Dun

Ikke all dun kan vaskes i maskin

Eksperten forklarer deg hvorfor.

DUNJAKKE I VASKEMASKIN: Ja eller nei? Ekspertene sier mange av jakkene bør sendes på rens. Se hva som er viktig å sjekke før du kaster den inn i maskinen lengre ned i saken! Foto: KK.no
DUNJAKKE I VASKEMASKIN: Ja eller nei? Ekspertene sier mange av jakkene bør sendes på rens. Se hva som er viktig å sjekke før du kaster den inn i maskinen lengre ned i saken! Foto: KK.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er noen plagg vi investerer litt ekstra kroner i. Det er også disse plaggene vi er ekstra forsiktige med - for vi vil jo ikke ødelegge dem!

På denne tiden av året velger mange å bruke litt penger på en skikkelig god dunjakke. Disse jakkene kan vi også bruke i en god stund framover uten at det må gjøres noe med, men noen ganger kommer det til et punkt at den må vaskes. Hva gjør vi da?

Ifølge Malin Skaar, som er leder for forbrukerservice og ekspert på Lilleborgs kundeprogram, Plusstid.no, kan de aller fleste dunjakkevarianter maskinvaskes.

Men det er mange som investert i en Canada Goose-jakke, og denne jakken er blant dem som ikke bør kastes inn i maskinen.

- Det er fordi produsenten ikke anbefaler det og da går vi ikke mot det de råder til. Vi vet at de anbefaler å rense disse jakkene, sier Skaar. 

LES OGSÅ: Jo, du kan ta skinnjakken i maskinen

- Resultatet vil bli dårlig

Ifølge Ingun Grimstad Klepp, som er tekstilekspert og forskningsleder ved Statens institutt for forbruksforskning (SIFO), er det ikke særlig bra å vaske dunjakken i vaskemaskinen for ofte, da resultatet ofte vil bli dårlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer