Cecilie Krogh:

Hvilken varmebeskyttelse bør du velge?

Jeg er over snittet glad i å eksperimentere med håret. Resultatet blir mye varmebehandling, enten jeg skal krølle, rette eller føne.

Hvilken varmebeskyttelse bør du velge?
Publisert

Håret er ikke på sitt lykkeligste når vi overdriver bruken av tenger og fønere. Heldigvis finnes det hjelpemidler som faktisk fungerer mot hard varme og røff behandling. Varmebeskyttende produkter er ikke bare en gimmick eller noe bransjen har funnet på. Det virker – og er du flink å bruke riktige produkter, vil håret ditt være deg evig takknemlig.

Varmebeskyttende produkter legger seg rundt hårstråene og beskytter mot den skadelige varmen. I lengden er det avgjørende for om du ødelegger håret ditt eller om du beholder en blank og sunn manke.

Tips! Er du litt glemsk av deg, ta i varmebeskyttende produkt etter hver hårvask. Da er håret ditt klart om du plutselig vil krølle det dagen etterpå. FOTO: Cecilie Krogh
Tips! Er du litt glemsk av deg, ta i varmebeskyttende produkt etter hver hårvask. Da er håret ditt klart om du plutselig vil krølle det dagen etterpå. FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Huskeregelen er at hvis du bruker stylingverktøy som må plugges i et støpsel, bør du først bruke et varmebeskyttende produkt. Og jeg lover; det trenger slett ikke å være et ork å beskytte håret. Skreddersyr du produktgarderoben, sitter du igjen med få, men riktige produkter.

Hvilket hår du har og hvilket resultat du ønsker, er med på å bestemme hvilket produkt som passer best for deg. Jeg har laget en liten guide, slik at du lettest kan finne din ultimate styling-kompis!

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Hvilken varmebeskyttelse bør du velge?

Spray: Varmebeskyttende spray kan brukes i både vått og tørt hår, og passer til alle hårtyper. Den tilfører fukt, som «låses» inne i hårstråene. Skal du krølle håret, anbefaler jeg å finne en spray med litt hold. Da får du langt større effekt av tangen, og krøllene holder seg lenger.

Mousse: Jeg bruker mousse i et håndkletørket hår. Da unngår jeg at håret blir klissete, og det er lettere å fordele produktet jevnt. Moussen gir ekstra volum og passer derfor godt for deg med et hår som blir fort flatt.

FOTO: Cecilie Krogh
FOTO: Cecilie Krogh Vis mer

Krem: Varmebeskyttende i kremform er supert til et litt grovere, tørrere hår som trenger å «roes ned». Den er som en veldig lett balsam som smører håret med fuktighet og vitaminer.

Serum: Serum gjør håret ekstra blankt og delikat, samtidig som det pleier. Har du et typisk nordisk hår, tynt og fint, anbefaler jeg å beskytte med et serum. Da trenger du ikke like mange produkter i håret, og du unngår at det blir tungt. Serum er favoritten min når jeg skal rette ut håret og få det ekstra blankt.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer