HENNE.NO: Du har kanskje allerede møtt de første. En gammel skolekamerat, en tidligere kollega, kanskje til og med et familiemedlem.
Personer som har avgått ved døden, men som plutselig smiler til deg fra Facebook-profilen sin, dukker opp i møtekalenderen din eller står oppført som mottaker i en gruppemail?
Av alle ting vi ikke tenker på til daglig: Hva vil du skal skje med din digitale arv når du blir borte?
Hva skjer når du blir borte?
En stadig større del av livet vårt foregår digitalt, og selv om det er gått raskt, har de fleste vent seg til at diverse servere har overtatt etter kjellerboden som oppbevaringsplass for tankene våre, minner og viktige dokumenter. I hvert fall så lenge vi lever. For det er nok de færreste av oss som har tatt stilling til hva som skal skje med våre digitale etterlatenskaper når vi dør.
Det forholder seg nemlig med digital arv som med så mange andre ting her i livet: Vi legger ikke om livsstilen før vi har hatt et slag, ifølge cand.it. Astrid Waagstein, som har skrevet spesialavhandlingen «Døden i den digitale tidsalder».
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger