Skjønnhetstrender:

I år skal vi leke oss med shimmer, glitter, sterke farger og naturlig, glødende hud!

Disse trendene tror ekspertene at vi kommer til å kaste oss på.

SKJØNNHETSTRENDER: Ifølge ekspertene vil 2018 moten gjøre at du sklir rett inn på fest! Her fra TOP SHOPS visning fra London Fashion Week FOTO: NTB Scanpix
SKJØNNHETSTRENDER: Ifølge ekspertene vil 2018 moten gjøre at du sklir rett inn på fest! Her fra TOP SHOPS visning fra London Fashion Week FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hånden opp de som testet ut en hel del ansiktsmasker i løpet av fjoråret? Vi er hvert fall blant dem som lot seg rive med av en av 2017s store skjønnhetstrender! Å leke seg med hudpleie, sminke og hår er alltid gøy, og ikke minst kan det være en rimelig måte å variere festantrekket på! Vi er derfor vanvittig spente på hva 2018 har å by på, og har derfor spurt ekspertene om nettopp dette.

-I 2018 skal vi leke oss med shimmer, glitter, sterke farger og naturlig, glødende hud, sier Anette Ousdal, som er makeupartist og skjønnhetsansvarlig for PR-byrået THIS IS PR, som blant annet står bak Oslo Runway.

Vi begynner med sistnevnte først; glødende hud. Makeupartisten røper at naturlig, frisk hud fortsatt vil være i motebildet, noe du kan jukse deg til med både BB-cream og en lett foundation. Pssst! Fått med deg trikset som gir glødende hud?

- Ønsker du deg ekstra gnist kan du dra på med litt highlighter. Hemmeligheten ligger i å velge et grunnlag som er rikt på fuktighet og bruke en sparsom mengde, sier hun.

Fargedryss til folket!

Så til fargedrysset. Makeupartisten forklarer at fargepaletten nå skal bestå av sterke farger, der rosa, oransje og blå er blant de heteste.

EKSPERTEN: Makeupartist og skjønnhetsansvarlig for PR-byrået THIS IS PR, Anette Ousdal. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist og skjønnhetsansvarlig for PR-byrået THIS IS PR, Anette Ousdal. FOTO: Privat Vis mer

- For eksempel kan du dra på med en matt kremskygge i blå, rosa eller oransje, tipser hun.

Makeupartisten røper at en kremskyggen er en perfekt måte å lande årets trendfarger på, samtidig som du unngår frykten for å ende opp med blå eller rosa toner på avveie.

- Det fine med kremskygger er at de ikke drysser og dessuten er de superenkle å påføre, sier hun.

Ønsker du deg en glossy finish, kan Ousdal tipse om å avslutte ved å legge en blank lipgloss over skyggen.

LES OGSÅ: Den store lipgloss-guiden

- Glitrende øyne og kunstnegler

Det ser ikke ut som om det bare er spreke farger vi har i vente. Ousdal forteller at glitter og stas også står sterkt; en trend hun mener er perfekt til fest! For den ultimate looken har hun følgende tips:

- Legg litt glitter i øyekroken eller i globalen, eventuelt kan du legge paljetter som en liner på øyelokket. Pssst! Slik får du eyelineren til å sitte!

Ifølge Ousdal kan 2018 også bli året der du tilegner neglene dine litt ekstra oppmerksomhet. Hun tror nemlig at art-nail-trenden kommer til å ta av.

- Dette er noe vi har sett mer av det siste året, men i 2018 kan man virkelig kjøre på! Kunst er stikkordet og neglene skal være lange, glitrende og fargesterke!

For å få til denne trenden, anbefaler hun deg å gå til en negldesigner for å få satt på pynt og diamanter. Det er heller ikke dumt å prøve seg frem hjemme.

LES OGSÅ: Slik legger du helt perfekt neglelakk

KLAR FOR FEST: Glitter og farger er i vinden som aldri før! FOTO: NTB Scanpix
KLAR FOR FEST: Glitter og farger er i vinden som aldri før! FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Kreativ eyeliner og lite maskara!

Tidligere sminkeansvarlig under Oslo Runway og Max factors ansvarlige makeupartist Linda Wickmann kan fortelle at hard konturering er en av trendene som er på vei ut.

Videre forklarer hun at trenden erstattes med en naturlig fremheving av kinnben og ikke minst frisk, glødende hud! For å gjenskape dette tipser hun om å fortsette med litt konturering, men samtidig passe godt på at den ikke overdrives.

Makeupartisten røper også at det naturlige finner flere veier inn i motebildet i 2018. Blant annet har hun tro på den «maskara-frie» trenden og mer naturlig, stylede bryn.

EKSPERTEN: Max factors ansvarlige makeup-artist Linda Wickmann. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Max factors ansvarlige makeup-artist Linda Wickmann. FOTO: Privat Vis mer

- Vi ser mindre av overstylede øyebryn. Brynene skal nå se naturlige ut, der man kun fyller ut der det trengs og avslutter med gel slik at de holder hele dagen, sier makeupartisten og legger til at dette er en trend som man kan se hos motehus som Saint Laurent, Givenchy, Bottega Veneta og Isabel Marant.

Se opp for denne eyelinertreden!

En annen trend Wickmann tror kommer til å herje er fokus på eyeliner, glitter og farger. Ifølge makeupartisten kan vi blant annet forvente oss fargesterke pastellskygger og glitter i utallige sammenhenger!

- Glitteret ses ikke bare på øyeskyggen, men på alt fra lepper til vipper! Det er også tilfeller av paletter som er lagt rundt hele øyene. Jeg elsker det!

Eyelineren som du kanskje har fått med deg at ikke trenger å ligge pent på våtlinjen lenger, ses fortsatt i kreative variasjoner. Blant annet kan vi forvente oss tykke vinger, dobbeltvinger og eyeliner rundt hele øyet.

For å lande denne litt crazy cat-walk trenden har Wickmann følgende tips:

- Ta utgangspunkt i hva du selv kler, og la deg så inspirere av de store designerne.

KUL: Kule eyelinere fortsetter å regjere i 2018. FOTO: NTB Scanpix
KUL: Kule eyelinere fortsetter å regjere i 2018. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

- Positiv til det naturlige

Hva synes så makeupartistene om trendene vi har i vente? Makeupartist Therese Dombek, er blant dem som mener det er positivt at den kraftige makeupen får vike for den naturlige. Hun håper det betyr at man nå får mer spillerom for det unike.

EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Makeupartist Therese Dombek. FOTO: Privat Vis mer

- Ta for eksempel hard konturering av nese, kinn og hake, eller forstørring av lepper. Dette handler stort sett om å forsøke å endre karakteristikkene sine, og vi ender opp med at alle ser like ut!

Makeupartisten håper 2018 kan bli året der man heller bruker sminke til å trekke fokus til sitt eget særpreg. Noe hun håper kan være med å skape et sunnere skjønnhetsideal.

- Skjønnhetstrender er alltid i endring. I lang tid har det handlet om det totale utseende, jeg synes det er flott at fokuset nå heller ligger på farger og teksturer, sier hun og legger til:

- Forhåpentligvis vil folk nå heller bruke sminke til å sette fokus på egne, ekte ansiktstrekk. Det er jo disse som faktisk gjør deg til DEG.

LES OGSÅ: 3 trender vi aldri vil se igjen!

Denne hårfargen blir den heteste!

Hva med frisyrer? Nikitas kreative leder Laila Høgset Pettersen forteller at 2018 kan by på noen riktig så spreke hårtrender. Den første hun trekker frem er marmorert hår.

- Vi kommer til å se varme, kalde, lyse og mørkere nyanser fordelt over hele håret. Dette gir en marmorert effekt og en lekker og eksklusiv farge, sier hun.

En annen hårfarge Høgset Pettersen tror kommer til å ta av er ultrafiolett. Frisøren kan fortelle at lilla er i trendbildet som aldri før, og at vi sannsynligvis møter den i mange nyanser. Pssst! Fikk du med deg denne fargerike kjendistrenden?

EKSPERTEN: Nikitas kreative leder Laila Høgset Pettersen. FOTO: Privat
EKSPERTEN: Nikitas kreative leder Laila Høgset Pettersen. FOTO: Privat Vis mer

- Jeg tenker alt fra lavendel til ultrafiolett og mer funky toner. Fargen skal ha flere dimensjoner og skinnende glans, sier hun.

LES OGSÅ: Det evige spørsmålet, skal man ha kort eller langt hår?

Husker du denne luggen?

En annen trend frisøren har tro på er skarpe bobber med rette linjer.

Hun forteller at bobben nå skal være klippet rett, samtidig som den skal myknes opp av tekstur eller en lysere nyanse.

Dersom du frykter at dette kan kreve vel mye styling, kan frisøren roe deg ned. Hun forteller nemlig at den hverken krever føning eller mye produkter.

- Du kan simpelthen dele håret i midtskille og la det få lufttørke slik at det beholder sin naturlige tekstur! Eventuelt kan du heller bruke litt teksturkrem om du føler for det, sier hun.

Vil du gjøre boben hakket kulere, kan Høgset Pettersen fortelle at du kan dra på med babybangs! Har du ikke fått med deg trenden, kan hun forklare at dette er lugger som ender midt i pannen, og den er blant annet å finne på Audrey Tautou i Den fabelaktige Amélie fra Montmartre.

- Denne luggen er definitivt for deg hvis du vil gjøre bobben din ekstra chic, sier hun.

STILSIKKER: Audrey Tautou i Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. FOTO: NTB Scanpix
STILSIKKER: Audrey Tautou i Den fabelaktige Amélie fra Montmartre. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer