Gult

Hvem kler egentlig gult?

- Se på dine egne farger, oppfordrer motejournalist Kjerst Staarvik før du tar i bruk trendfargen.

<strong>Fargen er alle steder:</strong> Fra Sonia Rykiels visninger og til til Gossip Girl-settet.
Fargen er alle steder: Fra Sonia Rykiels visninger og til til Gossip Girl-settet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Gult er den ypperste vårfargen. Det er hestehovens, vårsolas og påskekyllingens farge. Og mye tyder på at det blir en av vårens trendfarger.

- Vanskelig farge

- Men er dette en farge alle kan bruke?
- Gul er en litt vanskelig farge, fordi den rett og slett ikke kler alle. Jeg synes gule plagg ser flottest ut til solbrun hud. En solgul silkekjole, for eksempel, gjør seg virkelig på en sommerfest, hvor man kanskje har sandaler og en blomst i håret, sier motejournalist i KK.no, Kjersti Staarvik.

- Hvem kler egentlig gult?
- Helt lys hud blir ofte gusten i gule farger. Om du liker gult kan det fint brukes andre steder enn akkurat nærmest ansiktet, sier mote- og skjønnhetsjournalist Linda Vasquez.

På catwalken og trendjenter

I kolleksjonen til designeren Marc Jacobs kunne vi se hele antrekk i fargen syregult. Også Just Cavalli valgte seg gult som kraftige islett i den ferske kolleksjonen som ble vist under moteuka i Milano i februar. Også stjerner som Claudia Schiffer og Agyness Deyn er å se i den glade fargen.

Slik finner du ut om det kler deg

Før du kaster deg på den gule trenden, bør du ta en kikk på dine egne farger, råder motejournalist Kjersti Staarvik.

- For finne ut om den passer til deg kan du holde et gult plagg opp mot ansiktet. Synes du den fremhever dine gode sider, for eksempel øynene dine, eller den brune huden din, så gå for det! Hvis den derimot gjør at du føler deg litt blass og gusten, så velg en annen farge.

Er det fint? Se de vårgule plaggene og bedøm selv:
- Fargefest er fint

- Gult kan være pent om man kombinerer det med andre nøytrale farger som svart eller hvitt. Det kan være fint med en ordentlig fargefest med mange farger, men husk at det kan fort se rotete ut, sier mote- og skjønnhetsjournalist Linda Vasquez.

Motejournalist Kjersti Staarvik har selv gule klær i skapet.

- Jeg har mønstrete plagg som også inneholder gult. Det synes jeg er en fin løsning hvis man synes gult er en fin farge, men kanskje at det «skriker» litt for mye med knallgule gevanter fra topp til tå.
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer