SKOTABBENE DU BØR UNNGÅ: Sko er alfa og omega i et antrekk. Velger du feil her, blir ofte hele antrekket mislykket. Foto: All Over Press
SKOTABBENE DU BØR UNNGÅ: Sko er alfa og omega i et antrekk. Velger du feil her, blir ofte hele antrekket mislykket. Foto: All Over Press Vis mer

Motetabber

Ikke gå på denne «sko-blemmen»

Vet du hvilke sko som passer best til antrekket?

Publisert
Sko er ikke bare sko - de er også nøkkelen til antrekket ditt.

– Sko har selvfølgelig mye å si når det gjelder helhetsinntrykket. Høye hæler vil alltid gi bedre uttelling, da det gir ekstra høyde - som gjør at du virker slankere, og i tillegg får de deg til å se fantastisk og sexy ut, sier Nadine Monroe, motejournalist og stylist i KK.

– En skotabbe i seg selv er jo om du ikke håndterer hælene, så her kreves det øving, legger hun til.

GALT VS. RIKTIG: Ballerinasko kombinert med tights kan fort gi antrekket et flatt preg. I motsetning til Christina Aguilera mestrer likevel Jessica Alba dette, da hun har valgt en lengre overdel - som også gjør at hun virker lengre. Rachel Bilson er ikke så lang fra før av og virker i hvert fall ikke lengre med oppbrettede jeans og flate sandaler. Hadde hun derimot brukt et sko med hæler, som Vogue-redaktør Emmanuelle Alt, hadde hun automatisk fått litt lengre ben. Foto: All Over Press
GALT VS. RIKTIG: Ballerinasko kombinert med tights kan fort gi antrekket et flatt preg. I motsetning til Christina Aguilera mestrer likevel Jessica Alba dette, da hun har valgt en lengre overdel - som også gjør at hun virker lengre. Rachel Bilson er ikke så lang fra før av og virker i hvert fall ikke lengre med oppbrettede jeans og flate sandaler. Hadde hun derimot brukt et sko med hæler, som Vogue-redaktør Emmanuelle Alt, hadde hun automatisk fått litt lengre ben. Foto: All Over Press Vis mer

Kroppsfasong har mye å si

Smale jeans ser fantastisk ut med høye sandaler eller pumps, men for en avslappet sommerlook, kan også flate sandaler være både riktig og komfortabelt.

– Det er viktig å få den rette balansen her mellom kroppsfasong og skoene. Noen kler flate sko bedre enn andre, mens noen burde ha gått i hæler hver dag. Flate sko er mest flatterende til en person som er liten av vekst, eller når personen kombinerer dem med korte lengder som i kjoler og skjørt, forklarer Monroe.

Men selv om du er lav, er det ikke alltid at flate sko er en heldig look.

– Er du liten av vekst og litt rund bør du helst unngå ballerinas til vide bukser, lange kjoler og skjørt. Og i noen tilfeller bør kombinasjonene tights og ballerinas ikke vises i offentligheten, men et par boots kan være et alternativ, foreslår Monroe.

Hvis du liker å gå med oppbrettede bukser bør du også unngå flate sko, da det fort kan få beina dine til å se enda kortere ut.


LES OGSÅ: Dropp disse pumpsene i vår

SKOTABBER: Strømpebukser i sko med åpen tå er sjeldent en heldig kombinasjon, ifølge KKs motejournalist Nadine Monroe. Skuespiller Elle Fanning hadde nok kommet bedre utav det hadde hun valgt et par sko med høye hæler. De flate sandalene gir henne en dårlig holdning og ser ikke særlig flatterende ut. Sienna Miller hadde løftet det maskuline antrekket flere hakk hadde hun brukt sandaler med høyere hæl. Mischa Barton burde også gått for et par høye sandaler eller pumps til dette antrekket. Knesokkene og de flate skoene gjør at beina hennes ser mye kortere ut. Foto: All Over Press
SKOTABBER: Strømpebukser i sko med åpen tå er sjeldent en heldig kombinasjon, ifølge KKs motejournalist Nadine Monroe. Skuespiller Elle Fanning hadde nok kommet bedre utav det hadde hun valgt et par sko med høye hæler. De flate sandalene gir henne en dårlig holdning og ser ikke særlig flatterende ut. Sienna Miller hadde løftet det maskuline antrekket flere hakk hadde hun brukt sandaler med høyere hæl. Mischa Barton burde også gått for et par høye sandaler eller pumps til dette antrekket. Knesokkene og de flate skoene gjør at beina hennes ser mye kortere ut. Foto: All Over Press Vis mer

Slik skor du deg til slengbuksa

Slengbukser er hot i år, men hva slags sko bør man bruke til?

– Det er absolutt best med høye sko til sleng, men det er fullt mulig å ha flate også. Med flate får du selvfølgelig en annerledes look - en veldig avslappet og sporty stil. Men slengen kan bli for lang og vil slepes langs veien når du går, og da ser det fort møkkete og uryddig ut. Her er det viktig å ha riktig bukselengde, påpeker motejournalisten.

Selv om du kan komme unna med det meste i dag - som Converse til penkjoler, er det likevel én skoregel som er helt essensiell, ifølge Monroe:

– Sko med åpen tå bør brukes uten strømper!


LES OGSÅ: Sjekk Elle Fannings «Twilight»-sko

Maskuline bukser trenger feminine sko

Hvis du skal kaste deg på kjeledress-trenden- som Sienna Miller allerede er fan av, bør du unngå å kombinere antrekket med like flate sko som henne.

Her er høye hæler et must - du trenger nemlig feminine elementer for å balansere ut det maskuline, ifølge KKs mote- og skjønnhetsredaktør.

– Hvis du skal gå for en slik type baggy buksedress, er det mest flatterende med en høy hæl. Til denne stilen her ville jeg nok ha gått for et par enkle, høye sandaler, gjerne med en rem, som er veldig hot denne våren, sier Silje Pedersen.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer