Solkrem bør du bruke hele året. De farlige strålene fra solen kan nemlig føre til tidlig aldring av huden, gi pigmentflekker og i verste fall føre til hudkreft. Men unngår du å bli solbrent, minsker også faren for nettopp dette.
Det høres kanskje enkelt ut, men hvis du ikke vet hvordan du skal bruke solkremen riktig, kan den faktisk gi deg falsk trygghet. Derfor er viktig å vite at når du soler deg lenger med påført solkrem enn det du ville gjort uten, utsettes du for en større mengde UV-stråler.
En vanlig feil er dessuten å bruke for lite, og da vil den heller ikke gi like mye beskyttelse som solfaktoren angir. Til ansiktet er én teskje med solkrem nok, men husk å gjenta smøringen gjennom dagen.
Husk også solstift til leppene!
Smør deg inn 15–30 minutter før du skal ut, og gjenta minst annenhver time. Vann, snø og sand reflekterer UV-stråler, og øker dermed risikoen for å bli brent.
Kreftforeningen anbefaler at du både bruker klær som beskytter og at du tar pauser fra solen når den er på sitt sterkeste, som er midt på dagen.
Mange lurer på om de kan bruke solkremen fra i fjor. Det korte svaret på det er: tja. Hvis den har endret konsistent, farge eller lukt, bør den ikke brukes. Se etter holdbarhetsstempel på forpakningen. Er den gått ut på dato, skal den kastes. Vanligvis vil en solkrem være holdbar i 12 måneder.
Ingen solfaktor gir full beskyttelse, men Kreftforeningen anbefaler at du velger minst SPF 30. Velg en såkalt bredspektret solkrem, som beskytter mot både UVA- og UVB-stråler.
Du kan bruke solkrem som er merket til kropp i ansiktet, men den kan forverre tilstander som blank hud, svarte prikker, kviser eller store porer. Derfor kan det være lurt å bruke en egen ansiktssolkrem, da disse ofte ikke er så tykke i konsistensen.
Og ja, du behøver solkrem selv om det er kaldt eller overskyet. Punktum!

Derfor bør du teste ut denne sminketrenden








