SI DIN MENING: Noe å spare til, eller bare riking-tull? Si din mening om Haute Couture i kommentarfeltet under, i boksen nede til høyre eller på Trendtoppen. Foto: All Over Press
SI DIN MENING: Noe å spare til, eller bare riking-tull? Si din mening om Haute Couture i kommentarfeltet under, i boksen nede til høyre eller på Trendtoppen. Foto: All Over Press Vis mer

Haute Couture

Hva med en kjole til 100.000?

Hva synes du om de ekstravagante kjolene? Luksusmote å drømme om, eller få mareritt av?

Publisert


Luksuskjoler

Hva synes Haute Couture-antrekkene?Den siste tiden har kjendistettheten vært enda høyere enn vanlig i motehovedstaden Paris. Filmstjerner, popartister og redaktører har flokket seg på første rad under spektakulære motevisninger, og overdådige antrekk i chiffon, tyll og silke har blitt vist frem til stående ovasjoner.

Vi snakker selvsagt om Haute Couture-uken.

Kjolene er kjempeflotte, og jeg skulle veldig gjerne hatt en!
 
72 (55%)
Kjolene er fantastiske, men jeg kunne aldri brukt dem selv.
 
40 (31%)
De er alt for mye av det gode.
 
10 (8%)
Jeg liker dem ikke. Og prisene er helt syke.
 
9 (7%)

Koster gjerne 100 000

To ganger i året blir antrekk i 100 000-kronersklassen vist frem for motefiffen. Denne gangen er det kolleksjonene for høst-vinter 2010/2011 som ble vist frem.

LES OGSÅ: Plaggene som blir hotte i høst.

Selv om de rådyre kjolene generelt sett ikke er like trendsettene som ready to wear-kolleksjonene (Prêt à Porter) som vises vår og høst, så er gjerne farger, tekstilvalg og styling toneangivende for motebildet.

Hagetema

Denne gangen var det Dior som hadde den mest overdådige visningen, både hva gjaldt makeup, hår og antrekk.

Tematikken kretset rundt frodige hager, eksotiske blomster og vidunderlige fargekombinasjoner. Inspirasjonen skal, ifølge Expressen, ha vært den vakre hagen i Christian Diors barndomshjem i byen Granville.

LES OGSÅ: Klærne som er til å dø for

Chanels visning var også et kapittel for seg. Her ville paljettbruken ingen ende ta. Selv de før så tradisjonelle Chanel-draktene var overøst med fargerike paljetter. På føttene bar modellene cowboyinspirerte støvler med samme dekor.

Se antrekk fra haute couture-visningene her:Si din mening om kjolene i boksen nede til høyre, eller stem over antrekkene på Trendtoppen.


Hva er Haute Couture?

Haute Couture, som betyr "høy søm", er en utsøkt skredderkunst som utviklet seg på 1800-tallet. Idag er det betegnelsen på en helt spesiell produksjon, nemlig individuelle klær som er håndsydd etter mål.

Couture-husene viser to kolleksjoner i året med 75 modeller eller mer. Mønstrene er til salgs, og kan kopieres av hvem som helst.

Hvert år bestemmer en jury fra Chambre Syndicale de la Couture Parisienne hvem som kan tas opp i couturens verden, etter at de har søkt om medlemskap.

En couture-kjole kan lett koste 100.000 kroner eller mer. Det finnes mellom 1500 og 2000 couture-kunder i verden.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer