Hudpleie:

Hva er egentlig «micellar water»?

Vi har det i hylla på badet, men vet vel egentlig ikke helt hvorfor.

RENSEVANN: Kjært barn har mange navn. Det populære produktet «micellar water» kalles for rensevann, micellar rensevann og selvfølgelig «micellar water». Men hva er det egentlig godt for? Foto: NTB Scanpix
RENSEVANN: Kjært barn har mange navn. Det populære produktet «micellar water» kalles for rensevann, micellar rensevann og selvfølgelig «micellar water». Men hva er det egentlig godt for? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange har det kanskje allerede hjemme, mens dette er første gang andre hører om «micellar rensevann», eller «micellar water» som det står på det fleste flasker.

Selv har det vært en del av min hudpleierutine en god stund - mest fordi søsteren min sverger til en variant hun kjøper hver gang hun besøker et fransk apotek. Men jeg har faktisk aldri helt skjønt hvorfor dette produktet skal være så bra.

MICELLAR WATER: Dette er bare noen av rensevann-produktene som finnes i butikk! Foto: Produsentene
MICELLAR WATER: Dette er bare noen av rensevann-produktene som finnes i butikk! Foto: Produsentene Vis mer

Hva betyr det?

Først må vi snakke litt om hva «micellar» faktisk betyr. Takket være Internett og Cambridge-ordboka, tok det ikke langt tid før svaret lå foran oss:

«Micellar water is loaded with micelles, which are small cleansing molecules that are dispersed and suspended in water.»

Denne typen rensevann er altså full av små molekyler som renser huden din. Franske Bioderma var faktisk de første til å lage «micellar water». I 1995 kom produktet som i dag er en stor hit. Ifølge Business Insider skal det faktisk ha seg sånn at det selges en flaske av deres «micellar water» annen hvert sekund!

Markedssjef i Bioderma, Pauline Bordeau, har i en e-mail til KK prøvd å forklare hvorfor «micellar water» er så bra som det skal være.

– I tillegg til å fjerne sminke fra huden, renser «micellar water» huden i dybden og beskytter den for ytre påvirkninger. Rensevannet har en pH-verdi på 5,5, som er likt hudens pH-verdi. Det gjør at produktet respekterer hudens balanse.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Hvordan bør vi bruke «micellar water»?

– Finn fram en bomullspad og påfør et par dråper av rensevannet. Rens først partiet rundt øynene og deretter resten av ansiktet. Fortsett til bomullspadden er fri for smuss.

Ifølge Bordeau er dette et produkt som kan brukes av alle - uansett hudtype. Hun sier det heller ikke er et fasitsvar på når du kan bruke «micellar water».

– Den kan brukes på morgenen og kvelden, når du er på reise for å friske opp huden din, eller etter trening for å få bort svette.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vær oppmerksom på dette

Makeupartist og skjønnhetsekspert Tone Skipa legger også til at dette er bra for menn.

– Spesielt dem som har så sensitiv hud at man faktisk kan reagere på vann. Om du er av den sorten som synes rens er et mas, er dette produktet ypperlig.

Men, skal du fjerne all sminken med «micellar water», må du regne med å bruke en del av både produktet og bomullspaddene.

– Vær oppmerksom på at en sveip over ansiktet ikke er godt nok. Du må bruke mange bomullspadder for å bli kvitt «møkka», sier Skipa.

Selv synes hun det fungerer aller best å bruke som en sminkefjerner eller pre-cleanse, eller om du er har enkel hudpleierutine og har det travelt om morgenen.

– Utover det må du bruke en annen rens etterpå som trinn nummer to. Alternativt kan du bruke en eksfolierende toner etter noen runder med «micellar water». «Micellar water» kan også brukes som rens nummer to (toner) etter annen rens, tipser Skipa om.

KKs skjønnhetseskpert Cecilie Krogh viser deg hvordan du gjør det på best mulig måte! Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer