Fjerne øyesminke

Ikke slurv med sminkefjerningen

- Kan resultere i at vippene dine brekker tvers av, sier eksperten.

ØYESMINKE: Slurver du med sminkefjerningen om kvelden? Det bør du ikke for ifølge eksperten kan dette resultere i at vippene dine brekker.  Foto: vladimirfloyd - Fotolia
ØYESMINKE: Slurver du med sminkefjerningen om kvelden? Det bør du ikke for ifølge eksperten kan dette resultere i at vippene dine brekker. Foto: vladimirfloyd - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Øyevippene er en viktig del av ansiktet vårt, og noe av det vi liker best å fremheve når vi sminker oss – spesielt nå i julen hvor familieselskaper og vennefester står på menyen.

Er du en av dem som gjerne påfører et ekstra lag med maskara når du skal pynte deg? Da bør du være ekstra nøye med sminkefjerningen før du legger deg.

Vippene dine holder seg nemlig ikke like lange, fine og fyldige dersom du ikke behandler dem godt.

LES OGSÅ: Trenger du egentlig øyesminkefjerner?

Fjern ALLTID sminken før du legger deg

Tone Cascampas, som er makeupartist, samt produktansvarlig og daglig leder hos Zanzuel, forteller til KK.no at første skritt på veien til flotte vipper er å alltid fjerne maskaraen før du legger deg om kvelden.

- Slurver du med sminkefjerningen om kvelden risikerer du at øyevippene dine blir skjøre og knekker lett, eller rett og slett brekker tvers av. Da vil du få korte vipper og litt «glissen» hårvekst.

Ønsker du å bevare dine sunne og friske vipper, er stellet av dem like viktig som det å pleie håret ditt – når det blir tørt må du bruke balsam og kur.

- Den samme oppmerksomheten vil vippene dine trenger fra tid til annen.  I perioder hvor du bruker mye sminke er det ekstra viktig at du alltid fjerner sminken før du legger deg. I tillegg gjør du lurt i å bruke milde, skånsomme sminkefjerningsprodukter.

- Her kan det være lurt å forhøre seg hos en klinikk eller på parfymeriet slik at du er sikker på at produktene du velger er skånsomme, sier hun.

IKKE GNIKK HARDT: Ser bomullspaden slik ut? Da kan det være at du tar for hardt i når du fjerner øyesminken. Bruk heller fingeren.  Foto: Tone Ra Pedersen
IKKE GNIKK HARDT: Ser bomullspaden slik ut? Da kan det være at du tar for hardt i når du fjerner øyesminken. Bruk heller fingeren. Foto: Tone Ra Pedersen Vis mer

LES OGSÅ: Derfor bør du sminke øynene først

Brukt et pleiende produkt på tørre vippene

Som med håret vi har på hodet, kan også vippene våre bli tørre og slitte om de får tøff behandling.

Dersom de plutselig begynner å oppføre seg litt annerledes, se litt mindre flotte ut – også med maskara på, virke sprø eller til og med knekke, er de sannsynligvis tørre.

- Er du inne i en periode hvor vippene dine er veldig tørre kan det være lurt å fjerne maskaraen forsiktig med fingeren. Sminkefjerningsservietter kan nemlig rive av skjøre vipper dersom man er hardhendt eller uforsiktig.

- Det kan også være en god idé å bruke et pleiende vippeserum eller en vippebalsam. Slike produkter gjenoppretter fukten og elastisiteten i vippene, sier hun.

I tillegg til vippeserumer og vippebalsamer, er det også en del som sverger til oljer for å gi vippene næring.

Du kan faktisk bruke for eksempel olivenolje eller kokosolje til å fjerne sminken, og gjør du det, vil du også gi vippene fuktighet.

Slik tar du vare på vippene dine:  

  1. Fjern alltid sminken før du legger deg
  2. Bruk milde, skånsomme, sminkefjerningsprodukter
  3. Ikke gni vippene med bomull, bruk fingeren
  4. Bruk pleiende produkter når vippene er tørre
  5. Bruk vippetang før du påfører maskara, ikke etter
  6. Unngå vannfast maskara når vippene er tørre, dette sliter på dem

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer