Luksusmote

Hva er skjedd med Den kinesiske mur?

Luksusmotehusets stunt vekker oppsikt.

STUNT: Bottega Veneta har tatt over deler av Den kinesiske mur. FOTO: Bottega Veneta
STUNT: Bottega Veneta har tatt over deler av Den kinesiske mur. FOTO: Bottega Veneta Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I anledning kinesisk nyttår og Tigerens år har Bottega Veneta tatt over deler av Den kinesiske mur. Det har fått sosiale medier til å koke.

Ikke bare med av bilder av gigantinstallasjonen, men også med negative kommentarer. For selv om bildene riktignok går sin seiersgang spesielt på Instagram reagerer flere på det de mener fremstår som en eneste stor reklameplakat for det italienske luksusmotehuset.

I tillegg til motehusets navn og logo vises symbolene 新春快乐 som betyr godt nyttår på kinesisk på den digitale skjermen som dekker et strekke av den historiske muren. Installasjonen skal visstnok tas ned allerede onsdag etter å ha vært på display siden 6. januar. Bottega Veneta skal også ha donert en ukjent sum penger til renovasjon og vedlikehold av muren.

Men stuntet faller ikke i god jord hos alle.

«Jeg må dessverre meddele at Bottega Veneta har sponset Den kinesiske mur», skriver en bruker på Twitter.

«Hvorfor ikke bare gi donasjonen og la være å putte logoen din på et tusen år gammelt landemerke? Hvem godkjente dette? Hva har dette å gjøre med Tigerens år?» spør nettmagasinet High Snobiety, som mener motehuset tilsynelatende gjør «alt de kan» for å havne i Diet Pradas søkelys - motebransjens egen vaktbikkje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer