<strong>MODERNE TRADISJON:</strong> Designerduoen L&Js bidrag til designkonkurransen som skal ta tilbake den norske tekstiltradisjonen. Foto: Per Ervland
MODERNE TRADISJON: Designerduoen L&Js bidrag til designkonkurransen som skal ta tilbake den norske tekstiltradisjonen. Foto: Per Ervland Vis mer

Ofw 2011

Hvorfor har ingen tenkt på dette før?

Genialt for deg med iPhone eller liknende.

Publisert
Sist oppdatert
Noensinne ergret deg over at smarttelefonen knapt kan brukes ute om vinteren?

Ja, hvis du ikke har fått deg slike hansker med spesialtupp på tommel- og/eller pekefingeren, som tillater neglesprettfri iPhone-bruk, da.

Enda kulere hadde det imidlertid vært med en norsk iPhone-strikkevott.

SE OGSÅ: Her ankommer gjestene moteuka

Trendy tradisjon

Den avbildede iPhone-votten over er laget av designerduoen L&J - Linne Røstad og Jason Sharpe - sesongens OFW-debutant. Og den er bare ett av de mange bidragene som er med i designkonkurransen The Cool Project.

Profesjonelle så vel som hobbydesignere har deltatt i konkurransen som har som mål «å ta tilbake» vår nasjonale arv: Norsk ull-, strikk- og vevtradisjon. Men gjerne med en moderne vri.

Onsdag fikk publikum se skisser av bidragene på en vernissage under Oslo Fashion Week.

<strong>NORSK ARV:</strong> Designer Tine Solheim og prosjektleder Kjersti Hamre fra Heimen foran strikkeplagg designet av Solheim. Foto: Per Ervland
NORSK ARV: Designer Tine Solheim og prosjektleder Kjersti Hamre fra Heimen foran strikkeplagg designet av Solheim. Foto: Per Ervland Vis mer

- Dumt at D&G kom først

- Vi er på jakt etter bidrag som ser på det tradisjonelle norske med nye øyne, sier prosjektleder Kjersti Hamre ved håndverksbedriften Heimen til KK.no.

De beste bidragene skal bli til en egen The Cool Project (TCP)-kolleksjon, og den skal selges på Heimen neste år.

- Dette er et kjempespennende prosjekt. Det viser at det endelig skjer noe her i Norge, sier Hamre.

- Jeg synes det er dumt at det var utenlandske motehus som D&G og Ralph Lauren som var de første til å få øynene opp for norske strikkemønstre med en moderne vri. Nå er det på tide at vi tar arven tilbake, slår hun fast.

SE OGSÅ: Leggvarmeren er tilbake

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


- Norsk ull kan bli stort i utlandet

Strikkedesigner Tine Solheim er enig:

- Jeg ble skikkelig forarget da D&G begynte med norske strikkemønstre. At det var de som sto i bresjen for å gjøre de gamle mønstrene trendy igjen. Norge får det liksom aldri helt til, men nå begynner det endelig å skje noe. Dette prosjektet er i alle fall en begynnelse.

- Svenskene får det jo til, og danskene også. I Norge har vi egentlig ikke noen store tekstileksportører som for eksempel H&M. Jeg tror løsningen i Norge er ull.

- Ull er i vinden som aldri før. Nå er det back to basic som gjelder, gamle og gode kvalitetsstoffer. Det har kanskje noe å gjøre med terror og finanskrise å gjøre. Klær har alltid vært en gjenspeiling av samfunnet vi lever i, påpeker Solheim.

Når kommer kolleksjonen for salg?

Vinnerbidragene som skal utgjøre TCP-kolleksjonen vil du se på catwalken neste Oslo Fashion Week, altså i februar 2012.

Kolleksjonen vil trolig være i salg høsten 2012, ifølge Hamre.

I første omgang kommer plaggene til å selges på Heimens utsalgssteder i Oslo. Men ser du noe du bare må ha, er det bare til å ta kontakt.

- Vi sender til hele Norge, lover Hamre.

<strong>SETESDAL:</strong> D&G brukte det tradisjonelle setesdalsmønsteret i sin vinterkolleksjon 2010-2011. Foto: All Over Press
SETESDAL: D&G brukte det tradisjonelle setesdalsmønsteret i sin vinterkolleksjon 2010-2011. Foto: All Over Press Vis mer
<strong>SELBU:</strong> Og de karakteristiske selbustjernene (se skjørtet) "knabbet" D&G også. Foto: All Over Press
SELBU: Og de karakteristiske selbustjernene (se skjørtet) "knabbet" D&G også. Foto: All Over Press Vis mer
<strong>NORSK:</strong> Kofte, og lue designet av Tine Solheim. Foto: Per Ervland
NORSK: Kofte, og lue designet av Tine Solheim. Foto: Per Ervland Vis mer
<strong>PERLER:</strong> Tine Solheim mikser tradisjonelle mønstre med perler. Foto: Per Ervland
PERLER: Tine Solheim mikser tradisjonelle mønstre med perler. Foto: Per Ervland Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer