Foundation

Ikke gjør dette før du tar på foundation

Det er mulig resultatet ikke blir helt som du håpet, men du kan også gi deg selv irritert hud og kviser.

SMINKETIPS: Det er noen ting du ikke bør gjøre før du begynner sminkerutinen din. Foto: Xposure
SMINKETIPS: Det er noen ting du ikke bør gjøre før du begynner sminkerutinen din. Foto: Xposure Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Makeupartistene Suzy Gerstein og Robert Greene avslørte nylig noe som fikk meg til å endre helt på morgenrutinene mine. Noen ganger før jeg begynner med sminken min, liker jeg nemlig å starte dagen med en ansiktsmaske. Selv om jeg aldri har hørt om dette er bra eller dårlig før man begynner dagen sin, har det bare vært ett eller annet inne i meg som har tenkt at selvfølgelig må jo dette være bra? Et godt utgangspunkt for sminken, eller hva?

Vel, det kan det så absolutt være, men etter Gerstein og Greene tok en prat med skjønnhetsnettsiden Byrdie, er det mye bedre å gjøre det kvelden før enn rett før du skal sminke deg. I tillegg nevner de også fem andre ting du ikke bør gjøre før du begynner med foundationen din.

1. Å starte med en ansiktsmaske

Okei, så min morgenrutine trenger en liten forandring. For ifølge makeupartistene kan til og med de mildeste ansiktsmaskene gjøre porene dine ganske så sensitive rett etter at masken er tatt av, så det er derfor ikke så veldig lurt å dekke de til med sminke. Psst: Les også om 5 ting du ALDRI bør smøre i ansiktet her.

- La huden din hvile etter at du har brukt en ansiktsmaske. Du har akkurat fjernet døde hudceller fra ansiktet ditt, så mest sannsynlig er huden din rød og trenger å puste litt før du tar på foundation, pudder, highlighter og det som måtte være, sier makeupartist Kristine Cruz.

LES OGSÅ: 3 ansiktsmasker som er deilige for huden din

2. Ikke «pill» deg i ansiktet

Med dette mener vi å unngå å klemme kviser og pirke på diverse urenheter. Akkurat dette er jeg nok ikke den eneste som kjenner meg igjen i. For hvor irriterende er det ikke når du står opp om morgenen, ser deg i speilet og alt du kan se er den gule lille flekken som har dukket opp i pannen din over natten? Den er ikke akkurat vakker å se på, så derfor tyr mange av oss til en ganske så enkel løsning; vi bare fjerner den.

Det kommer nok kanskje ikke som en overraskelse for mange at man ikke burde pille seg i ansiktet før man begynner med sminken. For ifølge Gerstein og Greene kan dette føre til både rød hud og hudskader, og la oss ikke glemme bakteriene som blir ført hit og dit. 

3. Test ut fargekorrigering et par ganger først

Har du hørt om denne sminketrenden som har tatt over for den vanlige concealeren? Jeg ble overbevist da jeg først prøvde det, men som makeupartistene anbefaler, kan det være lurt å ikke teste ut dette rett før du skal ut en fredag kveld. Fargekorrigering er nemlig en super måte å jevne ut huden på. Men, bruker du feil farge på feil sted, kan resultatet bli mindre heldig. 

Det kan være lurt å sjekke ut denne saken før du kaster deg over trenden. Her finner du ut av hvilke farger du bør bruke hvor, og hvordan du deretter kan fortsette med sminken din!

ANSIKTSMASKE: Unngå dette rett før du skal sminke deg om morgenen. Foto: Shutterstock / Jacob Lund
ANSIKTSMASKE: Unngå dette rett før du skal sminke deg om morgenen. Foto: Shutterstock / Jacob Lund Vis mer

4. Fremhev, ikke dekk til

- Ikke fokuser på hva du ikke liker ved deg selv. Bytt fokus til hva du elsker ved seg selv, sier Gerstein.

Har du prøvd highlighter før, for eksempel? Mange velger å så å si dekke til hele huden sin allerede FØR de har begynt med foundation. I stedet for å dekke til alt, bør du heller prøve å fremheve alt som er bra! Makeup-artister verden over sverger til produktet som blant annet kan brukes til å sminke deg yngre, oppnå våkent blikk og gi huden glød!

– En highlighter er fint for å fremheve og markere ansiktstrekkene dine. Det gir et løft til ansiktet, har Siw-Kristin Engebretsen, makeup-artist og PR-ansvarlig for Make Up Store i Norge, tidligere uttalt. Les mer om hva du kan gjøre for å fremheve dine beste trekk her!

5. Ikke gå rett fra treningsbag-en til sminkepungen

Morgenen er ofte en ganske så hektisk opplevelse for mange. Det kan godt være at jeg snakker for meg selv her, men det tror jeg ikke. Vi skal rekke å spise, finne fram et antrekk, sminke oss og kanskje til og med få klemt inn en treningsøkt. Dette er hvert fall noe supermodell Karlie Kloss (24) har avslørt at hun alltid må gjøre før hun begynner dagen sin (les mer her).

Og dette er noe jeg selv også syns er så deilig, men jeg støter alltid på samme problem hver gang jeg kommer ut av dusjen. Huden min vil liksom aldri roe seg helt ned. Det virker som om jeg er rød i flere timer etterpå. Men i tillegg til dette forteller også makeupartist Azra Red at porene dine vil åpne seg opp etter en treningsøkt, og dermed absorbere all sminken. Dette ingen kan føre til en kvise eller to. Au, da. 

6. Lakke neglene

Det er kanskje ikke så veldig smart å legge et lag neglelakk før man begir seg ut på morgenens sminkerutine. Ikke bare fordi det kan gjøre lakken klumpete og stygg, men du kan også få rester av neglelakken på leppene eller i øynene, og det kan ha en mer uheldig utfall. 

LES OGSÅ: Stor test av sesongens røde neglelakker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer