Hårfrisyrer

Ifølge ekspertene skal vi fortsatt ha kalde toner i håret, men gjerne i ulike lengder

- Det som er veldig populært nå er helbleket isblondt hår, i lysegrå og hvite nyanser.

HÅRFRISYRER: Det er ikke bare i det store utland helbleket blondt hår er populært. Også her i Norge er den store trenden kortklippet og blondt hår. Så hvorfor ikke ta en Kim Kardashian neste gang du skal til frisøren?   Foto: Xposure
HÅRFRISYRER: Det er ikke bare i det store utland helbleket blondt hår er populært. Også her i Norge er den store trenden kortklippet og blondt hår. Så hvorfor ikke ta en Kim Kardashian neste gang du skal til frisøren? Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år, ny trend. Det er ikke til å legge skjul på at særlig vi kvinner (og selvfølgelig enkelte menn) elsker å være fin på håret. Noen velger å klippe seg kort, mens andre lar håret vokse langt. Men hvordan skal vi egentlig se ut akkurat nå? Er det fortsatt den populære lob/bob-frisyren som utallige kjente damer kastet seg på i fjor?  

KK.no har snakket noen som kan gi oss svaret. For hvem vil ikke få frisørens beste tips til hvordan sveis vi skal ha nå?

LES OGSÅ: Er dette århundres verste hårtrend? 

- Den største trenden akkurat nå er tekstur og bevegelse i håret. Du skal la ditt naturlige fall få komme frem. Det er generelt litt mer lengder i frisyrene. Når det kommer til menn, tar de mest vågale og trendy gutta permanent, sier Lise Holm-Glad, Leder av Defines frisørteam, til KK.no og legger til: 

- Lange pannelugger! Er du redd for å klippe lugg, prøv en som er lang og mykt oppklippet, da kan du lett style den til siden, eller lage den hippeste looken nå, lang lugg i midtskill, med myke bølger i en lang bob.

LES OGSÅ: Tone Damli overrasket alle med nyklippet bob! 

- Helbleket, isblondt og lysegrå nyanser 

Hun får også støtte fra Anne Hilde Krangsås, som er eier og dagelig leder av Royal Haircut i Trondheim, som legger til at folk vil ha det klassisk. 

KORT BLONDT HÅR: Det er flere kjente damer som har kort, kaldt hår. En av dem er hele Norges Aurora Aksnes.  Foto: NTB scanpix
KORT BLONDT HÅR: Det er flere kjente damer som har kort, kaldt hår. En av dem er hele Norges Aurora Aksnes. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er helt klart de klassiske frisyrene folk vil ha. Gjerne i hele lengder, rett av til skuldrene eller langt, men at det er klippet rett av. Før var det mer oppklipt å rufsete, nå er det et tykt sunt hår som gjelder, sier hun. 

- Er det en spesiell farge du ser folk går etter? 

- Her i Trondheim går det i vidt forskjellige farger. Det som er veldig populært nå er helbleket isblondt hår, i lysegrå og hvite nyanser. Den andre er en mer sunnere look, solbleiket, som vi skaper med balayage teknikken. Men vi ser absolutt at det er askeblonde toner det går mest av, forklarer Krangsås. 

Balayage teknikken er også ifølge Holm-Glad en mer naturlig utgave av ombre-looken, som virkelig skøyt fart for noen år tilbake. Vi som hadde ettervekst kunne benytte oss av den looken, ved å la røttene være mørkere, og heller lysne tuppene gradvis, en trend blant annet Jessica Alba kastet seg på.

- Balayage teknikken er super! Denne teknikken er en mykere og mer naturlig utgave av ombre looken, hvor fargene gradvis sklir over i lysere toner mot lengdene. Denne teknikken kan brukes på alle fargenyanser og passer derfor til alle, med litt lengde på håret, sier Holm-Glad. 

SE OGSÅ: Slik lager du wet look!

«Skam-klippen» er fortsatt trendy

Men så er spørsmålet hvilken lengde vi nå skal ha. For vi husker vel alle i fjor da den såkalte «Skam-klippen» tok helt av? Det var ingen tvil om at jenter og kvinner landet over hentet inspirasjon fra karakteren Noora fra den populære NRK-serien. Sveisen var rett og slett en mellomlang bob, helst blond eller hvit. 

Men er denne sveisen fortsatt hot i 2017? 

- Trenden vi ser nå er både kort og langt hår, men langt hår som fortsatt er kort. Felles for dem er at de skal være med tekstur, og de korteste frisyrene skal ha litt mykhet i kantene. Vi vil nok også se litt mer av ulike bob-frisyrer som er kortere bak, sier Holm-Glad.

- Er folk litt mer vågal når det kommer til hår nå enn før, eller er det fortsatt det klassiske som gjelder?

- Det er heldigvis alltid noen som tør, men vi kommer nok ikke til å se det vi gjorde tilbake til åttitallet. Det klassiske håret funker alltid! 

Så skal vi tro ekspertene, er vi nok ikke helt ferdig med «Skam-klippen» ennå. 

LES OGSÅ: Årets festfrisyrer består selvfølgelig av fletter! 

«SKAM-KLIPPEN»: Nei, vi er ikke helt ferdige med den populære «Skam»-frisyren.  Foto: Skjermdump NRK
«SKAM-KLIPPEN»: Nei, vi er ikke helt ferdige med den populære «Skam»-frisyren. Foto: Skjermdump NRK Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer