Hårtrender:

I 2018 vil vi ha håret vårt slik

Ifølge ekspertene preges årets hårtrender av kortere lengder, naturlig tekstur og tilbehør!

HÅRTRENDER: Selena Gomez (25) med både trendy klipp, skill og farge. FOTO: NTB Scanpix
HÅRTRENDER: Selena Gomez (25) med både trendy klipp, skill og farge. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hva skal jeg gjøre med håret mitt?» - er ikke det det evige spørsmålet? Det er kanskje ikke særlig rart, for det er vel sjelden vi føler oss freshere enn når vi kommer rett fra frisørstolen!

Stil og personlighet kommer også tydelig fram igjennom hva du gjør med håret ditt, så sørg for at du er oppdatert på hva som gjelder i år.

LES OGSÅ: Ryktene svirrer etter at Kim Kardashian la ut dette bildet

Bruk tilbehør

TILBEHØR: 90-tallets «scrunchie» har kommet tilbake for å bli. FOTO: NTB Scanpix
TILBEHØR: 90-tallets «scrunchie» har kommet tilbake for å bli. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Siri Myhre er frisør og eier salongen Kutt på Grünerløkka i Oslo. Hun ser at 90-tallsstilen er på vei tilbake for fult - og elsker det.

- Det er mye tilbehør som scrunchies, svettebånd og hårspenner som festes bredt ved ørene nå, sier hun.

I år skal hårspennene gi et statement, så ikke vær redd for å kjøre på med perler, glitter og glam! Kombinér hårtilbehøret med enkle frisyrer som lave hestehaler eller fletter.

Naturlig tekstur

- Frisyremessing er midtskill og tilfeldige lugger in i år, i tillegg til bober som henger fritt over skuldrene og har naturlig tekstur, forteller eksperten.

Frisyrene i 2018 skal være avslappede, og kreve mindre styling. Lave hestehaler, løse lugger og naturlige bølger eller fall er for eksempel midt i blinken!

Midtskillen, som har vært en klassiker lenge, er derimot litt strengere. I år skal den helst sitte stramt bak øret, gjerne holdt på plass av fine hårklyper.

I fjor var det populært med «lob», altså en lang bob, så dersom du er en av dem som skaffet deg denne frisyren gjør du altså rett i å be frisøren klippe den kortere i år.

Myhre tror at det spesielt er den naturlige teksturen og litt tilfeldig «dagen derpå»-hår som vil bli mest populært i Norge. Selv skifter hun hårstil opptil seks ganger i året, og er ikke i tvil om at hun kommer til å slenge seg på noen av årets hårtrender.

LES OGSÅ: Slik bør du møte opp til frisørtimen din!

MIDTSKILL: Modellen Kendall Jenner (22) med en casual, mellom-lang bob med naturlig tekstur og midtskill på årets Golden Globes. FOTO: NTB Scanpix
MIDTSKILL: Modellen Kendall Jenner (22) med en casual, mellom-lang bob med naturlig tekstur og midtskill på årets Golden Globes. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Fletter

Fletter, som var særlig populært i fjor, blir også med videre inn i hårmotebildet i år. Helt perfekt på de dagene du ønsker å få håret vekk fra ansiktet, men likevel se stilig ut!

Ifølge Myhre er det generelt mye hår-inspirasjon å hente fra motevisningene for året, og syntes det var spesielt mye fint hår å se på visningene til Moschino, Prada, Fendi og Tom Ford.

FLETTER: Flettetrenden som stod sterkt i 2017 vil fortsette i år. Avbildet er en fransk flette. FOTO: NTB Scanpix.
FLETTER: Flettetrenden som stod sterkt i 2017 vil fortsette i år. Avbildet er en fransk flette. FOTO: NTB Scanpix. Vis mer

Farger

Å teste ut en ny hårfarge er en effektiv og forfriskende måte å endre looken sin på. Eksperten fremhever fargen «Nirvana Blonde», inspirert av Kurt Cobain, som spesielt populær i år. Looken er like kul på brunetter!

Hvis du ønsker å prøve deg på noe mer fargesprakende, kan hun bekrefte at også sterke hårfarger som grønn og blå er in i år, men da mer metalliske farger enn pastell som har vært i vinden en stund.

LES OGSÅ: Århundrets verste hårtrend: Er du enig?

Selena Gomez (25), som er naturlig brunette, overrasket med fargen "Nirvana Blonde" på American Music Awards. Foto: NTB Scanpix
Selena Gomez (25), som er naturlig brunette, overrasket med fargen "Nirvana Blonde" på American Music Awards. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer