å unngå å bruke syrer, som AHA eller BHA, i kombinasjon med retinol eller C-vitamin. Dette kan ofte irritere huden og ha motsatt effekt.

Slik bruker du ampuller:

  • rens ansiktet
  • klapp ansiktet tørt
  • påfør ampullen, klapp produktet inn i huden
  • påfør fuktighetskrem og eventuelt solkrem på dagtid

Ampuller som er effektive mot aldringstegn og pigmenering

Estée Lauder Perfectionist Pro Intense Brightening Essence Ampoule Vit C/E - Licorice får glødende anmeldelser fra kunder. Disse skal brukes for å gi en jevnere hudtone og glød. En ampulle per uke i 4 uker. Med derivat av C-vitamin, E-vitamin og lakrisrot gir disse ampullene en boost til huden som skal gi mer glød og redusere lett pigmentering. Denne kuren skal passe de fleste hudtyper, men trå varsomt om du har spesielt sensitiv hud. Vær også forsiktig med å kombinere denne kuren med syrer og retinol.

Estée Lauder Perfectionist Pro Intense Brightening Essence Ampoule Vit C/E - Licorice
Estée Lauder Perfectionist Pro Intense Brightening Essence Ampoule Vit C/E - Licorice Vis mer

Kiehl’s Clearly Corrective Accelerated Clarity Renewing Ampoules er en kur som skal brukes morgen og kveld i 14 dager. Ampullene inneholder en kombinasjon av glykolsyre, melkesyre og fytinsyre, som gir jevnere hudtekstur og glød, stimulerer cellefornyelsen, samtidig som den kan redusere lett pigmentering. Denne kuren passer best for normal, fet, kombinert og moden hud. Bør ikke kombineres med retinol eller C-vitamin.

Kiehl's Clearly Corrective Accelerated Clarity Renewing Ampoules
Kiehl's Clearly Corrective Accelerated Clarity Renewing Ampoules Vis mer

Om man bruker mange aktive produkter i rutinen til vanlig kan det være en idé å styrke hudbarrieren og bruke ingredienser som virker betennelsesdempende. Dr. Schrammek Calm Plus Ampoule er en ukes kur som skal brukes morgen og kveld, etter rens, før serum og eller fuktighetskrem. Med beroligende ingredienser som panthenol og antioksidanter som kan dempe rødhet og gjøre huden sterkere. Denne passer alle hudtyper og kan kombineres med alle andre produkter.

Dr. Schrammek Calm Plus Ampoule
Dr. Schrammek Calm Plus Ampoule Vis mer

Doctor Babor Ampule Peptides inneholder peptider, som på en måte er byggesteinene til proteinene i huden vår, som kollagen og elastin, som gir huden fylde og spenst. Denne kuren skal gi nettopp dette løftet til huden, ved bruk over en uke. Denne kuren kan brukes av alle hudtyper og kan kombineres med andre produkter.

Doctor Babor Ampoule Peptides
Doctor Babor Ampoule Peptides Vis mer

Vichy Liftactive Specialist Peptide-C er ampuller med ren C-vitamin, i en konsentrasjon på 10%. C-vitamin er en multitasker som stimulerer kollagenproduksjonen, reduserer pigmentering og gir glød. Formelen inneholder også hyaluronsyre, som kan gi mer "fylde" til huden og dermed, midlertidig fylle ut linjer og rynker. Disse ampullene passer godt for normal hud, moden hud, eller hud som er litt gusten. Bruk solkrem om du bruker disse ampullene. De bør ikke kombineres med syrer og retinol.

Vichy Liftactive Specialist Peptide-C
Vichy Liftactive Specialist Peptide-C Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer