Budsjettkjøp

– Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Supersmart budsjettvariant overrasker.

BUDSJETTKJØP: Gjenbrukbare øyemasker er ikke bare praktisk og smart, men også mer bærekraftig. FOTO: Produsenten.
BUDSJETTKJØP: Gjenbrukbare øyemasker er ikke bare praktisk og smart, men også mer bærekraftig. FOTO: Produsenten. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå blir det iskaldt i store deler av landet. Det betyr at det er på tide å bytte ut noen av produktene på baderomshylla. Stikkord er beskyttelse og fukt, fukt, fukt. Det trenger huden nå!

Her er noen av mine favoritter akkurat nå – her er både budsjettfavoritter og dyrere produkt, og også andre skjønnhetsnyheter.

Glasshud eller «porselenshud», var en K-beauty-greie. Denne ansiktskremen skal gi samme effekt. Den er beriket med niacinamid og PHA-syre, som jobber sammen for en jevnere hudoverflate, samtidig som huden peeles skånsomt for å fremheve naturlig glød, mens provitamin B5 tilfører fuktighet. Fin pris har den også!

Niacinamide Glass Cream (kr 300, 50ml, BeautyAct hos Kicks).
Niacinamide Glass Cream (kr 300, 50ml, BeautyAct hos Kicks). Vis mer

Åh, som jeg har ventet på denne. Eller hva som helst fra Vintner’s Daughter, egentlig. Et av verdens aller beste hudpleiemerker, spør du meg. Og nå har de endelig utvidet sortimentet. Rense må man jo, og denne fjerner skånsomt og effektivt sminke, solkrem og urenheter, samtidig som den skal redusere synligheten av porer for en ren, frisk og gjennomfuktet hud. Her møter botaniske råvarer av den høyeste kvalitet den nyeste teknologien innen hudpleie. Denne vil du ikke gå glipp av. Tro meg.

– Hvorfor har ingen tenkt på det før?
Active Renewal Cleanser (kr 1200, 115ml, Vintner’s Daughter hos Gimle Parfymeri).
Active Renewal Cleanser (kr 1200, 115ml, Vintner’s Daughter hos Gimle Parfymeri). Vis mer

En fresh kroppsvask som renser huden skånsomt, samtidig som den tilfører fukt. Inneholder Augustinus Baders patenterte TFC8-teknologi som støtter hudens naturlige fornyelse. Med duft av eukalyptus som virker beroligende. The Body Cleanser (kr 510, 200ml, Augustinus Bader).

– Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Det er digg å sette av god tid på badet, men det stemmer gjerne dårlig overens med realiteten. Derfor er denne en redning i den berømmelige tidsklemma. En kraftig ansiktsmaske med hele 25 prosent AHA- og PHA-syrer, som jobber mot matthet, misfarging, ujevn hudtekstur og hudtone. AHA- og PHA-syrer hjelper til med å redusere ujevnheter, og aloe juice og skandinavisk rognebærekstrakt roer ned huden og tilfører fukt. Alt på fem minutter.

Transform Dewtopia 25 % Acid Flash Facial Mask (kr 605, 50ml, Ole Henriksen).
Transform Dewtopia 25 % Acid Flash Facial Mask (kr 605, 50ml, Ole Henriksen). Vis mer
Ida Elise Eide Einarsdóttir er mote- og skjønnhetsredaktør i KK. FOTO: Astrid Waller.
Ida Elise Eide Einarsdóttir er mote- og skjønnhetsredaktør i KK. FOTO: Astrid Waller. Vis mer

Etter fem år med små barn og lite søvn ble øyemasker redningen for Pernille. På jakt etter mer bærekraftige løsninger lagde hun like godt sine egne gjenbrukbare øyemasker. De er laget av medisinsk silikon og kan kombineres med produktene du allerede bruker. Og fordi silikonet forsegler produktet og hindrer fordamping, vil ingrediensene penetrere dypere inn i huden og dermed gi bedre effekt. Supersmart og ikke minst mer bærekraftig. De skal vaskes med mild såpe etter bruk, og oppbevares i boksen som følger med. Hvert par varer i opptil ett år.

– Hvorfor har ingen tenkt på det før?
Gjenbrukbare øyemasker (kr 350, Dayti). FOTO: Produsenten
Gjenbrukbare øyemasker (kr 350, Dayti). FOTO: Produsenten Vis mer

Det kom ikke som noen stor overraskelse da Hermès lanserte sin skjønnhetssatsing i 2020. Det startet med leppestifter, neglelakk, blush, balms med et hint av farge og puddere. Nå blir sminkekolleksjonen fullendt med sminkeprodukter til øynene. Og ryktene skal ha det til at også hudpleie ligger i kortene. Seks paletter bestående av fire øyeskygger hver, med en fargeskala som går fra naturlig til intens og inkluderer noen av motehusets mest ikoniske farger. Og helt i tråd med tiden så er de refillbare. I kolleksjonen er det også både maskara, vippetang og sminkekoster. Ja, det er luksus, men også en slags demokratisering av det hele med priser som gjør det mulig å faktisk få en del av «luksuskaken». Den eneste dårlige nyheten er at Hermès Beauty foreløpig ikke er tilgjengelig i Norge.

Det franske luksusmotehusets sminke imponerer.
Det franske luksusmotehusets sminke imponerer. Vis mer
– Hvorfor har ingen tenkt på det før?
– Hvorfor har ingen tenkt på det før?

En hel skjønnhetsverden er besatt av bryn om dagen. Jeg også. Denne budsjettfavoritten blir med meg i vesken fra nå av. Den gir fylde og en naturlig look uten å føles stiv, som mange brynsgeleer fort gjør. Den kommer i tre nyanser, to med farge og en transparent. Sistnevnte er min favoritt.

2000 Calorie Brow Sculpt (kr 140, Max Factor).
2000 Calorie Brow Sculpt (kr 140, Max Factor). Vis mer

Peptider trender i hudpleieverdenen om dagen. Ikke så rart, egentlig, for superingrediensen hjelper til med å opprettholde en sunn, frisk og vakker hud ved å stimulere hudcellene til å fungere på ulike måter, som for eksempel ved å øke hudens naturlige kollagenproduksjon. Denne ansiktskremen er formulert med multipeptider, og skal dermed gjøre nettopp det. Smart Clinical Repair Lifting Face + Neck Cream (kr 920, 50ml, Clinique).

– Hvorfor har ingen tenkt på det før?

Det ligger riktignok i navnet, men Elixirs Everyday Serum kan altså brukes hver dag. Et fuktighetsgivende serum som inneholder konsentrert C-vitamin og antioksidanter som gir glød, fukt og er med på å jevne ut hudtonen, samtidig som det beskytter huden mot tidlig aldring. Full pott der, altså. Ceactil Everyday Serum (kr 1069, 30 ml, Elixir).

Ceactil Everyday Serum (kr 1069, 30 ml, Elixir).
Ceactil Everyday Serum (kr 1069, 30 ml, Elixir). Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer