Hudpleie

– Ikke gå for hardt ut i starten

Nytt år, nye muligheter. Her er ekspertenes beste hudpleietips for det nye året.

HUDPLEIERUTINEN: Blir dette året du skal få på plass en god hudpleierutine? Vi har spurt ekspertene om deres beste tips. FOTO: Instagram @emilietommerberg
HUDPLEIERUTINEN: Blir dette året du skal få på plass en god hudpleierutine? Vi har spurt ekspertene om deres beste tips. FOTO: Instagram @emilietommerberg Vis mer
Publisert

Enten du har nyttårsforsetter eller ei – et nytt år betyr nye muligheter. Til å for eksempel gå gjennom hudpleierutinen og hudpleieparken – uten at du trenger å kaste om på absolutt alt av den grunn.

Vi har spurt ekspertene om deres tips til en forholdsvis enkel hudpleierutine.

– Sett deg inn i ingredienser

– Jeg tenker at man ikke bør gå for hardt ut i starten. Da kan huden få sjokk og reagere, sier influenser Emilie Tømmerberg til KK.

– Start med en god renserutine på kvelden, dobbelrens så du blir kvitt sminkerester. Skal du investere i nye produkter er det lurt å sette seg inn i ingredienser. Jeg liker at produktene mine inneholder lite parfyme, alkohol og billige fyllstoffer.

– Nettsiden whatsinmyjar.com er super for å søke opp produkter og få en forståelse av innholdet. Instagram-kontoen @heltkrem.no er også en stor favoritt for å lære mer om ingredienser, legger hun til.

IKKE GÅ FOR HARDT UT: Influenser Emilie Tømmerberg tipser om å holde det enkelt når det kommer til hudpleie. FOTO: Instagram @emilietommerberg
IKKE GÅ FOR HARDT UT: Influenser Emilie Tømmerberg tipser om å holde det enkelt når det kommer til hudpleie. FOTO: Instagram @emilietommerberg Vis mer

Hun tipser om å inkludere et produkt med aktive ingredienser i hudpleierutinen som for eksempel retinol, syrer eller vitamin C.

– Velg gjerne bare én av disse som passer til din hud. De færreste av disse ingrediensene bør blandes, og bruker du for mange aktive ingredienser kan du ende opp med å svekke hudbarrieren. Slik som for med de fleste aktive produkter gjelder det å starte forsiktig og ikke bruke det hver dag i starten. Det er vanlig at huden reagerer litt på nye produkter så det er viktig å ikke gi opp.

TRIO: Rens, peeling og øyekrem er noen av produktene ekspertene mener du bør ha på badehylla. Norske Elixir sine Glyactil pads kommer i ulike konsentrasjoner og er effektive peeling pads (10 % kr 810 for 60 pads). Elixir Nicactil Anti-Age Eye Gel kr 980 og Dermalogica daily glycolic cleanser (150ml kr 395).
TRIO: Rens, peeling og øyekrem er noen av produktene ekspertene mener du bør ha på badehylla. Norske Elixir sine Glyactil pads kommer i ulike konsentrasjoner og er effektive peeling pads (10 % kr 810 for 60 pads). Elixir Nicactil Anti-Age Eye Gel kr 980 og Dermalogica daily glycolic cleanser (150ml kr 395). Vis mer

– Gode produkter kommer i alle prisklasser

– Retinol er fint å bruke om vinteren siden huden blir ekstra lyssensitiv. Ceramider styrker hudbarrieren, Squalane gir fuktighet, Hyaluronsyre er supert for å øke fuktbalansen i huden uten at det føles oljete eller tungt og Niaciamide lindrer rødhet og irritasjon og balanserer talgproduksjonen, tipser influenseren.

KULTFAVORITT: Franske Embryolisse er både rimelig og bra. Det er ikke uten grunn at denne alt-i-ett-kremen er blitt en kultfavoritt. Lait-Crème Concentre 75ml for kr 265.
KULTFAVORITT: Franske Embryolisse er både rimelig og bra. Det er ikke uten grunn at denne alt-i-ett-kremen er blitt en kultfavoritt. Lait-Crème Concentre 75ml for kr 265. Vis mer

– Det kan også være greit å bruke en rens som gir litt mer fuktighet. Det er ikke nødvendig å bytte ut alle produktene om våren, men det kan være lurt å legge til solfaktor. Spesielt hvis man bruker mye syrer og retinol. Vitamin C-serum kan brukes hele året, men det er ekstra viktig når vi utsettes for mer sol. Ellers bruker jeg en fet krem om vinteren som jeg bytter ut med en lettere om våren.

SERUM, SERUM: Aesops Parsley Seed Anti-Oxidant Intense Serum etterlater huden frisk og fuktig og beskytter mot forurensning. Kr 800 for 60ml.
SERUM, SERUM: Aesops Parsley Seed Anti-Oxidant Intense Serum etterlater huden frisk og fuktig og beskytter mot forurensning. Kr 800 for 60ml. Vis mer

– Trenger det å koste skjorta?

– Nei, absolutt ikke. Gode produkter finnes i alle prisklasser. Jeg er veldig glad i produkter fra CeraVe, Avene, La Roche Posay, Skincity og Paulas Choice. Alle disse merkene vil jeg si er i en mellomklasse. CeraVe sin SA Smoothing Cleanser er en stor favoritt for både ansikt og kropp.

– Hold det enkelt

Somaya Bougroug ved Gimle Parfymeri i Oslo mener det viktig ikke å starte med et altfor stort og ambisiøst hudpleieprogram.

– Det er litt som å sette seg et mål om å trene hver dag, så faller man plutselig av fordi det blir litt urealistisk i hverdagen. Hold det enkelt og tilpasset sesongen. Finn deg en hudpleierutine som er tilpasset din hud her og nå, tipser hun.

DETOX: Somaya Bougroug ved Gimle Parfymeri anbefaler en detox av huden etter jula. FOTO: Mohammad Ataey
DETOX: Somaya Bougroug ved Gimle Parfymeri anbefaler en detox av huden etter jula. FOTO: Mohammad Ataey Vis mer

– Etter noen gode uker med masse kos i julen, så liker jeg personlig å ha fokus på en detox av huden. Peeling er viktig her! Samtidig skjemmer jeg bort huden min med masse fukt og fettstoffer. I den strenge vinterkulden anbefaler jeg en rik krem på dagtid og gjerne med en ansiktsolje på toppen. Det er den ultimate oppskriften i de kommende vintermånedene, legger hun til.

Vil du ha en skikkelig boost anbefaler hun å bruke en kur for å kickstarte huden. Hun minner også om å ikke glemme øyepartiet.

LUKSUS: Omorovicza Queen Cream (kr 2200) og Queen Cleanser (kr 940) hos Gimle Parfymeri.
LUKSUS: Omorovicza Queen Cream (kr 2200) og Queen Cleanser (kr 940) hos Gimle Parfymeri. Vis mer

– I vintermånedene trenger øynene våre litt ekstra TLC. Sirkulasjonen er dårligere, og dermed er det lettere å få mørke ringer og poser under øynene. Vi er også tørrere rundt øynene om vinteren. Derfor anbefaler jeg å investere i en god øyekrem. Her har vi ofte ulike behov, så bruk en øyekrem som er riktig for akkurat deg.

– Mot våren gjør jeg alltid om på hudpleierutinen. Da går jeg over til en lettere krem, men ikke før over påske. Og da er det veldig viktig for meg med solfaktor hver dag. Renseproduktene mine skifter jeg sjeldent ut faktisk.

– Hvilke produkter bør man ha på badehylla som et minimum i en god hudpleierutine?

Absolutt minimum er rens, peeling og krem. Det kommer man rett og slett ikke utenom hvis man ønsker resultater.

LITEN OG SMART: Denne lille dingsen eksfolierer huden skånsomt. Kommer i ulike farger. Supracor SpaCells Facial Sponge kr 189.
LITEN OG SMART: Denne lille dingsen eksfolierer huden skånsomt. Kommer i ulike farger. Supracor SpaCells Facial Sponge kr 189. Vis mer

– Ikke start med opp med for mange produkter samtidig

– Det eneste man bør bruke er rens, fukt og solkrem. Om man vil gjøre som de fleste hudpleieeksperter, så legger man til serum med C-vitamin om morgenen og retinol om kvelden, sier Cathrine Stabel i Helt Krem.

– Disse ingrediensene jobber med flere ting som linjer og rynker, ujevn hudtekstur, store porer, pigmentering, kviser med mer. Disse produktene kan det være lurt å investere litt i, men man finner også rimelige alternativ. Det er lurt å ikke starte opp med mange nye produkter samtidig, da kan huden ofte reagere med å bli irritert og/eller få kviser. Legg til et produkt i rutinen og bruk det en uke eller to før du legger til noe nytt. Det er i grunn litt som trening, noen ingredienser må man «trene» opp huden til å tolerere bedre.

EKSPERT: Cathrine Stabel i Helt Krem tipser om hudpleierutinen. FOTO: privat
EKSPERT: Cathrine Stabel i Helt Krem tipser om hudpleierutinen. FOTO: privat Vis mer

Hun tipser om å se etter ingredienser som fettsyrer, niacinamide, glycerin, ceramider og olje nå i vintermånedene.

– Alt som styrker hudbarrieren og sørger for å holde fukt i huden. Ofte vil produktet hete noe med «barriere», da er det spesielt tilpasset å styrke hudbarrieren.

ESSENS: Med en tofaset sammensetning som kombinerer plantebaserte oljer med anti-age skal denne gi både masse fukt og glød. Sensai Dual Essence (30ml kr 1590)
ESSENS: Med en tofaset sammensetning som kombinerer plantebaserte oljer med anti-age skal denne gi både masse fukt og glød. Sensai Dual Essence (30ml kr 1590) Vis mer

– Når våren nærmer seg igjen og temperaturen stiger, holder luften rundt oss på mer fuktighet og stjeler ikke fukt fra fjeset vårt. Da kan vi komme unna med å bruke lettere fuktighetskrem. Og det kan ofte lønne seg å bruke en rens med salicylic acid (salisylsyre), fordi det løser opp talg i porene, slik at ikke huden blir fetere, selv om temperaturen stiger.

- Man trenger ikke bytte på serum eller andre produkter nødvendigvis, men fuktighetskrem og rens kan man gjerne tilpasse sesongen, sier Stabel.

BILLIG OG BRA: Det er flere og flere merker med gode og rimelige produkter, spesielt merkene La Roche-Posay, Indeed Labs, The Ordinary og CeraVe, sier Cathrine Stabel i Helt Krem. Her en rik fuktighetskrem fra førstnevnte.
BILLIG OG BRA: Det er flere og flere merker med gode og rimelige produkter, spesielt merkene La Roche-Posay, Indeed Labs, The Ordinary og CeraVe, sier Cathrine Stabel i Helt Krem. Her en rik fuktighetskrem fra førstnevnte. Vis mer

Hun mener rens, fuktighetskrem og solkrem bør inngå i enhver hudpleierutine.

– Rens fjerner partikler på huden som kan virke irriterende eller tette porene. Fuktighetskrem tilfører fukt og styrker hudbarrieren så huden tåler mer. Solkrem beskytter ikke bare mot solskader, men er det beste produktet mot aldringstegn. Det forhindrer UV-stråler fra å bryte ned kollagenet, som gir fylde til huden.

SOLBESKYTTELSE: Dråper med SPF 50 med tekstur som et serum. Sun Drops fra Dr. Barbara Sturm kr 1470 for 30ml
SOLBESKYTTELSE: Dråper med SPF 50 med tekstur som et serum. Sun Drops fra Dr. Barbara Sturm kr 1470 for 30ml Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer