RØD LØPER: Christina Milian og de andre jentene imponerte ikke denne gang. Foto: Splash News
RØD LØPER: Christina Milian og de andre jentene imponerte ikke denne gang. Foto: Splash News Vis mer

Iheart Radio Music Awards

iHeartRadio sin røde løper: Terningkast 0

- Det er som om det har hvilt en forbannelse over løperen denne kvelden, sier moteekspert Ingeborg Heldal.

Publisert

De røde løperne er ekstremt uforutsigbare. Ikke bare når det kommer til hvem som dater hvem, hvilken superstjerne som finner på noe sprell eller om en eller annen flause oppstår, men i aller høyeste handler det som oftest om hva kjendisene har på seg. Noen ganger er det virkelig en suksess, mens andre ganger går det virkelig helt galt. Forferdelig galt.

Denne uken gikk iHeart Radio Music Awards av stabelen i Los Angeles, og vi er virkelig sjokkert over valg av antrekk denne kvelden. Det var ikke sånn at de stilte opp i noe a la Lady Gagas kjøttkjole i 2010, men det er heller snakk om dårlig styling, feil passform og litt for mye av det gode. 

LES OGSÅ: Stjel stjernenes sminkelooks fra Oscar-utdelingen

- Det er som om det har hvilt en forbannelse over løperen denne kvelden

Med en gang en kjendis, da spesielt damene, setter foten på den røde løperen er blitzregnet i gang. Ingeborg Heldal, moteekspert og utviklingsredaktør i Se og Hør, tok en titt på kjolene og er ikke imponert. 

- Det er dessverre slik at jenter i mye større grad kommer under lupen når de går på rød løper. Mange journalister blir kritisert for å ha for stort fokus på hva stjernene har på seg, i stedet for å fokusere på hva de faktisk har gjort for å være der, noe som blant annet resulterte i kampanjen #askhermore, hvor kjente kvinner etterlyste spørsmål som dreide seg mer om jobb enn kjole. 

- Og det er klart vi kan stille oss bak denne kampanjen. Men (for det er jo et lite men her) - de kommer jo ikke på den røde løperen med det første de fant i skapet. Her er det stylister og designere som bruker månedsvis for å sette sammen det perfekte antrekket. Det brukes tusenvis av timer på vakker, intrikat håndsøm - det er kunst, det er design på sitt beste. Og det er FANTASTISK å se på! Og når du tenker sånn på det, er det jo nesten respektløst ikke å ta en titt, eller?

LES OGSÅ: Disse rød løper-antrekkene vil vi aldri se igjen

PÅ LØPEREN: Nia Sioux, Dreezy, Noah Cyrus og Daya. Foto: Scanpix
PÅ LØPEREN: Nia Sioux, Dreezy, Noah Cyrus og Daya. Foto: Scanpix Vis mer

MOTEEKSPERT: Ingeborg Heldal.
MOTEEKSPERT: Ingeborg Heldal. Vis mer

Mange av disse unge damene er nok ukjente for mange. I over i statene er det allerede millioner som følger dem på sosiale medier. Og du kjenner kanskje igjen Miley Cyrus' (24) lillesøster Noah (17) også (tredje til høyre over)? Hun fremførte hitlåten «Make Me Cry» med labyrinth under prisutdelingen og imponerte stort. Antrekket er vi derimot ikke like begeistret for.

- Jeg heier på alle som tør å være lekne og skille seg ut på den røde løperen! Det trenger vi generelt mye mer av. Men dette engelsk konfekt-ensemblet blir litt mye. Skoene kunne funket for seg, det samme kunne kjolen, men sammen blir det nesten som å spise en kjempepose med engelsk konfekt uten å dele med noen - kvalmende mye, sier Heldal.

LES OGSÅ: Hvilken kjendis har den beste rød løper-stilen?

Moteeksperten trekker også frem bruken av paljetter - noe hun er veldig for på den røde løperen - bare gjort riktig.

- Glitrende paljetter på rød løper er jo sjelden feil i mine øyne, men det er viktig å tenke på helheten. Paljetter krever såpass mye oppmerksomhet, at det er lurt å tone resten ned. Her blir det litt mye som konkurrerer om oppmerksomheten for Nia Sioux (15), og i tillegg har hun gått for en sveis hun rett og slett ikke kler.

En annen populær tilnærming på den røde løperen er å vise frem litt ekstra hud. Noen velger dype utringninger og høye splitter, mens andre går rett og slett for den gjennomsiktige varianten (så du forresten Heidi Klums kjole under årets Grammy Awards?). Nykommeren Dreezy (22) hadde valgt en nettingjumpsuit på prisutdelingen og det ble dessverre ikke en terningkast 6 denne gangen.

- Har du en flott figur, vis den fram, for all del. Men hvis du MÅ gå for en nakenkjole, eller en naken-jumpsuit i dette tilfellet, er det fordel om den ikke ser ut som noe fra restekassa på Urban Outfitters. Dette er bare tacky.

Daya (18) hadde også valgt en jumpsuit for anledningen, men den var ganske så annerledes. Fargen var hvit med gjennomsiktige partier og passformen var mindre god.

- Å vise mest mulig hud virker å være en greie for tiden. Dette ser ut som en av de avlagte kunstløpsdraktene til DDR. I tillegg har den dårlig passform og sitter rett og slett ikke fint på henne.

LES OGSÅ: Slik finner du klær til din figur

Kan fort bli vulgært

Stine Therese Strand, moteansvarlig i KK, er enig med Heldal at det er mye som skjer på en gang på denne løperen. Hun mener også at dype utringninger, gjennomsiktige stoffer og korte lengder kan være fint hver for seg - dersom det styles riktig.

- Alt i samme antrekk kan fort bli vulgært. Man trenger ikke å kle av seg for å være sexy, men å vise litt hud kan absolutt være fint. Et tips er å sette fokus på ett område om gangen. Har kjolen dyp utringning enten foran eller bak, er det fint om den har lang lengde. Og er kjolen kort, kan lange ermer skape en fin balanse, sier Strand.

PÅ LØPEREN: Christina Milian, Alli Simpson, Hunter McGrady og Laura Marano. Foto: Scanpix
PÅ LØPEREN: Christina Milian, Alli Simpson, Hunter McGrady og Laura Marano. Foto: Scanpix Vis mer

Christina Milian (35) er ingen nykommer på den røde løperen. Dette har hun vært med på før og hun er fremdeles like glad i å vise seg frem! For som Ingeborg Heldal sier: «Har du en flott figur, vis den fram, for all del!» Men noen ganger kan det bli litt for mye av det gode.

- «Less is more» er det noe som heter. Men ikke her. Stroppeløs kjole er en gjenganger på rød løper, men her blir det litt for mye «tacky-ness». Og du ser på hele henne at hun ikke er komfortabel heller. Posering og holdning virker anstrengt, sier Heldal.

For på en kveld som denne er det viktig for stjernene at alt stemmer. Hår, sko, sminke og kjole er nøye planlagt, selv om det ikke alltid virker helt sånn. Alli Simpson (18) har valgt et nokså nøytralt antrekk, men for hennes del er det sveisen som ødelegger for henne.

- Altså, det er som om det har hvilt en forbannelse over løperen denne kvelden. Det tar jo aldri slutt! Dette er for lite pyntet, og i tillegg bryter håret fullstendig med resten og sluttresultatet blir rotete og lite kledelig.

Gjennomsiktige antrekk var definitivt en gjenganger denne kvelden. Modellen Hunter McGrady er utrolig vakker, men vi syns ikke antrekket hun har valgt for kvelden komplementerer dette godt. Hun byr på seg selv, men dette blir bare for mye og akkurat som om hun prøver litt for hardt. 

For som oftest er det enkleste ofte det beste! Og når man nevner enkelt, så er det ikke ofte at dyreprint er det første som «popper» opp i hodet. Har du først valgt en kjole med dyreprint, er det svært viktig å tenke nøye gjennom hva du skal style den med. Det så det ikke ut som Laura Marano (21) hadde gjort.

- Jeg er en stor tilhenger av dyreprint i alle former, så tommel opp for mønsteret på kjolen. Men den er for kort, og stylingen med skolettene er ikke heldig. Likevel framstår hun som en av kveldens fineste i dette selskapet, sier Heldal.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer