<strong>BRUNE VESKER SOM SMELTER PÅ TUNGA:</strong> Mmmm ... Hvilken bruntone foretrekker du? Øverst fra venstre: Shopper med svart håndtak (kr 1000, H&M), klassisk veske med spenne (kr 749, Bagorama), veske med vattert skin (kr 959, Zara), og superdyre Nightingale fra Givenchy (kr 12.250, Net-a-Porter.com). Foto: Produsentene/collage Silje Ulveseth
BRUNE VESKER SOM SMELTER PÅ TUNGA: Mmmm ... Hvilken bruntone foretrekker du? Øverst fra venstre: Shopper med svart håndtak (kr 1000, H&M), klassisk veske med spenne (kr 749, Bagorama), veske med vattert skin (kr 959, Zara), og superdyre Nightingale fra Givenchy (kr 12.250, Net-a-Porter.com). Foto: Produsentene/collage Silje Ulveseth Vis mer

Skinnveske

I høst er det brunt som gjelder

Sjekk de lekre veskenyhetene.

Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje i gang med å jakte på ingredienser til høstgarderoben allerede? Hvis du er på utkikk etter en ny veske, er det i hvert fall én ting du bør merke deg:

Årets høstveske skal være brun og så delikat at den nærmest smelter på tunga. Sjokolade, mocca, mahogny, karamell, bitter sjokolade - hvor brun den skal være bestemmer du!

LES OGSÅ: Designerveskene stjerne elsker!

Gå for skinn

Denne gangen er det på tide å la den klassiske svarte veska hvile i skapet og heller satse på en brun godbit på armen.

Kjente motehus som Gucci, Fendi, Bottega Veneta og Salvatore Ferragamo satte virkelig brune vesker på kartet i vinter, da de viste høstens trender på catwalken.

Og er det noe som er sikkert, er det at motekjedene følger etter! Så det er absolutt mulig å finne billigere varianter.

Hvis du skal bruke litt penger på den, bør veska helst være i ekte skinn. Skinnvesker har ofte et langt liv og vil bare se finere ut med tiden.

Tenk først gjennom hva du vil bruke veska til og hvilke klær den eventuelt vil passe til.

Her er noen brune fristelser i skinn:

LES OGSÅ: Derfor elsker du dyre vesker

Ikke glem å impregnere!

IMPREGNERING ER ET MUST: Du er kanskje flink til å impregnere skinnskoene dine, men husker du å ta like godt vare på skinnveska di? Foto: KK
IMPREGNERING ER ET MUST: Du er kanskje flink til å impregnere skinnskoene dine, men husker du å ta like godt vare på skinnveska di? Foto: KK Vis mer

I likhet med skinnskoene dine bør også skinnvesken impregneres for at den skal holde seg fin i allslags vind og vær.

Det betyr at du må tilføre kjemikalier slik at materialet blir vanntett. Dette middelet får du kjøpt i veskebutikken eller i skobutikken.

Uten impregnering blir skinnet vått og kan miste formen, og i tillegg kan vannet lage flekker som du ikke får bort.

LES OGSÅ: Store vesker virker slankende

<strong>GIR FUKTIGHET:</strong> Akkurat som at den fukter huden din, gir Nivea Creme også fukt til skinnveska di. Tro det eller ei! Foto: Produsent
GIR FUKTIGHET: Akkurat som at den fukter huden din, gir Nivea Creme også fukt til skinnveska di. Tro det eller ei! Foto: Produsent Vis mer

Billig alternativ

Hvis du ikke har impregneringspray tilgjengelig, finnes det et annet alternativ - gå til baderomshylla! Der har du kanskje Nivea Creme, Spenol eller håndkremer og ansiktskremer liggende?

Kremene skal nemlig fungerer minst like bra som impregneringssprayer, og er både billigere og drøyere i bruk, har Anette Strømmen, som er selger hos veskekjeden Depeche, tidligere uttalt til KK.no.

Det viktigste du kan gjøre for skinnet er å holde det fuktig, ifølge selgeren. Men du gjør lurt i å begynne i det små for å se om veska i det hele tatt tåler impregneringen.

- Start med et bittelite område for eksempel under veska, for å se hvordan den tåler det, råder Strømmen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer