Kle Seg I Kulden

Hvordan kle seg chic i kulden

Lange kåper, et hint av farger og tre måter du kan bruke ullskjerfet ditt på er bare noen av tipsene!

KLESTIPS: Det finnes mange måter å kle seg chic i vinterkulden på! Foto: Rex Features
KLESTIPS: Det finnes mange måter å kle seg chic i vinterkulden på! Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vinteren er en tid mange syns det kan være vanskelig å kle seg til. Vel, egentlig er det veldig lett, men flere opplever at det ikke er så lett å kle seg chic i kulden. En enkel løsning er selvfølgelig å ta på seg den gode, gamle vinterjakka som har hengt i klesskapet år etter år, slenge på seg noen blytunge vintersko og stikke ut døra. Ikke at det er feil, men noen ganger vil man pynte seg litt, og da kan det være greit å få med seg disse tipsene:

Enten problemet ditt ligger i hvordan du i det hele tatt skal kle deg i vinter, hvordan du spriter opp et mørkt antrekk, eller er ute etter noen enkle triks, finner du det her. 

LES OGSÅ: 11 fashionistaer du må sjekke ut på Instagram

Statementkåpen

Nylig skrev vi en sak om nettopp dette fantastiske plagget som er fast inventar i vår vintergarderobe. Ikke bare gjør den jobben ved å være deilig og varm, men en statementkåpe skiller seg ut fra mengden og er ofte alt du trenger for å gi antrekket et løft. Dette kan være i form av en sterk farge, et kult mønster, eller noen lekre detaljer som gjør at kåpen får det lille ekstra. 

I denne saken finner du noen av våre favoritter denne sesongen. Selvfølgelig har vi falt for en kåpe som koster 18.000 (prikk, prikk, prikk), men heldigvis er det et hav av budsjettvennlige alternativer der og som er minst like kule!

STATEMENTKÅPE: Se hvordan et enkelt, sort antrekk blir spritet opp med en kåpe med både farger og mønster. Foto: Rex Features
STATEMENTKÅPE: Se hvordan et enkelt, sort antrekk blir spritet opp med en kåpe med både farger og mønster. Foto: Rex Features Vis mer

Finn fram tørklet

Et silkeskjerf er kanskje ikke det som varmer mest, men det er en fin liten detalj som kan være med på å gi et sporty antrekk et feminint uttrykk. Som vi vet har hettegenseren vært hot i høst - og er fremdeles, men ikke alle føler de har edgy nok stil til å «pull it off». Meg selv inkludert. Bildet du ser inspirerte meg til å prøve ut hettegenseren nok en gang, og det funket!

I tillegg er boblejakken, som også har navnet «puffer jacket», en stor slager denne vintersesongen, og passer perfekt sammen med en hettegenser. Tørklet knyter du rundt halsen - gi det gjerne litt bredde slik at det vil beskytte deg mer fra den kalde temperaturen. I tillegg vil det også tilføre antrekket litt farge, og det tror jeg mange av oss ønsker å gjøre!

TØRKLE I HALSEN: Sammen med trendplaggene boblejakken og hettegenseren gir tørklet det hele en feminin touch. Foto: Rex Features
TØRKLE I HALSEN: Sammen med trendplaggene boblejakken og hettegenseren gir tørklet det hele en feminin touch. Foto: Rex Features Vis mer

Et hint av farge

Når vi først er inne på det med farger, så er dette også et fint stylingtips du bør ta i bruk denne vinteren. Ofte kler vi oss gjerne i mørkere antrekk når også alt rundt oss er mørkere. De lyse dagene blir kortere og det har en effekt på humøret vårt. En fin måte å sprite opp både antrekk og humør er derfor å tilføre et lite hint av farger.

Dette kan være i form av en fargesterk veske, et tørkle, en statementkåpe, noen iøynefallende smykker eller lekre sko. Selv har vi sverget til vesker i en sprek farge denne sesongen. 

HINT AV FARGE: Tilfør litt liv til antrekket ditt med en veske i en sterk farge. Foto: Abaca
HINT AV FARGE: Tilfør litt liv til antrekket ditt med en veske i en sterk farge. Foto: Abaca Vis mer

Bruk skjerfet ditt

Vi har latt oss inspirere av KK.no-blogger Annabel Rosendahls siste blogginnlegg. Her viser hun deg nemlig hvordan du kan bruke ullskjerfet ditt på tre forskjellige måter. Dette er en fin måte å både tilføre farge, en spennende detalj og selvfølgelig holde varmen. I stedet for å ta det rundt halsen kan du leke deg fram med et belte og plassere skjerfet på ulike måter. 

Bruk gjerne skjerfet over en høyhalset genser i et deilig materiale slik at halsen kan fungere litt som et skjerf, og topp det deretter med en lekker kåpe.

SKJERFET: Annabel Rosendahl viser deg hvordan du kan bruke ullskjerfet ditt på kreative måter. Foto: Annabelrosendahl.com
SKJERFET: Annabel Rosendahl viser deg hvordan du kan bruke ullskjerfet ditt på kreative måter. Foto: Annabelrosendahl.com Vis mer

Gå for en laaaang kåpe

Dersom en statementkåpe ikke er helt din stil, er det fremdeles mange kåper der ute som skriker etter å henge i et klesskapet. Velg en kåpe i et klassisk snitt i grått, sort, mørkeblått eller kamelfarget. En kåpe som denne vil du ha i lang tid og passer til alt. 

Selv om målet for mange er å tilføre mer farger, og ikke gå tilbake til de mørke, er det sånn at en klassisk kåpe som denne er noe som alle burde ha i garderoben sin. Det er i tillegg et stort pluss om den er ganske så lang. Det sier seg selv at kortere jakker vil gjøre det hele til en langt kaldere opplevelse, så en lang kåpe er et smart valg!

LES OGSÅ: - Det er de mest ulogiske fargene som har fått lov til å ta plass i trendbildet

LANG KÅPE: Denne holder deg varm og god i vinter. Foto: Rex Features
LANG KÅPE: Denne holder deg varm og god i vinter. Foto: Rex Features Vis mer

Lag på lag

Du har hørt det før, men vi sier det igjen. En enkel og kul måte å kle seg chic på i vinter, er å style plaggene dine i lag på lag. Begynn med et par jeans, ta på deg noen kule ankelstøvletter, en høyhalset genser, en skjorte, kanskje til og med en dressjakke over der igjen? Og nok en gang kan du ta i bruk en tørkle og surre det rundt halsen for en utrolig kul look.

Her er det bare å prøve seg fram. Vi har spesielt falt pladask for det å bruke en kjole over et par bukser - enten det er jeans eller en dressvariant. 

Vi gjør oppmerksom på at Annabel Rosendahls blogg har et annonsesamarbeid med Aller Media-eide AdLink. Aller Media eier også KK.no.

LAG PÅ LAG: Tine Andrea viser deg hvordan det gjøres. Foto: Abaca
LAG PÅ LAG: Tine Andrea viser deg hvordan det gjøres. Foto: Abaca Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer