Givenchy

Hvorfor holder Givenchy visning i New York?

Kolleksjonen vises på samme dag som markeringen av terroraksjonen i 2001. Dette har skapt sterke reaksjoner.

GIVENCHY TIL NEW YORK: Det franske motehuset Givenchy velger å ikke ha visningen sin i Paris i år.  Foto: Abaca
GIVENCHY TIL NEW YORK: Det franske motehuset Givenchy velger å ikke ha visningen sin i Paris i år. Foto: Abaca Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det franske motehuset Givenchy, ledet av designer Riccardo Tisci (41), er i full sving med å bli klare for Fashion Week som starter i New York på fredag.

Men vanligvis viser Givenchy og flere av de franske merkene sine kolleksjoner i Paris i slutten av september/starten av oktober.

I år overrasker Tisci og Givenchy og holder ikke visning i den franske hovedstaden. 

GIVENCHY: Designer Ricardo Tisci. Foto: Ap
GIVENCHY: Designer Ricardo Tisci. Foto: Ap Vis mer

I stedet har motehuset lagt visningen til «The Big Apple», nemlig New York City. Akkurat hvorfor Givenchy har valgt å gjøre dette, har flere stilt spørsmål ved.

Men nå har Vogue.com kommet med svaret.

Ifølge motemagasinets nettside skal det franske merket åpne en gigantisk flaggskipbutikk på Madison Avenue. Det at Givenchy legger visningen til New York skal være en del av lanseringen av den nye butikken. 

Men ikke nok med det: Hele New York er invitert. Ja, du leste rett. 820 billetter ble lagt ut ut slik at hvem som helst kan få delta på visningen for våren 2016.

Men disse billettene ble fort revet bort, og på Givenchys Fashion Week-nettside skriver motehuset at «Responsen var overveldende og vi er så takknemlig for at du ville komme på visningen vår.»

Totalt forventes 1200 mennesker på visningen, som skal avholdes på en høynet plattform. Ifølge Vogue skal Tisci presentere herreklær og couture-kreasjoner i tillegg til kolleksjonen for vår 2016. 

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om Couture Fashion Week

KJENTE MODELLER: Både Kendall Jenner (19) og Naomi Campbell (45) har gått visninger for Givenchy.  Foto: Scanpix
KJENTE MODELLER: Både Kendall Jenner (19) og Naomi Campbell (45) har gått visninger for Givenchy. Foto: Scanpix Vis mer

Holder visning 11. september

Men mange fortviler over at noen av de ekstravagante motevisningene blir holdt på samme dag som markerer terroraksjonen i 2001. New York Fashion Week begynner som oftest i starten av september - som det gjorde i 2001. Ifølge New York Times skal Givenchy og «Council of Fashion Designers of America (CFDA)» ha blitt enige om at denne datoen passet best.

Men passer det best for alle andre? spør New York Times.

Designer Riccardo Tisci har uttalt seg at han er klar over at dette er en vanskelig dag for mange, og har til Womens Wear Daily sagt at «det kommer til å være en visning som feirer familie og kjærlighet». 

Konsersjefen fra CFDA, Steven Kolb, skrev i en e-post til New York Times at han er veldig glad for at Givenchy skal holde visning i New York.

- Det er et flott tilskudd og det fremhever hvor viktig New York Fashion Week er som et innflytelsesrikt marked.

Men skribenten for New York Times har et litt annet syn på saken, og skriver i artikkelen at hun håper at Givenchy kommer til å ta hensyn til datoen og foreslår ett minutts stillhet eller et par setninger om hendelsen i løpet av visningen..

«Mote handler kanskje om fremtiden, men det har også et ansvar å ta hensyn til fortiden. Givenchy har en mulighet til å bruke all oppmerksomheten rundt visningen til å belyse fortiden. La oss håpe motehuset gjør det», skriver New York Times.

LES OGSÅ: - Nok en gang bruker til jenter til å selge klær til kvinner

GIVENCHY AW 2015/2016 Foto: Scanpix
GIVENCHY AW 2015/2016 Foto: Scanpix Vis mer
GODE VENNER: Kim Kardashian (34) og Givenchy designer Riccardo Tisci. Foto: Xposure
GODE VENNER: Kim Kardashian (34) og Givenchy designer Riccardo Tisci. Foto: Xposure Vis mer
SPENNENDE TILBEHØR: Slik sendte Tisci ut modellene på catwalken for høstvisningen. Hvor spektakulert blir årets show? Foto: Zuma Press
SPENNENDE TILBEHØR: Slik sendte Tisci ut modellene på catwalken for høstvisningen. Hvor spektakulert blir årets show? Foto: Zuma Press Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer