Morsdag

Ikke glem morsdagen

På jakt etter en litt annerledes gave til i morgen? Her er løsningen.

Ikke glem morsdagen
Publisert
Sist oppdatert
Søndag feirer vi både morsdag og valentines-dag. Hva med å vise din mor at du setter ekstra pris på henne ved å få en retro sjømannstatovering? Det trenger faktisk ikke gjøre så vondt...

CARE markerer nemlig morsdagen 14. februar med egne morsdagskort og mammatatoveringer. De går til å gjøre det sikrere for kvinner i fattige land å bli mødre.

Slapp av, mamma!

Men om moren din er av typen som setter kaffen i halsen av tanken på at du skal gå rundt med permanent blekk under huden, kan du forsikre henne om at dette er tattis av typen som lar seg vaske bort.

Kortene får du kjøpt her eller på alle Esthetiquebutikker.

Støtter samtidig en god sak

Inntektene fra salget går til CAREs arbeid for bedre mødrehelse blant fattige kvinner.

- Det å bli mamma er noe av det farligste kvinner i fattige land kan gjøre. FNs tusenårsmål om å redusere mødredødeligheten innen 2015 er det tusenårsmålet verden er lengst fra å nå og derfor må vi nå gjøre en ekstra innsats for å redde mammaer over hele verden, sier CAREs generalsekretær Marte Gerhardsen i en pressemelding.

Redder liv med enkle midler

Hvert år dør over en halv million kvinner av komplikasjoner i forbindelse med svangerskap og fødsel. Det tilsvarer én kvinne hvert minutt. Graviditet er den fremste dødsårsaken blant kvinner i Afrika og Asia.

Det er ofte enkle midler som skal til for å hindre at kvinner dør i løpet av svangerskap eller fødsel. Gjennom 40 prosjekter i 20 land jobber CARE med å gi fattige kvinner kunnskap og ressurser til å ta kontroll over egen kropp og seksualitet.

Kunnskap hjelper

- Vi hjelper kvinnene slik at de får økonomisk trygghet, kunnskap og nettverk som gjør at de lettere oppsøker helsetjenester når de trenger det. I tillegg gjør vi kvinnene kjent med sine rettigheter, slik at de kan holde myndighetene ansvarlige og kreve de helsetjenestene de har krav på, sier Marte Gerhardsen.

Like tøff som en sjømann?


- Barske sjøfolk med et mykt hjerte for mamma, har i alle år tatovert «Mor» på armene. Hvorfor ikke prøve det du også? Mamma setter garantert pris på det, og du gir til et godt formål, sier Marte Gerhardsen.

Marte Gerhardsen i CARE på besøk i Niger.
Marte Gerhardsen i CARE på besøk i Niger. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer