Briller

Ikke kast disse!

De kan komme til stor nytte.

Publisert
Sist oppdatert
De siste 16 årene har Krogh Optikk mottatt over 60.000 briller som sendes med Frelsesarmeen til deres utenlandsstasjoner.- I stedet for å la de gamle brillene dine bli liggende i en skuff, kan brillene bidra til en positiv forbedring i hverdagen til en annen person, sier Arvid Krogh, butikksjefen hos optikerkjeden, til NTB.

Gamle briller om igjen

- Vi måler og merker styrken på brilleglassene, retter opp skjeve stenger og gjør brillene klare til bruk, legger Krogh til.
 • Les også: Sjekk de nye hitbrillene
 • Brillene blir så sendt med post eller tatt med av Frelsesarmeen og levert til deres utenlandsstasjoner, skriver NTB. - Jeg tror folk her i Norge selv vet hvor ille det er å se dårlig og setter pris på å kunne hjelpe andre til å få et godt syn. Denne innsamlingsaksjonen er også veldig i tråd med det økende fokuset på gjenbruk og miljø, forteller Krogh.

  Får synet i julegave

  For mange i den tredje verden, som lever av sy eller veve, vil selve livsgrunnlaget forsvinne hvis de skulle miste synet.Å kunne hjelpe disse menneskene føles svært meningsfylt for Arvid Krogh. - Noen ganger mottar vi bilder med smilende barn og voksne som har fått «nye »briller, og man kan se at det har endret livet deres. Det er flott å kunne bidra til noe vi vet nytter, sier han.

  Givergleden størst før jul

  - Innsamlingsaksjonen foregår hele året, men det er tradisjonelt mest giverglede nå før jul, så vi har store forventninger til desember, fortsetter Krogh. - Bare her på Majorstuen samlet vi inn 2500 briller i fjor, og vi håper på minst like gode tall i år. - Til tross for den vanskelig økonomiske situasjonen mange opplever nå, er det viktig å fortsatt ha omtanke for alle dem som trenger hjelp. Denne innsamlingsaksjonen er ikke en kostnad for noen. Vi oppfordrer jo nettopp til gjenbruk. Vi vet av erfaring gjennom å ha jobbet med dette nå i 16 år at brillene har en enorm betydning for dem som trenger synshjelp for å kunne fungere i hverdagen sin, avslutter butikksjefen.

  Slik kan du bidra

  Har du noen gamle briller liggende? Du kan sende dem inn eller levere dem til alle Krogh Optikks butikker i hele landet.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer