Spør Kk.no

- Hvilken strømpebukse skal jeg bruke?

Hvis julebordkjolen er rød, hvilken farge bør strømpene ha?

SVART ELLER HUD? Popstjernen Rihanna (t.v) og skuespiller Cameron Diaz (t.h) har tatt hensyn til både kjole og sko. Les mer i bildeteksten lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press
SVART ELLER HUD? Popstjernen Rihanna (t.v) og skuespiller Cameron Diaz (t.h) har tatt hensyn til både kjole og sko. Les mer i bildeteksten lenger nede i artikkelen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


HUDFARGEDE STRØMPETIPS:

 • Unngå hudfargede strømper hvis du skal bruke sko med åpen tå, da det ikke ser spesielt stilig ut.
 • Styr unna de mest solbrune strømpene. Hold deg til en nyanse mer lik din egen hud.
 • Lyse hudfargede strømper med for mye skimmer er ikke pent. Både lyse farger og skimmer forstørrer. Helst skal de være matte og naturlige.
 • Trikset er å velge et par strømper som ikke ser ut som de er kjøpt på Rimi. Her er champagnefarget silke et stikkord.
 • Hvis du har åpne sko til festkjolen, velg heller noen strømper med tydelig mønster eller i en kontrastfarge. Da gjør det ikke noe at strømpene synes i skoene, det er bare kult.

 • Tipsene er hentet fra en tidligere KK.no-artikkel: Slik bruker du hudfargede strømper


  Å finne årets julebordantrekk er for mange en utfordring. Men hvis du allerede har kjolen med stor K hengende i skapet, tar det jammen ikke slutt der heller.

  Hvilken veske skal du ha til? Hvilke sko? Hvilke smykker?

  Eller hvilke strømpebukser?

  SE OGSÅ: Blir kappekjolen årets julebordhit?

  - Hvilken farge er penest?

  - Jeg lurer på hvilken farge som er penest på strømpebukse som jeg skal ha til en knallrød kjole til julebordet.

  Det skriver KK.no-leser Ingunn til spor@kk.no – vår e-postadresse for lesere som har spørsmål om alt fra mote til trening.

  Først og fremst: Her finner det ingen fasitsvar. Hvilken farge som er den riktige avhenger av hvordan kjolen ser ut, hvilke sko du tenker å bruke – og ikke minst personlig stil.

  1. Hvordan ser kjolen ut?

  Vanligvis vil de to mest aktuelle alternativene være enten hudfargede eller svarte strømpebukser.

  Svarte strømpebukser: Svarte strømper har den effekten at de kan få deg til å se mer «påkledd» ut.

  Med andre ord: Er kjolen veldig kort, utringet og kroppsnær, kan svarte strømpebukser gjøre den mer tekkelig.

  Hudfargede strømper: Foretrekker du hudfargede strømper? Gå for en kjole som er forholdsvis tildekket på overdelen og/eller underdelen.

  Til en langermet eller løssittende kjole uten særlig utringing kan du bruke hudfargede strømpebukser - selv om skjørtet er forholdsvis kort. Er skjørtet knelangt eller lengre, vil hudfargede strømper også være et fint alternativ.

  GODE EKSEMPLER: Til Rihannas (t.v) svært korte kjole og svarte ankelstøvletter er sorte strømper et godt valg. Det gjør antrekket med "påkledd" og forlenger beina. Cameron Diaz (t.h) velger hud framfor strømper til sin knelange kjole og nude pumps. Kjolen er ikke utringet og skjørtet forholdsvis langt, og med spisse nude pumps til får hun milelange bein. Foto: All Over Press
  GODE EKSEMPLER: Til Rihannas (t.v) svært korte kjole og svarte ankelstøvletter er sorte strømper et godt valg. Det gjør antrekket med "påkledd" og forlenger beina. Cameron Diaz (t.h) velger hud framfor strømper til sin knelange kjole og nude pumps. Kjolen er ikke utringet og skjørtet forholdsvis langt, og med spisse nude pumps til får hun milelange bein. Foto: All Over Press Vis mer

  2. Hvilke sko tenker du å bruke?

  - Jeg tror jeg skal ha et par svarte støvletter til den røde kjolen, skriver Ingunn videre.

  Hvis du ønsker at beina skal se lengre ut, vil det beste alternativet i dette tilfellet være svarte strømpebukser. Lik farge på sko og strømper har nemlig en forlengende effekt.

  Og dersom du foretrekker hudfargede strømper, vil et par nude pumps gjøre trikset.

  (Artikkelen fortsetter under bildet.)


  Svarte strømper
   
  379 (36%)
  Hudfargede strømper
   
  346 (33%)
  Bruker begge deler like mye
   
  272 (26%)
  Bruker ikke strømper
   
  30 (3%)
  Usikker
   
  19 (2%)
  Annen farge
   
  11 (1%)

  3. Hva er mest deg?

  Men kanskje er det slik at du har en forkjærlighet for enten svarte eller hudfargede strømper – eller kanskje er favoritten en helt annen farge. Det viktigste er at du er komfortabel i det du har på deg.

  Og det går an å trikse det til også.

  For eksempel: Hvis den røde kjolen er litt vel kort, utringet og tettsittende, men du vil gjerne bruke hudfargede strømper, kan du bruke en blazer eller et sjal over.

  Eller hvis du foretrekker svarte strømper, men føler antrekket blir for «prektig», se etter et par strømpebukser som er litt tynnere enn dem du er vant til å bruke – eller kanskje et par med spennende mønster.

  Er du usikker, er det beste å kjøpe både et par svarte og hudfargede strømper og prøve dem til kjolen hjemme. Det er oftest da du ser hva som funker eller ikke.

  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer