Parfyme:

- Ikke kjøp parfyme basert på en papirprøve!

Hun jobber med innkjøp av parfyme og vet hvilke dufter nordmenn flest faller for - og hvordan man finner den «rette». Vi spurte Ena Unkic om alt vi lurer på om parfyme.

PARFYME: - Bruk litt tid, og ikke test ut mer enn to av gangen. Og ja, den må testes på huden, råder Ena Unkic, parfymeinnkjøper i Kicks. FOTO: Privat/ NTB Scanpix
PARFYME: - Bruk litt tid, og ikke test ut mer enn to av gangen. Og ja, den må testes på huden, råder Ena Unkic, parfymeinnkjøper i Kicks. FOTO: Privat/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ena Unkic (29) jobber med innkjøp av parfyme for Kicks-kjeden i Norge, med den velduftende stillingstittelen Assistant Buyer Fragrances. En arbeidsdag kan bestå av alt fra leverandørmøter hvor produktnyheter blir presentert, til å delta i kampanjeprosesser, samt bistå butikkene med produktinformasjon. Og ja, hun lukter MYE på ulike parfymer, eller dufter som bransjen selv helst kaller det. (Psst! Fikk du med deg denne om å finne den rette duften?)

- Når ble du interessert i parfyme?

- Helt siden jeg var liten har jeg hatt en fascinasjon for lukt. Moren min hadde alltid mange ulike parfymer stående i kjøleskapet, fordi hun insisterte på at molekylene ble best bevart når de lå kaldt og mørkt. Jeg kan ikke bekrefte at det stemmer, men det gir mening, syns jeg. Jeg tror oppmerksomheten man fikk ved bruk av parfyme, det at folk gjenkjenner duften, har spilt en stor rolle for min interesse. Jeg likte når folk kommenterte at noe var unikt for «meg». Da følte jeg meg spesiell. Jeg brukte stort sett én og samme parfyme hele ungdomstiden – fordi det var ingen andre som luktet «meg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer