Mote

Hvilke farger kler du best?

Velger du riktig ser du enda bedre ut!

FARGEFIN: Hvke farger kler du best? Foto: Colourbox
FARGEFIN: Hvke farger kler du best? Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett om du er lav eller høy, tykk eller tynn, gammel eller ung er du flott på din måte. Kanskje har du gnistrende fine øyne, herlige smilehull, en flott nese eller nydelige kinnbein.

OK, så er du muligens mindre fornøyd med sinnarynken i pannen, de tynne leppene eller dobbelthaken. Men vi skal ikke alle se ut som sminkemodellene. Tenk så kjedelig det hadde vært?

LES OGSÅ: Smink deg våken

Det som er sikkert, er at du med riktig bruk av farger på klær, smykker og accesoirer virkelig kan fremheve de flotte fargene dine. For vi har alle flotte farger på hud, øyne og munn.Ikke? Synes du at du ser gusten ut? OK, nå helt i starten av våren er det vel ingen av oss som har så mye teint i huden, men at du ser blek ut er én ting - hvis huden ser gusten ut, er det antagelig fordi du ikke bruker de riktige fargene.

LYS SOMMER: Gwyneth ser fantastisk ut i denne lysegrå kjolen. Foto: All Over Press
LYS SOMMER: Gwyneth ser fantastisk ut i denne lysegrå kjolen. Foto: All Over Press Vis mer
KLAR VINTER: Courtney kler klare farger, også helt svart. Foto: Wikimedia Commons
KLAR VINTER: Courtney kler klare farger, også helt svart. Foto: Wikimedia Commons Vis mer

Kunsten å velge riktig

Trikset er å finne fargene som får frem det beste ved deg. Fargene som fremhever din øyenfarge, hudfarge og leppefarge.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg brunere

Du vet sikkert allerede om noen farger du synes du ser helt forferdelig ut når du har på deg. Og så har du sikkert noen favorittfarger du synes bringer frem en glød i ansiktet ditt.

Vi ser det egentlig selv, nemlig, hvilke farger vi kler. Men noen ganger henger vi oss opp i hva som er mote, og her i Norge er vi jo veldig glade i å gå rundt i svart, grått og beige. Det er faktisk ikke alle som kler svart. De forsvinner, rett og slett. Noen ser ut som om de ligger på sotteseng når de går i grått, og beige kan virkelig få frem det gulaktige eller rødlige skjæret i huden, avhengig av hvilken beigefarge det er snakk om.

SE OGSÅ: Sminketabben som gjør deg 5 år eldre

12 fargetyper

Du husker kanskje boken «Colour me beautiful», som kom ut på 80-tallet en gang? Her deles fargene vi har inn fire sesonger, vår, sommer, høst, vinter, og innenfor hver sesong er det tre underkategorier.

Vel, teorien har noe for seg.

Tenk på Gwyneth Paltrow. Hun er ifølge fargeteorien en lys sommer. Hun har lys hud med rosa undertone, og lyse øyne. Hun kler best duse og myke farger, gjerne pastellfarger som lyserosa eller lyseblått. Gwyneth kan liksom ikke dra i land en sjokkoransje eller burguderrød kjole.

LES OGSÅ: - Gwyneth er i en klasse for seg

Cortney Cox er på sin side i kategorien klar vinter. Hun har lys hud, lyse øyne og mørkt hår. Hun kler klare farger, og ser kjedelig ut i Gwyneths pasteller. Men isblått, knallrødt eller kritthvitt funker veldig bra. (Liv Tyler er et annet eksempel).

Les mer om de 12 fargepalettene, og finn ut hvilken du tilhører her: Prettyyourworld.com (ekstern lenke).

Du kan også teste denne appen: Colour me Beautiful (ekstern lenke).

UPS: Sjokkrosa øyeskygge er for dem som er heldige og har mørk hud. Foto: Colourbox
UPS: Sjokkrosa øyeskygge er for dem som er heldige og har mørk hud. Foto: Colourbox Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer