Plus Size

- Hvorfor skal noen som er større måtte skjule kroppen sin?

Sjekk hva videoblogger Loey Lane (22) gjorde da hun fikk nok av bikinihetsen!

UT MOT BIKINIHETSEN: 22 år gamle Loey Lane, som er plus size-blogger, har blitt verdensstjerne gjennom sin YouTube-kanal. Nå langer hun ut mot kroppshetsen mot formfulle kvinner.  Foto: Faksimile Youtube/Loey Lane
UT MOT BIKINIHETSEN: 22 år gamle Loey Lane, som er plus size-blogger, har blitt verdensstjerne gjennom sin YouTube-kanal. Nå langer hun ut mot kroppshetsen mot formfulle kvinner. Foto: Faksimile Youtube/Loey Lane Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: - Hvorfor er det slik at noen andre skal få lov til å diktere at du ikke kan ta noe på kroppen din, fordi det får dem til å føle seg ukomfortable?

Dette spurte den 22 år gamle bloggeren og Youtube-stjerne Loey Lane i et innlegg på sin videoblogg på Youtube i slutten av juni 

Den amerikanske jenta, som har blitt kjendis for sine innlegg om å være plus size kvinne i dag, har sett seg lei alle stygge kommentarer om frodige kvinner i badetøy. Og nylig gjorde hun noe veldig aktivt med det. 

4,2 millioner har sett videoinnlegget

På sin Youtube-kanal, hvor hun har 345.000 abonnenter,  postet bloggeren - som også har 90.000 følgere på Instagram,  et innlegg - Why fat girls shouldn't wear bikinies, som har fått massiv oppmerksomhet. 

Videoen har blitt sett av over 4,2 millioner , og har blitt omtalt i flere av verdens største aviser. 

I innlegget går 22-åringen kraftig til angrep på alle «kroppshaterne». Og måten hun gjør det på, og som hun også er blitt så kjent for, er nettopp ved å vise seg i bikini

- Jeg har innsett at i mange av innleggene mine så har jeg hatt på meg badedrakt. Gjennom mine prøve og feile-forsøk på Youtube har jeg nemlig erfart at rundere jenter og bikinier får mye blandende omtaler, forteller hun, og forklarer videre: 

- En av de vanligste kommentarene jeg får, er nemlig at bikinier ikke ser bra ut på større jenter. Her må jeg si meg uenig.

- Den andre tingen jeg ofte hører, er at det å se større kvinner i bikini gjør folk ukomfortable. Men hvorfor er det egentlig greit at noen andre får diktere at du ikke får ta noe på kroppen din som får dem til å føle seg ukomfortable? Andre kroppstyper blir ikke fortalt slike ting. Trente kvinner blir ikke bedt om å ta av seg løpeshortsen fordi andre synes det er ukomfortabelt?

Se hele innlegget hennes her:

Rett til å bestemme selv

Lane mener det er helt feil at folk skal «få lov» til å si lite pene ting om plus size-kvinner som går i bikini eller badedrakt, og at det er alle kvinners rett å selv få bestemme hva de skal ha på seg - uten å få stygge kommentarer fra andre. 

- Hvorfor skal en kvinne som er større måtte skjule kroppen sin?

Ifølge Lane er det ingen som egentlig har rett til å bestemme hva hun, eller noen andre for den saks skyld, burde ha på seg - også når det gjelder badetøy. 

Bli bedre kjent med Loey Lane her:

Plus size-revolusjon?

Ekspertene i avisen The Independent, som også har skrevet en sak om 22-åringens blogginnlegg, mener det er i ferd med å skje en «plus size-revolusjon» i verden. 

I forrige uke fikk delte blant annet plus size-stjernen og toppmodell Denise Bidot formene sine i en sexy badetøys-kampanje, hvor hun fortalte at hun synes det er helt greit med cellulitter og strekkmerker.

Under en Tedx Talk nylig uttalte også toppmodell Ashley Graham at hun har sluttet å omtale seg selv som en plus size-modell, men at hun heller sier «my size», skriver Thesource.com

- Ruller, kurver, cellulitter, jeg elsker hver bit av meg selv, sa hun. 

Se Grahams tale her:

Sjekk også ut intervjuet med KKs covermodell Samantha Apgar (24) - hvor hun snakker ut om det å være en mer formfull modell i dag. 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer