Shopping

Ikke ha kvitteringen eller tilgodelappen her

Derfor kan det være lurt å ta bilde av dem.

KANSKJE IKKE BESTE PLASSEN: Henger du kvitteringer og tilgodelapper på kjøleskapet, kan de falme med tiden. De skal helst skjermes fra både lys og fett. Foto: Tone Ra Pedersen
KANSKJE IKKE BESTE PLASSEN: Henger du kvitteringer og tilgodelapper på kjøleskapet, kan de falme med tiden. De skal helst skjermes fra både lys og fett. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Har den nye, dyre jakken feil farge? Eller rakner den opp i sømmene?

Da må du som regel vise fram den lille kassalappen når du ønsker å klage i butikken. Og da får du gjerne en tilgodelapp som du kan bruke senere.

Men hva om kvitteringen eller tilgodelappen er uleselig?SE OGSÅ: 1 dag eller 30? Derfor varierer byttereglene så mye

- Mister beviset ditt

- Mange opplever at kvitteringen blir uleselig, og da har du jo også mistet beviset på rettighetene dine, sier kommunikasjonsrådgiver ved Forbrukerrådet Ann-Hege Skogly.

- Kvitteringen er viktig. Den er beviset for avtalen med selger, og viser holdbarhetsdatoen på retten til å klage. Derfor er det å ta vare på kvitteringen er viktig tips fra oss i Forbrukerrådet, understreker hun.

Slik tar du vare på den

Er du en av dem som fester kvitteringer eller tilgodelapper på kjøleskapet?


TA VARE PÅ KVITTERINGEN:

Husk at holdbarheten av kvitteringen kan påvirkes av:

 • temperaturer over 40 grader i lengre perioder
 • oppbevaring i fuktige omgivelser i lengre perioder
 • kontakt med plastomslag og annet pvc-materiale
 • kontakt med olje, fett, alkohol, drivstoff o.l
 • direkte sollys • Da har du kanskje opplevd at papiret gulner eller at teksten falmer. Kvitteringer er nemlig ofte ikke glad i lys og fett.

  - Det kan jo uansett være greit å samle dem i en mappe, så har du dem på ett sted, anbefaler Skogly.

  Ulik papirkvalitet og trykkmetode gjør at kvitteringenes holdbarhet varierer. Sjekk derfor baksiden av lappen, ofte står det anbefalinger om hvordan du bør oppbevare den.

  Ta bilde av lappen

  Nå er det jo slik at flere butikker tilbyr elektroniske kvitteringer. Da trenger du ikke bekymre deg over falmede papirlapper. Men hvis ikke, kan du ta saken i egne hender og gjøre den elektronisk selv.

  - Si for eksempel at du skal klage på at hårføneren bare blåser kald luft. Da må du sannsynliggjøre at du har kjøpt den, og når du gjorde det, forklarer Skogly.


  Stem her!

  Har du hatt problemer med uleselige kassalapper?
  - Har du fotografert eller scannet kvitteringen, er det absolutt fullgodt. Også en kontoutskrift kan duge, legger hun til.

  Noe du lurer på? Spør KK.no


  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Nei
   
  95 (49%)
  Ja
   
  92 (48%)
  Husker ikke
   
  5 (3%)
  ANN HEGE SKOGLY: Kommunikasjonsrådgiver ved Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerportalen.no
  ANN HEGE SKOGLY: Kommunikasjonsrådgiver ved Forbrukerrådet. Foto: Forbrukerportalen.no Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer