Mote:

Ikke gjør denne kåpetabben

- Dette tror jeg mange ikke vet, sier KKs moteredaktør.

MOTE: Det er disse to gjensydde klaffene nederst på kåpa, det er snakk om. Men slik skal det altså ikke se ut, det skulle ha tatt seg ut. Foto: KK
MOTE: Det er disse to gjensydde klaffene nederst på kåpa, det er snakk om. Men slik skal det altså ikke se ut, det skulle ha tatt seg ut. Foto: KK Vis mer
Publisert

Det startet med en observasjon fra en over snittet moteinteressert og årvåken kollega:

Rett som hun trasket gjennom hovedstadens gater, la hun merke at den etter andre svinset forbi med ny vinterkåpe - men med en liten glipp bak.

Det vil si - det var dét kåpene ikke hadde.

Krysset i snippene bak på kåpa var nemlig fortsatt gjensydd.

Aner du ikke hva vi preiker om? Det er du altså ikke alene om.

- Dette tror jeg er noe mange ikke vet, sier KKs moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir forståelsesfullt, og forklarer videre:

- Splitter, og også lommer er gjerne sydd igjen for å beskytte plagget under transport slik at det holder formen. Men med en gang du skal bruke det skal du altså sprette opp disse.

Slik gjør du det

For ordens skyld: Det gjør ingen verdens ting om du ikke kunne ha brydd deg mindre, og lar kåpa forbli gjensydd der bak i krysset, om vi kan si det på den måten.

Men om du nå ønsker å splitte opp den lille klaffen - eller gå med åpen klaff bak, om vi kan få si det på den måten - her er moteredaktørens lille bruksanvisning:

ILLELUKTENDE: Det er én ting du bør være ekstremt nøye med etter vask av dunjakken - ellers kan den bli en skikkelig stinkbombe. Video: Linn Merete Rognø / Embla Hjort-Larsen. Vis mer
KAN MOTE: KK´s moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir. Foto: Astrid Waller
KAN MOTE: KK´s moteredaktør Ida Elise Eide Einarsdottir. Foto: Astrid Waller Vis mer

- Gjør det forsiktig med en egnet oppspretter eller en liten saks, men pass på for særlig når man spretter opp lommer er det lett å komme nær foret slik at det blir hull.

- Du bør heller ikke rive opp sømmene, da er det lett å være for hardhendt, rett og slett - og du risikerer å ødelegge plagget.

- Man kan selvsagt fort bli litt overivrig, fastslår KKs moteredaktør Eide Einarsdottir videre.

- Jeg vet om en som sprettet opp sømmene på sitt Margiela-plagg. En designer som er kjent nettop for sine synlig sømmer, så der skulle de faktisk være synlige som en slags signatur. Det ble bokstavlig talt en dyrkjøpt opplevelse.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet