Undertøy

Ikke kast den slitne strømpebuksa!

Klipp heller av beina og bruk dem som hold-in-truse.

DISSE KAN BRUKES OM IGJEN: Selv om strømpebuksen har vært ute en vinternatt før, og er hullete og opprevet, kan kontrolltoppen fungere utmerket som hold-in-truse under sommerkjolen. Klipp bare bort strømpebeina, og vips er du klar for kalas. Men ikke overdriv bruken - det kan være vondt å presse inn magen for lenge av gangen. Foto: Cecilie Leganger
DISSE KAN BRUKES OM IGJEN: Selv om strømpebuksen har vært ute en vinternatt før, og er hullete og opprevet, kan kontrolltoppen fungere utmerket som hold-in-truse under sommerkjolen. Klipp bare bort strømpebeina, og vips er du klar for kalas. Men ikke overdriv bruken - det kan være vondt å presse inn magen for lenge av gangen. Foto: Cecilie Leganger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert


Av og til kan det være fint å skjule en valke eller to. Å lure til seg en strammere silhuett og skjule cupcakes-magen for en stakket stund. Spesielt hvis man skal inn i den lille sorte, eller en cocktailkjole i sukkersøte jordbærfarger.

Da er hold-in-undertøy genialt, så lenge det ikke er for stramt og ubehagelig. Ingen vil lide for mye for skjønnheten, heller. Og ikke tenk at du skulle ønske at du så annerledes ut enn du egentlig gjør!

LES OGSÅ: Fordelene og ulempene med hold-in-undertøy

Ta fram saksen

Ingenting i veien for å investere i eksklusive silkekreasjoner i damekonfeksjonsforretninger, men hvis du vil spare kronene til brus, is og champagne, har du allerede det du trenger i kommodeskuffen.

For der ligger alle de gamle strømpebuksene med shape-up-effekt og kontrolltopper i bøtter og spann som du ikke har hatt hjerte til å kaste enda. Hosene er opprevne, og maskene har gått opp både foran og bak. Med unntak av de stedene du har prøvd å lappe det sammen med neglelakk i ymse farger.

Men øverste delen av strømpen er intakt, for det skal mye til for å bryte seg gjennom 120 denier hold-in i mikrofiber og elasthan. Ta fram en saks og klipp av resten av strømpen, og vips så er du klar for kalas.

MOTETRIKSENE DU FINT FIKSER SELV: Denimshorts, olavest og singlett: Her er tips til andre plagg du kan klippe opp.

Ikke overdriv bruken

Husk imidlertid på at hold in-underplagg ikke bør brukes for mye. Spar dem kun til spesielle anledninger, som til sommerfesten eller bryllupet. Overdreven bruk kan nemlig føre til ryggproblemer og økt risiko for slapp bekkenmuskulatur, ifølge britiske forskere.

Ifølge Jennipher Walters, personlig trener, ernæringsekspert, helsejournalist og en av grunnleggerne bak det populære amerikanske helsenettstedet FitBottomedGirls.com (ekstern lenke), er det dessuten både fordeler og ulemper knyttet opp mot bruken av slike plagg, skriver Shape magazine (ekstern lenke).

Selv om det virker motstridende, kan nemlig slike plagg også få deg til å føle deg feit og ulekker.

- Det kan virke motstridende, men det hender faktisk at noe som er ment å få deg til å se og føles bedre ut kan gjøre det motsatte. Det å presse og åle seg inn i hold-in-undertøy, kan få deg til å føle deg alt annet enn sexy, attraktiv og selvsikker. Det er også en påminnelse om at du skulle ønske at du så annerledes ut enn du egentlig gjør, sier Walters.


HAR DU ET PAR SÅNNE?: Selv om maskene går og hosene revner, kan du fortsatt bruke kontrolltoppen til å fjonge opp silhuetten når du skal inn i partykjolen. Foto: Produsenten
HAR DU ET PAR SÅNNE?: Selv om maskene går og hosene revner, kan du fortsatt bruke kontrolltoppen til å fjonge opp silhuetten når du skal inn i partykjolen. Foto: Produsenten Vis mer
...ELLER KJØP EN NY: I svart (kr 130, KappAhl). Foto: Produsenten
...ELLER KJØP EN NY: I svart (kr 130, KappAhl). Foto: Produsenten Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer