Undertøy

Ikke kjøp undertøy i julegave

En av fem kvinner bruker aldri undertøyet som de har fått av partneren sin.

HA, HA, HA! KJØPTE HAN DET? Det er kanskje like greit å la dama kjøpe undertøyet sitt selv. Foto: Getty Images/Wavebreak Media
HA, HA, HA! KJØPTE HAN DET? Det er kanskje like greit å la dama kjøpe undertøyet sitt selv. Foto: Getty Images/Wavebreak Media Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I første omgang kan undertøy virke som en smart og nyttig ting å gi dama si i julegave. Men det er lettere sagt enn gjort.

Hver jul ender nemlig undertøy til en verdi av 900.000 kroner opp med å ikke bli brukt, ifølge Daily Mail

Ironisk nok kjøper ikke menn undertøy til seg selv, og mange overlater innkjøpet til mor og partner. Men undertøy i julegave, det er åpenbart noe de synes er en god idé.

LES OGSÅ: Dette hold in-undertøyet er faktisk sexy

To av tre har fått undertøy

Det er ingen tvil om at undertøy er en vanlig julegave. En landsomfattende, britisk undersøkelse viser nemlig at to tredjedeler av britiske kvinner har fått undertøy i gave fra mannen sin.

Når mannen kjøper undertøy bruker han i gjennomsnitt cirka 400 norske kroner på et undertøysett. Og det er mye penger, spesielt dersom gaven aldri blir brukt.

Ifølge undersøkelsen innrømmer en av fem kvinner at de aldri har brukt undertøyet, mens 23 prosent svarer at de har gått med det én gang.

Dette gjelder spesielt for eldre kvinner og menn, da 40 prosent av kvinner mellom 45 og 54 år har aldri brukt undertøyet som de har fått av partneren sin.

LES OGSÅ: Se undertøyet alle nordmenn elsker

Gjør forarbeid

1.600 britiske kvinner deltok i undersøkelsen, som ble utført av undertøysmerket Fox & Rose.

Selv om mange vil si at det å kjøpe undertøy er «livsfarlig» for forholdet, siden du kan ende opp med å kjøpe en for stor størrelse eller for liten, er det selvsagt fulgt mulig å treffe blink også.

– Menn bør spørre seg selv: har partneren min en trendy eller klassisk klesstil? Hvordan er personligheten hennes - vill og dominerende, eller anstendig og delikat? Og selvsagt - det er kjempeviktig å sniktitte i undertøyskuffen for å finne den riktige størrelsen hennes, sier Amanda Lorenzani, en av grunnleggerne av Fox & Rose, til avisen.

LES OGSÅ: Huskelista til menn som skal kjøpe undertøy

Dette vil hun IKKE ha

Det kan uansett være lurt å merke seg hva slags undertøy kvinner absolutt ikke ønsker seg til jul.

Her er de fem «verste»:
1. Truser med fransk åpning (58 prosent)
2. Undertøy i skinn eller PVC (58 prosent)
3. Spiselig undertøy (44 prosent)
4. Nettingstrømper (42 prosent)

Ikke alt kan byttes

En annen ulempe med å kjøpe undertøy i julegave, er at det er vanskelig å bytte det.

Ifølge Forbrukerrådet får du ofte ikke byttet kroppsnære plagg som undertøy, badetøy og hold in-truser.

Det samme gjelder for hygieniske artikler, så du skal også være forsiktig med å kjøpe sminke og leppestifter.

– Legg merke til at det ofte ikke er bytterett på undertøy, hygieniske artikler og varer som er spesielt ømfintlige. Det er som regel opplyst om det i butikken, eller på pakka. Så er du usikker på BH-størrelsen, eller om en truse med Langbeinmotiv vil gjøre lykke, så er det kanskje bedre å kjøpe noe annet som julegave, har Ingeborg Flønessom, som er direktør for Forbrukerservice i Forbrukerrådet, på Forbrukerrådets hjemmeside, tidligere uttalt til KK.no.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer