VÆR OBS PÅ TYKKELSEN PÅ REMMEN: Er du redd for å få tykke legger, bør du gå for en sandal som har tynn rem, som vi ser her på catwalken til Isabel Marant. Foto: All Over Press
VÆR OBS PÅ TYKKELSEN PÅ REMMEN: Er du redd for å få tykke legger, bør du gå for en sandal som har tynn rem, som vi ser her på catwalken til Isabel Marant. Foto: All Over Press Vis mer

Sko

Ikke gå i gladiatorfella!

Den høye skinnsandalen gjør supercomeback, men husk på dette når du kjøper dem.

Publisert
Nå som vi straks har våren for våre føtter, er det på tide å bytte ut moonboots og vinterstøvler med lettere sko.

Denne sesongen er alt fra sneakers med innebygd hæl, hvite pumps og ballerinasko i vinden.

Men det er sandaler som får oss til å tenke på Spartacus og greske gudinner fra antikken som virkelig har fått ben å gå på.

LES OGSÅ: Sniktitt på vårens trender

Høye på leggen

Gladiatorsandalene gjør supercomeback - igjen. Modellene til designere som Isabel Marant, Alexander Wang og Philipp Plein sprader alle rundt i dem.

Og de sparker mer fra seg enn de myke og flate festivalfavorittene vi kjenner fra før.

- Vi ser et lite snev av gladiator hvert år, men i år er de tøffere og råere og de går lengre opp på leggen enn vi har sett på en stund, og stroppene er bredere, sier KKs egen moteekspert og stylist Nadine Monroe.

En tur innom smykkeskrinet har mange av dem også tatt. Her er det nagler, glitrende steiner og perler som gjelder, noe som gjør dem ypperlige til sommerfesten. Enkelte modeller kommer også i plast - i pasteller, mint og hvitt.

LES OGSÅ: Vårens mest behagelige sko

Sommerens hotteste gladiatorsandalerI sporty stil

Vanligvis tenker man at gladiatorsandalen er bohemsk og hippie, men nå kommer den også i en ny og sporty utgave.

Hos Alexander Wang har den fått en futuristisk tvist i svart og hvitt. Helt i tråd med vårens stramme minimalisme, som vi også ser mye av hos Balmain og 1.3 Philip Lim.

- Dette er sesongens statementsko, perfekte å bruke når du skal ut og spise med en venninne, men kanskje ikke like praktiske å bruke på stranden, sier Monroe.

Med platåsåle

Ønsker du å gi festantrekket en kul kant, kommer også it-sandalen med platåsåle. Ikke dumt hvis du vil danse lenge uten å få vondt i føttene.

Hos Philipp Plein styles de med korte shorts og florlette blomsterete silkebluser, men hvorfor ikke rocke opp brudekjolen med dem også?

Vær obs på remmen

Dersom du har lyst til å kjøpe deg et par, kan det være greit å vite hva du skal se etter i skobutikken. Er du ute etter en høy sandal, bør du nemlig sørge for at den sitter godt rundt leggen uten å være for stram. God skinnkvalitet er også et must - men husk å ta godt vare på skinnet.

- Noen ganger kan jo remmene være litt slapsete, og det er ikke så fint, men de skal heller ikke gnage seg inn, sier Monroe.

Bredden på skoremmen har dessuten sitt å si for helhetsinntrykket.

- Har du tykke legger bør du se etter tynnere remmer, og bredere remmer hvis leggene dine er slanke, tipser Monroe.

Lær deg ankeltrikset

Hvis man er redd for å få korte stubbete ben, er en lavere variant et fint alternativ.

- Men er du bred rundt ankelen er det viktig at den øverste delen stopper på den smaleste delen av ankelen din.

Er skoen i hudfarget skinn, vil bena også se litt lengre ut og antrekket blir mer balansert.

Slik styler du dem

Gladiadiatorsandalene kan brukes til alt, uansett om de er høye eller lave, og de vil gi deg en kulere og sterkere look.

-De høye er ekstra fine til den lange hotte shortsen som kommer for fullt nå, men dette er en ung look som ikke passer til alle, sier Monroe.

Siden sandalen gjør mye ut av seg i år, trenger du heller ikke å overkjøre den med et prangende antrekk. Ro ned farger, mønstre og tilbehør, slik at skoen er i fokus.

Og som alltid - en slitt olashorts og en enkel hvit t-skjorte er det perfekte festivalantrekket.
STRAM ELEGANSE: Alexander Wang står bak vårens it-sko. Passer perfekt til en minimalistisk stil.
STRAM ELEGANSE: Alexander Wang står bak vårens it-sko. Passer perfekt til en minimalistisk stil. Vis mer
GLADIATORGLAM: Noe å style kjolen med på sommerfesten? Philipp Plein går for sandaler i glitrende sølv med platåsåle. Foto: All Over PressAll Over Press
GLADIATORGLAM: Noe å style kjolen med på sommerfesten? Philipp Plein går for sandaler i glitrende sølv med platåsåle. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer
FINN EN SANDAL SOM PASSER TIL DEG: Tykkelsen på remmene på sandalene varierer, og har litt å si for hvrodan bena dine ser ut, så det gjelder å prøve seg fram. Foto: All Over PressAll Over Press
FINN EN SANDAL SOM PASSER TIL DEG: Tykkelsen på remmene på sandalene varierer, og har litt å si for hvrodan bena dine ser ut, så det gjelder å prøve seg fram. Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer