Mote:

Idas favoritter

Norsk mote fortsetter opp og fram. Her er noen av mine favoritter fra norske designere og merker akkurat nå.

FOTO: Astrid Waller
FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert

Fwss er skikkelig gode på strikk. Ingen høst uten. Strikkekjole (kr 3000).
Fwss er skikkelig gode på strikk. Ingen høst uten. Strikkekjole (kr 3000). Vis mer
Misu-vesken fra Cala Jade (kr 3500) er nærmest blitt for et ikon å regne. Jeg elsker denne solgule fargen.
Misu-vesken fra Cala Jade (kr 3500) er nærmest blitt for et ikon å regne. Jeg elsker denne solgule fargen. Vis mer
Verdens første 100 prosent resirkulerbare skokolleksjon er signert New Movements. Joggesko (kr 1499).
Verdens første 100 prosent resirkulerbare skokolleksjon er signert New Movements. Joggesko (kr 1499). Vis mer
Marianne Framhus har designet mønstre for flere av verdens største motehus. Nå lager hun sine egne kolleksjoner. Bluse (kr 1000) og skjerf (kr 1500).
Marianne Framhus har designet mønstre for flere av verdens største motehus. Nå lager hun sine egne kolleksjoner. Bluse (kr 1000) og skjerf (kr 1500). Vis mer
Strikkekjole fra Iben i 100 prosent merinoull (kr 3500).
Strikkekjole fra Iben i 100 prosent merinoull (kr 3500). Vis mer
Husker du Carries navnesmykke fra «Sex and the City»? Nå er de tilbake! Halskjede (kr 1600, Diawéne).
Husker du Carries navnesmykke fra «Sex and the City»? Nå er de tilbake! Halskjede (kr 1600, Diawéne). Vis mer
Høstens råeste skinnjakke, med avtakbare ermer, er fra Envelope1976 (kr 9000).
Høstens råeste skinnjakke, med avtakbare ermer, er fra Envelope1976 (kr 9000). Vis mer
Idas favoritter
Motehuset Holzweiler er etter hvert kjent for mer enn bare skjerf, selv om det fortsatt er en del av kolleksjonene. Skjerf (kr 1100), strikkevest (kr 1500) og bukse (kr 2400).
Motehuset Holzweiler er etter hvert kjent for mer enn bare skjerf, selv om det fortsatt er en del av kolleksjonene. Skjerf (kr 1100), strikkevest (kr 1500) og bukse (kr 2400). Vis mer
Smykkene til Aur Studio er håndlagde og lokalt produsert med 90–100 prosent resirkulert sølv og gull. Halskjede (kr 3950).
Smykkene til Aur Studio er håndlagde og lokalt produsert med 90–100 prosent resirkulert sølv og gull. Halskjede (kr 3950). Vis mer
Denne tar vare på huden min i høst. Skandinaviske plantebaserte ingredienser, håndlaget i Norge. Hydrate Elixir fra Rua (kr 775).
Denne tar vare på huden min i høst. Skandinaviske plantebaserte ingredienser, håndlaget i Norge. Hydrate Elixir fra Rua (kr 775). Vis mer

Norsk mote på kartet

«Det er typisk norsk å være god», sa daværende statsminister Gro Harlem Brundtland i sin nyttårstale i 1992. I talen viste hun til hva nordmenn har fått til internasjonalt.

De siste par årene har norsk mote fått et oppsving. Moteverdenen har fått øynene opp for norske designere og merker, som selger som aldri før i utlandet. Det er takket være blod, svette og tårer, først og fremst fra designerne selv, men også fra et samlet Mote-Norge, inkludert alt fra forbrukere til journalister, modeller, stylister, influensere og andre initiativtakere som brenner for å løfte norsk mote opp og fram.

Slik som nylig gjennomførte Oslo Runway. Det norske svaret på fashion week er en del av programmet til mote- og kunstfestivalen Oslo Fushion Festival, som har som mål å vise fram norske designere nasjonalt og internasjonalt. Slik får også vi her hjemme muligheten til å bli bedre kjent med våre egne designere og merker.

For skal vi lykkes internasjonalt, må vi begynne med hjemmemarkedet, og med demokratiseringen av moten er vi godt i gang. Nå er det viktigere enn noensinne å støtte opp om lokal norsk mote. Ikke bare snakke om det, men faktisk gjøre det. For det er noe i det: Vil du ha lokale butikker i morgen, så bruk dem i dag.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer