Haute Couture

Hva med en kjole til 100.000?

Hva synes du om de ekstravagante kjolene? Luksusmote å drømme om, eller få mareritt av?

SI DIN MENING: Noe å spare til, eller bare riking-tull? Si din mening om Haute Couture i kommentarfeltet under, i boksen nede til høyre eller på Trendtoppen. Foto: All Over Press
SI DIN MENING: Noe å spare til, eller bare riking-tull? Si din mening om Haute Couture i kommentarfeltet under, i boksen nede til høyre eller på Trendtoppen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Luksuskjoler

Hva synes Haute Couture-antrekkene?

Den siste tiden har kjendistettheten vært enda høyere enn vanlig i motehovedstaden Paris. Filmstjerner, popartister og redaktører har flokket seg på første rad under spektakulære motevisninger, og overdådige antrekk i chiffon, tyll og silke har blitt vist frem til stående ovasjoner.Vi snakker selvsagt om Haute Couture-uken.

Koster gjerne 100 000

To ganger i året blir antrekk i 100 000-kronersklassen vist frem for motefiffen. Denne gangen er det kolleksjonene for høst-vinter 2010/2011 som ble vist frem.LES OGSÅ: Plaggene som blir hotte i høst.Selv om de rådyre kjolene generelt sett ikke er like trendsettene som ready to wear-kolleksjonene (Prêt à Porter) som vises vår og høst, så er gjerne farger, tekstilvalg og styling toneangivende for motebildet.

Hagetema

Denne gangen var det Dior som hadde den mest overdådige visningen, både hva gjaldt makeup, hår og antrekk.Tematikken kretset rundt frodige hager, eksotiske blomster og vidunderlige fargekombinasjoner. Inspirasjonen skal, ifølge Expressen, ha vært den vakre hagen i Christian Diors barndomshjem i byen Granville.LES OGSÅ: Klærne som er til å dø forChanels visning var også et kapittel for seg. Her ville paljettbruken ingen ende ta. Selv de før så tradisjonelle Chanel-draktene var overøst med fargerike paljetter. På føttene bar modellene cowboyinspirerte støvler med samme dekor.Se antrekk fra haute couture-visningene her:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer