Går viralt:

Hvilken farge ser du på skoen?

Denne Louis Vuitton skoen splitter sosiale medier.

SVART ELLER HVIT: Noen ser en svart sko, andre ser en hvit. Skjermdump Twitter
SVART ELLER HVIT: Noen ser en svart sko, andre ser en hvit. Skjermdump Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det florerer stadig nye fenomen som setter fyr på internett, og som utfordrer den optiske illusjonen. Dette har det vært flere eksempler på gjennom årene.

Hvem husker ikke for eksempel det forvirrende lydklippet som ble spredd rundt der noen hørte «Laurel», andre hørte «Jenny» og noen hørte begge deler? Eller den populære kjolen, hvor man enten så gull og hvit eller blå og svart?

Nå har det altså dukket opp noe helt nytt som man kan bryne seg på.

Svart eller hvit?

Et bilde publisert av en twitterbruker kalt «Gino» publiserte nemlig et bilde av et par Louis Vuitton sko, med teksten «Twitter, er disse hvite eller svarte? Fordi alt jeg ser er hvitt»:

Bildet har fått stor respons, og flere kommenterer at de ser hvite sko med svart mønster eller svart sko med hvitt mønster. Noen er også bestemt på at skoene er tatt i mørket med blits, og at Louis Vuitton designet reflekterer mot kameraet. Hva mener du?

Da bilde av den hvite/blå kjolen «broke the internet» helt tilbake i 2015, prøvde forskere i forskningsmagasinet Current Biology å finne ut av hvorfor folk så fargene så forskjellig. Konklusjonen da var at alle mennesker rett og slett tolker farger annerledes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer